3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de Heyelan Dağ Yolunu Kapattı

Denizli’de Heyelan Dağ Yolunu Kapattı
Denizli'nin Babadağ ilçesinde yoğun yağış sonrası oluşan toprak kaymasının yaraları sarılıyor. Kelleci Mahallesinde heyelan sonrası çöken orman yolları ekipler tarafından yeniden yapıldı.

Cumartesi günü tüm Denizli'de etkili olan sağanak yağış Babadağ ilçesinde bazı noktalarda tahribata neden olmuştu. Aniden bastıran sağanak yağışta ilçeye bağlı Kelleci Mahallesinde köylülerin sıklıkla kullandığı orman yolu üzerinde heyelan meydana geldi. Yolun tamamen bozulduğu mahallede bozuk yollar Denizli Büyükşehir ve Babadağ Belediyesi ekipleri tarafından onarıldı.

Denizli'nin genelinde hafta sonu etkili olan yağış pek çok ilçe de olduğu gibi Babadağ'da da hayatı olumsuz etkiledi. Yaşanan afet nedeni ile harekete geçen Babadağ Belediyesi ve ilçede görevli ekipler yaraları sarmaya başladı. Başkan Ali Atlı, elele çalışan tüm ekiplere teşekkür etti.

babadağ

Cumartesi akşamı Denizli'de etkili olan yağış Babadağ'da da su baskınlarına neden oldu. Yaklaşık 2 saat süren etkili yağış nedeni ile bazı mahallelerde su baskınları olurken, vatandaşların imdadına belediye ekipleri koştu. İlçeyi etkisi altına alan yağış nedeni ile ilçe merkezi ile Kelleci, Mollaahmetler ve Gündoğdu Mahallelerinde su baskınları yaşandı. Hafta sonu olmasına karşın vatandaşların yardımına koşan belediye ekiplerine Babadağ Kaymakamlığı, Jandarma, Denizli Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve DESKİ ekipleri de destek verdi.

babadağ

Gece boyu süren çalışmalar ile vatandaşların mağduriyet yaşaması için mücadele veren ekipler, Denizli'den Babadağ'a gelirken yolun çökmesi nedeni ile yolda kalan minibüsteki vatandaşları kurtararak evlerine ulaştırdı.

İlçede bulunan yaylalarda da toprak kaymalarına neden olan etkili yağış sonrası bölgede inceleme yapan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı "Bir anda bastıran yağmurla birlikte ekiplerimiz vatandaşlarımıza yardımcı olmak için sahaya koştular. Çok şükür can kaybımız yok. Kamusal alanlarda ve bahçe duvarlarında hasarlar var. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek için Babadağ Kaymakamlığı, Jandarma, Denizli Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve DESKİ ekipleri ile Acil Eylem Planı doğrultusunda uyumlu bir çalışma gerçekleştirdik. Yaraların en kısa süre içerisinde sarılması için ekiplerimiz 24 saat görev başında olacak.Afet sonrası acil eylem planı dahilinde yanımızda olan İlçe Kaymakamımız Ahmet Ali ALTINTAŞ'a Jandarma, AFAD, DESKİ, Babadağ İtfaiyesi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ilçe halkımız adına teşekkür ederim" dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: NTV


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!