3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli’de Kadınlar Burada Hem Üretiyor, Hem Sosyalleşiyor

Denizli’de Kadınlar Burada Hem Üretiyor, Hem Sosyalleşiyor
Kentin sosyal ve kültürel hayatına yeni bir nefes getiren, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde açılan ücretsiz kurslarda eğitim görüp el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar hem sosyalleşip hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin sosyal ve kültürel hayatına yeni bir nefes getiren Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde açılan ücretsiz kurslarda eğitim görüp el emeği göz nuru eserler üreten kadınlar hem sosyalleşip hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Kentin 7 farklı noktasındaki Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri’nden (DENMEK) biri olan Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde ücretsiz kurslara katılan kursiyerler hem öğreniyor, hem üretiyor, hem de ürettikleri ürünleri, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi içerisinde yer alan DENMEK El Sanatları Satış Merkezi’nde satarak aile bütçelerine de katkı sağlıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde ayrıca pilates, zumba gibi spor kurslarının yanı sıra halk oyunları kursları da veriliyor.

 

Kursiyerler memnun

Kurslar sayesinde hem boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdiklerini hem de aile bütçelerine katkı koyduklarını kaydeden kadınlar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezleri’nden oldukça memnun olduklarını dile getiriyor.

 

Neriman Simitçi: Öğrenmenin sonu yok, herhalde ömrümüz yettiğince kurslara devam edeceğiz. Bağımlılık yaptı bizde, bir değil, iki değil, üç tane yapmak istiyoruz. Ürünlerimizi kullanırken de büyük keyif alıyoruz. İşte emekliler, ev hanımları hem üretken olsun hem eve katkıda bulunsunlar.

 

Gülgün Dağ: Kursları çok güzel buluyorum. Bizim için bulunmaz fırsat. Denizli halkı bayanları için gerçekten büyük kazanç çünkü bir sürü imkânımız var. Bir şeyler öğretebilmek için hocalarımız bize en verimli bir şekilde bize hizmet etmeye çalışıyor. Biz de çok güzel el sanatları öğreniyoruz. Kendimize bir şeyler yapıyoruz, ek bir şeyler öğrenip evimize katkı sağlayabiliyoruz. Bizim için gerçekten bulunmaz bir kazanç, Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a çok teşekkür ediyoruz.

 

Nimet Yurttürk: Emekli bayanların yaptığı gibi böyle aktivitelere katılıyorum. Çok memnunum. Her yönden faydalı buluyorum. Çünkü burada çok güzel faaliyetler yapılıyor. Ben daha evvel ki kurslara da katıldım. Yapılanı sosyal kültürel yönüyle destekliyorum. Çok güzel bir şey ve çok memnunum. Belediyemize de teşekkür ederiz. 

 

Çiğdem Bilir: Kursa üç aydır geliyorum. Çok memnunum. Büyükşehir Belediyemize bizlere böyle bir ortam sunduğu için çok teşekkür ederim. Bir genç olarak akranlarımı buraya davet ediyorum. Tarihimizi yaşatalım. Geleneksel Türk dikiş işlerini unutmayalım. Bayanlar evde oturmasınlar, buraya gelsinler. Burası çok güzel bir ortam, yeni şeyler öğreniyoruz. Arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz.

 

Fatma Çamcı: 5 aydır kurslara katılıyorum, Bu kursa haftada bir gün geliyoruz. Çok verimli, şu anda 7-8 tane çanta hocamızın sayesinde yaptım. Beğenerek de kullanıyorum. 2 yıldır Büyükşehir Belediyemizin halk oyunları kursuna da katılıyorum. Memnunuz severek gidiyoruz, iyi ki varlar.

 

Selver Cesur (Eğitmen): Kurslarımıza ilgi çok yoğun. Deri tablo yapımı kursumuzda deri ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü şeyi yapmaya çalışıyoruz. Kursiyerlerimizin ürettiği ürünler, hem kalite açısından hem maliyeti açısından piyasaya göre çok daha uygun ve kaliteli. Kursiyerlerimiz kendi el emeği göz nuru eserlerini ortaya koydukça, bizlerde çok mutlu oluyoruz.

 

Güler Çelik (Eğitmen): Büyükşehir Belediyemizin desteği ile burada açtığımız kurslarla haftada üç gün geleneksel nakış kursları veriyoruz, haftanın iki günü de ıslak keçe, iğneleme, keçe teknikleri eğitimi veriyorum. Kurslarımıza ilgi çok güzel. Buraya gelen insanlar çok mutlu oluyor. Arkadaşlık ve ortam çok güzel, ayrıca üretiyorlar. Yaptıkları çalışmaları görünce mutlu oluyorlar. Kurslarımızda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını gösteriyoruz. Bunları yeniden gündeme taşıyoruz. Öğrencilerimiz de biz de mutluyuz. Hanımlar, beyler evde oturmasın. Sergiler açıyoruz. Kursiyerlerimiz yaptıkları ürünleri satıp kendilerine gelir sağlıyorlar.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!