Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de korona kabusu Günlük vaka sayısında korkutan artış

Denizli’de korona kabusu Günlük vaka sayısında korkutan artış
Denizli’de korona virüsle mücadelede sıkıntılı günler devam ediyor. Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Devlet Hastanesinde günlük bin 500 testin yapıldığı Denizli’de bu testlerin yüzde 40’ının pozitif çıktığı iddia edildi. Tabip Odası Başkanı Hakan Erbay, yüzde 10’dan yüzde 40’a çıkan pozitif oranının endişe verici olduğunu söyledi. Erbay, günlük oranının 350 vakadan 600’ü aştığını da dile getirdi.

Korona pandemisinin ilk başlarında en başarılı iller arasında gösterilen Denizli, son dönemde vaka sayısının en çok arttığı 5 ilden birisi haline geldi. Özellikle hızlı normalleşme, düğünler ve Kurban Bayramı nedeniyle vaka sayısı il genelinde hızla artıyor. İlk etapta yüzde 10 bandında gezen günlük vaka sayısı yüzde 30-35 seviyelerine kadar çıktı. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından açıklanan bu rakam, son bir haftada ise yeniden artışa geçti. İlk etapta sadece Pamukkale Üniversitesinde yapılan testler, Denizli Devlet Hastanesinde de yapılmaya başlanmasıyla birlikte günlük vaka sayısı test oranına göre yüzde 40’lara kadar çıktı.

GÜNLÜK BİN 500 TEST

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, Denizli24haber’e yaptığı açıklamada test sayısının günlük olarak iki merkezde minimum bin 500 olduğunu açıkladı. Erbay, “Artık sadece Pamukkale Üniversitesi değil, Denizli Devlet Hastanesinde de PCR testleri yapılıyor. Test merkezinin ikiye çıkması, test sayısını da arttırdı. Artık günlük minimum bin 500 test yapılıyor.

ORAN ARTMAYA DEVAM EDİYOR

İlk etapta test sayısına göre pozitif oran yüzde 10 idi. Bu oran daha sonra yüzde 35’e çıktı. Biz bunu açıkladıktan sonra Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da bizi teyit eder bir açıklama yaptı. Bu oran şimdi ise tedirgin edici bir şekilde artıyor. Son verilere göre test sayısına göre pozitif çıkma oranı yüzde 40. Bu da bin 500 testte 600 pozitif vaka demek. Test sayısı arttıkça da vaka sayısı da maalesef artıyor” dedi.

EN ÇOK SAĞLIK ÇALIŞANLARI ETKİLENİYOR

Sağlık çalışanları hakkında da bilgi veren Erbay, “Korona virüsle mücadelede en büyük mücadeleyi sağlıkçılar yaşıyor. Denizli genelinde tam olarak bir veri yok ancak Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde geçen hafta edindiğimiz bilgilere göre 67 pozitif vaka var. Sadece bir hastanede bu kadar pozitif varsa diğerlerindeki durum endişe verici olabilir” diye konuştu.

TEDBİRLERE UYALIM

Denizli’de korona virüsün endişe verici şekilde arttığına dikkat çeken Prof. Erbay, “Görüldüğü gibi ilimizde son dönemde artış trendi var. Günlük 600 vaka demek büyük bir sıkıntıya işaret. Herkesin sağlığı için tedbirlere uymak zorundayız. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyalım” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!