3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de görev yapan Suat Arı, Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratan’ı oldu

Denizli’de görev yapan Suat Arı, Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratan’ı oldu
Denizli’nin Güney ilçesine bağlı Eziler Mahallesi’nde göreve geldiği ilk günden bu yana yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Mustafa Kaçmaz Ortaokulu’na Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Arı, Sabancı Vakfı tarafından bu yıl 12.sezonu düzenlenen Fark Yaratanlar’ı arasına seçildi. Arı, ‘Bu köyde herkes sporcu’ sloganıyla başladığı projesi Sabancı Vakfı tarafından ödüle layık görüldü.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 12. Sezon Fark Yaratanlar’ı tanıtıldı. 2009 yılından bu yana toplumsal gelişmeye katkıda bulunan kişilerin hikâyelerini görünür kılmak ve topluma ilham vermek için çalışan Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı “Fark Yarat Hayatlar Değişsin” sloganıyla yoluna devam ediyor. Bu sene 200 Fark Yaratan’a ulaşan programın yeni seçilen 5 Fark Yaratan’ı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın katılımı ile paylaşıldı. 12. Sezonun fark yaratanları arasında Denizli’nin Güney ilçesine bağlı Eziler Mahallesi’nde görev yapan Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Arı oldu.

DEĞİŞİM HAREKETİ 2016’DA BAŞLIYOR

Ödülün ardından ünlü gazeteci Cüneyt Özdemir ile söyleşi gerçekleştiren Arı, göreve geldiği ilk günden bu yana yaşadıklarını anlattı. 2016’da 800 nüfuslu Eziler’e tayin olduğunu aktaran Arı, Mustafa Kaçmaz Ortaokulu’na beden eğitimi öğretmeni olarak atandığında köyde daha önce hiç sportif faaliyet yapılmadığını, hatta spor yapılabilecek bir alanın olmadığını fark ettiğini ve kollarını sıvayıp bir değişim hareketi başlattığına dikkat çekti.

HER GÜN DENİZLİ’DEN GİDİP GELİYOR

Her gün 80 km yol kat ederek ulaştığı bu köyde, ailelerin karşı çıkması ve maddi imkansızlıklara rağmen istek ve azimle öğrencilerini ve ailelerini spor ile tanıştırarak tüm üyeleri ve sporcuları köyde yaşayanlardan oluşan Güney Eziler Spor Kulübü’nü 2020 yılında kuruyor. Bugüne kadar 45'i kız 120 öğrenciyi bocce, dart, softbol, beyzbol, çim hokeyi, kriket, ragbi, bayrak futbolu ve oryantiring gibi 14 farklı branş ile tanıştırarak, lisanslı birer sporcu olmalarını sağlayan Suat Arı, aynı zamanda öğrencilerin sanat ile ilgilenmesi için köyde resim ve müzik atölyelerinin kurulmasına da destek oluyor.

Denizli’de görev yapan Suat Arı, Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratan’ı oldu

TÜRKİYE ŞAPİYONLUKLARI, MİLLİ TAKIMA SPORCU GÖNDERME VE DAHASI…

Şu an Denizli’yi üç farklı branşta temsil eden Eziler köyünün sporcuları, Çim Hokey’inde Türkiye 2. Lig Şampiyonluğu’nu elde etti. Ayrıca, 2021 yılında 2 oğlan ve 1 kız sporcusu Milli Takım kampına gitmeye hak kazandı. Suat Arı, sadece öğrencilerin değil ailelerin de spor yapmalarına imkan sağlayarak köyde düzenli olarak aileler arası turnuvalar düzenliyor. Suat Arı’nın hayali ise civar köyleri de çalışmasına dahil ederek Türkiye’nin ilk Köy Olimpiyatları’nı düzenlemek.

İŞTE FARK YARATANLAR

Suat Arı ile birlikte vakfın belirlediği Fark Yaratanlar ise Erişilebilir Her Şey, Gamze Elibol - Türkiye Engelsizler Kültür, Sanat ve Eğitim Merkezi, Halil Bağış - Stellar Lab, Onaranlar Kulübü, oldu.

Beden Eğitimi Öğretmeni Suat Arı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!