Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de öğretmen adayları atama bekliyor

Denizli’de öğretmen adayları atama bekliyor
Denizli’de atama bekleyen öğretmenler eylem düzenledi. Delikliçınar Meydanında düzenlenen eylemde açıklamaya eğitimciler ve atama bekleyen onlarca öğretmen adayı katıldı. Geçen yıl 432 bin 753 kişinin eğitim bilimleri sınavına girdiğini aktaran öğretmen adayı Rukiye Yelegen, 2021 yılında atama beklentilerinin 60 bin öğretmen atamasının yapılması olduğunu açıkladı. 

Denizli’de atama bekleyen öğretmenler eylem düzenledi. Delikliçınar Meydanında düzenlenen düzenlenen ve Türk Eğitim Sen ile Eğitim İş'in destek verdiği eylemde Ataması Yapılmayan Denizli Öğretmenleri adına açıklamayı Rukiye Yelegen yaptı. Yelegen, açıklamasında sınava giren öğretmen adayı ile atanan öğretmen sayısı arasındaki farka dikkat çekti.

Yelegen'in açıklamasından satır başları şu şekilde:

Bizler hayatlarını eğitime adamış ve geriye kalan hayatlarını yine eğitimden yana kullanmaya gönüllü eğitim neferleriyiz. 

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ve kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken 2020 Eğitim Bilimleri sınavına 432 bin 753 kişi başvurmuştur.
2021 yılında yapılmasını talep ettiğimiz ikinci bir 40 bin atama ile 60 bine tamamlanmış  öğretmen ataması, yukarıda belirttiğimiz, ataması yapılmayan öğretmen sayısı ile kıyaslanınca; 60 bin öğretmen atamasının gerekliliğini bir kez daha anlıyoruz. 
Atama bekleyen yüz binlerce öğretmen mevcut iken adını dahi anmaktan imtina ettiğimiz ücretli öğretmenlik, hem biz atama bekleyen öğretmenlere yapılan bir haksızlık hem de Türkiye Eğitim Sistemine vurulmuş bir baltadır. 
En son yayınlanan Sayıştay Raporu verilerine göre, ülke genelinde ihtiyaç duyulan 138 bin 393 öğretmen açığı bulunmaktadır. Sn. Bakanımız Ziya Selçuk'un 5 Ekim'de yaptığı konuşmasında bahsettiği pandeminin devam etmesi halinde eğitimde İkili Sisteme geçilmesi ya da Sınıf Mevcutlarını Düşürme ile ilgili yapılan planlamalar ve bunlar için hazırlanan düzenlemeler de gösteriyor ki ilerleyen günlerde şuan var olan öğretmen ihtiyacı sayısı en az iki kat artacaktır. Bütün bu etkenler düşünüldüğünde 2021 yılı için ikinci bir 40 bin atama ile 60 bine tamamlanmış öğretmen ataması hem atama bekleyen öğretmenler için hem de Türkiye’nin Eğitim Sistemini daha aydınlık günlere ulaştırmak için atılmış büyük bir adım olacaktır.
Atama bekleyen öğretmenlerin var olan problemlerini ve çözüm önerilerini sunduğumuz bu yazımızda bütün atama bekleyen öğretmenlere umut olacağınızdan, biz öğretmenleri geleceğe daha emin adımlarla ulaştırmak için hazırladığımız problemleri görmezden gelmeyeceğinizden son derece eminiz. Bu problemlerin çözümü sadece atanamayan öğretmenler için değil Türkiye Eğitim Sistemi‘nin daha aydınlık yarınlara ulaşması için atılacak büyük bir adım olacaktır. 
Atama bekleyen öğretmenler adına düzenlediğimiz basın açıklamasının basın mensupları ve öğretmenlerin her daim destekçisi kıymetli halkımız sayesinde gerekli yerlere ulaşacağından şüphemiz yoktur. Aynı şekilde sn. Devlet büyüklerimizin, bu konuda gerekeni yapacağından hiçbir kuşkumuz yoktur."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!