Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de güneş enerjisi ile çalışan sessiz tekne ile eşsiz güzelliği keşfedin

Denizli'de güneş enerjisi ile çalışan sessiz tekne ile eşsiz güzelliği keşfedin
24 Temmuz  Basın Bayramı nedeniyle ilçe gezileri devam ediyor. Honaz ilçesinden sonra bir sonraki durak Güney ilçesi oldu. Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan Denizli Gazeteciler Cemiyeti  üyelerini misafir etti. Ege bölgesinin ilk ve tek olan yenilebilir enerji ile çalışan tekne ile tur gazetecilerden tam puan aldı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Üyesi gazeteciler 24 Temmuz Basın Bayramı etkinlikleri çerçevesinde . Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’ın konuğu oldu. Gezi, Güney Şelalesinin eşsiz manzarısı altında yapılan kahvaltıyla başladı. Ardından Başkan Ayhan gazeticilerle birebir ilgilenerek doğa harikası şelaleyi gezdirdi. Kahvaltının ardından ilçe turizmi açısından önemli yerlerden biri olan Cindere göletinde tekne turuna çıkıldı. Gazeteciler; Cindere Vadisinin doğal ve saklı güzelliklerine hayran kaldılar.

EGE BÖLGESİNDE İLK VE TEK OLAN YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE ÇALIŞIYOR

Ege bölgesinde ilk ve tek olan yenilenebilir enerji İle çalışan tekne, sessizliğiyle gazetecileri adeta büyüledi. 40 Kişilik Yolcu Taşıma Kapasitesine Sahip Elektrikli Tekne, motorun gürültüsü olmadığı için sohbet etme imkanı sağlıyor. Fiyatı kişi başı 20 TL olan tekne turu, 10 kilometre güzergah üzerinde doğal güzelliklerle saklı cindere vadisini görebilme imkanı sağlıyor.

GÜNEY, TARIMDA TURİZMDE İLERLEYEN BİR İLÇE

Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan, "Güney, tarımda turizmde ilerleyen bir ilçe haline geldi, önümüzdeki dönem bunu artırarak devam edeceğiz. İlçemizin alt ve üst yapı sorunlarını çözdük. Eğitim alanında da çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimizde üniversite var. Gazeteci arkadaşlarımızla birlikte ilçemizin güzelliklerini gezeceğiz. İlçe merkezinde restore ettiğimiz tarihi mekanları, Güney şelalesini, sosyal tesisleri ve yüzme havuzunu gezeceğiz. İlçemizin tanıtımına basın yoluyla katkı sağlayabilirseniz seviniriz. Tüm vatandaşları Güney'in güzelliklerini görmeye davet ediyorum." dedi.

TARİHİ YAPIYI GEZDİLER

Ardından ilçe merkezine giden gazeteciler burada restore edilen lütfü güneylioğlu (selim ağa) konağı olarakta bilinen tarihi yapıyı gezen cemiyet üyeleri burada fotoğraf ve videolar çekerek tarihi görüntüleri kayıt altına aldı. 

Ardından ilçenin en büyük parkı ve kır düğün alanı olan Şehit Uzman Çavuş Ali Atıl parkında mola veren gazeteciler,Güney ilçesine ilişkin sohbet etme imkanı buldu.

KAPALI YÜZME HAVUZU SOSYAL TESİS

Son olarak ilçenin çevre düzenlemesi yapılarak içerisinde 1200 metrekare bay bayan cocuk kapalı yüzme havuzları, 2. Katında bay bayan fitness salonu, bay bayan sauna odası, kafetaryası bulunan sosyal tesiste öğle yemeği yenildi. Samimiyeti ile gönülleri kazanan Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’a teşekkür eden gazeteciler, ilçeden ayrıldı.

güney şelalesi

güney şelalesi

güney şelalesi

güney şelalesi

güney şelalesi

güney şelalesi

güney şelalesi

güney ilçesi

 güney ilçesi

güney ilçesi

güney ilçesi

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!