Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de korona virüs hastalarının yüzde 90'ı aşısız

Denizli'de korona virüs hastalarının yüzde 90'ı aşısız
Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, korona virüs nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde yoğun bakım ünitelerinin dolduğunu açıkladı. Korona virüse karşı aşının önemine dikkat çeken Erbay, Denizli’deki hastaların yüzde 90’ının aşısız olduğunu söyledi. 

Korona virüs ile mücadele eden Türkiye’de günlük vaka sayısının 30 bin bandında seyretmesi, ölüm sayılarının artması gibi nedenlerden dolayı hastanelerde yoğunluk yaşanıyor. Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran, “Dünyada vaka sayısının en çok olduğu 3 ülkeden birisiyiz. Yoğun bakımlar yoğun, dolmaya devam ediyor. Birçok yeni yoğun bakım açılmak zorunda kalıyor ne yazık ki. Bazı yerlerde 100’de yüze yakın, şunu anlamalısınız yeni yoğun bakım açılıyor diyorsam demek ki yoğun bakım yüzde yüz dolmuş, yeni bir yer ek olarak açılmaya çalışılıyor” açıklamasını yapmıştı.

PAÜ’DE DE DOLU
Demirkıran’ın açıklamalarının ardından Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, Denizli’deki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Erbay, “Yoğun bakımlarda doluluk arttı. Servislerde yatak bulunabiliyor ama yoğun bakımlar gerçekten çok dolu. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde de dolu. Yeni yoğun bakım birimleri açıklamak zorunda. Şimdilik idare ediliyor ama yataklar dolu.

HASTALARIN YÜZDE 90’I AŞISIZ!
Kısıtlamalarda çözüm olmadı. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edilmelidir. Aşısı gelen mutlaka aşısını olmalıdır. Çok önemli ve önleyici gerçekten. Gençler özellikle hastalanabiliyor. Bizim takip ettiğimiz hastalar yüzde 80 – 90 oranında aşısız yada eksik aşılıdır. Aşı karşıtlığına mahal verilmemeli, itibar edilmemelidir. 

ÖNLEMLER ALINIYOR AMA UYULMUYOR
Önlemler alınıyor fakat arkasında durulmuyor. Örneğin Okullar açıldı, öğretmenlerin pcr testi istendi fakat uygulama yapılmadı. Birtakım kurallar konuluyorsa onun takibi önemlidir. Takip etmezseniz önlem olarak bir işe yaramıyor. Yeni önlerle gelir mi konusuna ekonominin iyi olmadığı söyleniyor. Defalarca açınıp kapandı. Tabi kapanınca hastalık azalıyor. 

4 AYDA VAKA SAYISI 5 BİNDEN 30 BİNE ÇIKTI
Temmuz ayında açıldık, vaka sayısı 4 bin 5 bin bandındaydı. Şimdi 30 binleri geçti. Daha da artmaya devam ederse birtakım önlemlere yeniden geri dönmek gerekebilir. En son okullar kapanabilir uzaktan eğitim olabilir. HES kodu sorgulamasına aşı da girebilir. Kapalı alanlara vatandaşlar alınırken aşı sorulmalıdır. 

YENİ ÖNLEMLER ALINMALI
Aşısız insanların içeriye alınmamalıdır. Aşısız işçilerin işine devam etmemeli gibi birtakım önlemler alınabilir. Bu önlemler konuşuluyor fakat uygulanmıyor. Dünyada hastalığın en fazla olduğu ülkelerden biriyiz. Hem vatandaş olarak dikkat etmiyoruz hem alınması gereken tedbirler söyleniyor fakat arkası takip edilmiyor” açıklamasını yaptı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 4
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!