Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de Kadın 50 Yaşında Üniversiteli Oldu

Denizli’de Kadın 50 Yaşında Üniversiteli Oldu
Sarayköy Belediyesi Üniversiteye Hazırlık Kursu’nda üniversite hayallerini gerçekleştirmek için eğitim alan 50 yaşındaki Fatma Dilbaz,  Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyoloji Bölümünü kazandı. Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Dilbaz’ı tebrik ederek eğitimin yaşı olmadığına en güzel örnek olduğunu söyledi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın talimatlarıyla ilçede hizmet vermeye başlayan Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi 7’den 70’e ilçede yaşayan vatandaşların eğitim hayatlarına katkı sağlamaya, hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Sarayköy’de yaşayan 2 çocuk annesi, evli 50 yaşındaki Fatma Dilbaz, üniversite hayallerini gerçekleştirmek için Sarayköy Belediyesi Üniversiteye Hazırlık Kursu’nu tercih edenlerden…

Ailesinin ekonomik sıkıntıları ve annesinin rahatsızlığı nedeniyle ortaokulu bitirdikten sonra eğitimine devam edemeyen Dilbaz’ın eğitim aşkı hiç bitmedi. 2018 yılında liseyi açıktan bitiren Dilbaz, üniversite eğitimi almak içinde çalışmalarına başladı.

Sarayköy Belediyesi Üniversiteye Hazırlık Kursu’na başlayan Dilbaz, bir yıl boyunca derslerini aksatmadan eğitim aldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) giren Dilbaz, üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından AÖF Sosyoloji Bölümünü kazandığını öğrendi.

50 yaşında üniversite hayalini gerçekleştiren Fatma Dilbaz’ı makamında ağırlayan Belediye Başkanı Özbaş, “ Fatma Hanım, hayallerin geç kalınmadığına ispat niteliğinde bir kararın zaferini aldı. Yaş kavramını hayallerimizin önüne asla geçirmememiz gerektiğini bize gösterdi. Üniversiteye Hazırlık Kursumuzda olması bizim için ayrı bir şanstı. Çünkü kendisiyle birlikte üniversite okumak için eğitim alan gençlerimize çok güzel örnek oldu. Derslerini titizlikle takip etmesi ve azmi hayallerindeki bölümü okuma başarısını kendisine kazandırdı. Kendisini tekrar tebrik ediyor, yeni eğitim hayatında başarılar diliyorum” dedi.

Hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığı aktaran Dilbaz, “Çok mutluyum bir başarı öyküsünün bu seviyesine geldim. Bu yeni bir başlangıç… İnşallah bundan sonra da üniversiteyi başarıyla tamamlayıp gerçek yaşama atılacağız. ‘Beşikten mezara kadar ilim talep ediniz’ diye bir şiarımız var. Onun takipçisiyiz. Allah’ın verdiği ömür kadar okuyup vatana millete hayırlı, kendimize faydalı olmaya çalışacağız. En başta çocuklara örneğiz. Arkadan yeni bir nesil gelmeye devam ediyor. Gençlerimiz, çocuklarımız daha iyi bir hayat yaşasınlar diye elimizden geleni sağlığımız yettiği yere kadar yapmaya çalışacağız” diye konuştu. 

Başkan Özbaş, Dilbaz’a üniversitedeki ilk notlarını yazması için kalem ve sosyoloji temalı kitaplar hediye etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!