Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de sağlık çalışanları iş bıraktı

Denizli'de sağlık çalışanları iş bıraktı
Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından alınan karar neticesinde Denizli’de sağlık çalışanları iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Grubuyla birlikte basına açıklama yapan Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, hekimlerin ücretlerinde yapılan iyileştirmelerin yerinde olduğunu ifade ederek, “Biz zam yapılmasına asla karşı değiliz, olamayız da. Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız” dedi. 

Sağlıkçıların ülke genelindeki eylemleri devam ediyor. Bu anlamda önceki gün Türk Sağlık Sen Denizli Şubesi, iş bırakarak Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önünde bir eylem gerçekleştirerek basın açıklaması gerçekleştirmişti. Hekimlere yapılan ücret iyileştirmesinin diğer sağlık çalışanlarını kapsamamasına bir tepki de Sağlık Sen’den geldi. Konuyla ilgili olarak iş bırakan sendika üyeleri, Denizli Devlet Hastanesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamalarda bulunan Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Metin Yüksel Koçoğlu, “Sağlık hizmetleri emek gerektiren yoğun bir hizmettir. Pandeminin olağanüstü şartları içerisinde tüm sağlık çalışanları cansiperane çalıştılar. Çok sayıda arkadaşımızı Kovit nedeni ile kaybettik. Ruhları şad olsun. Sağlık bakanlığı tarafından yapılan ve hekiminden hemşiresine, teknikerinden memuruna sağlık çalışanlarının tümünü kapsamayan bir düzenleme kadüktür. Hiç bir sağlık çalışanı bu düzenlemenin dışında tutulmamalıdır. Bu büyük bir haksızlıktır. Bizim tepkimiz bunadır ve bu tepki haklı bir tepkidir. Bu tepkiyi sadece bizler değil, yüz binlerce sağlık çalışanı gösterdi. Sosyal medya adeta inledi. Sadece sağlık bakanlığı çalışanları değil aynı zamanda Üniversite hastanesinde çalışan öğretim üyeleri, araştırma görevlileri Aile hekimliği çalışanlarında bu düzenlemenin dışında tutulmuştur. Açıkçası bu durum sağlık çalışanları içerisinde çok büyük bir infiale yol açmıştır” dedi. 

“Sağlık çalışanları üvey evlat olarak görülmemeli”
Yetkili sendika olarak zama karşı olmadıklarını belirten Koçoğlu, “Zamma karşı olmamız, sendikal kimliğimizi ve mücadelemizi inkar anlamına gelir. Biz zam üzerinden ayrımcılık yapılmasına karşıyız. Yüz binlerce sağlık çalışanının üvey evlat görülmesine, yok sayılmasına, emeklerinin hor görülmesine karşıyız. Can kurtarmak için can vermekten çekinmeyen sağlık çalışanlarının fedakarlıklarının, mücadelelerinin, gayretlerinin görmezden gelinmesine karşıyız. Bizim karşı olduğumuz bu. Herkesi emek ve ekmek mücadelesine destek vermeye davet ediyoruz.Hep söylediğimiz gibi; çünkü sağlık ekip işidir, bu hizmeti sunan sağlık çalışanları da bir vücudun organları gibi bütündür. Hemşireyi doktordan, doktoru teknikerden, teknikeri ambulans şoföründen ayrı görürseniz ve ona göre muamele ederseniz, bir yönüyle hepsine kötülük etmiş olursunuz. Dahası, bu şekilde davranarak sağlık sisteminin altını oymuş olursunuz! Sağlık çalışanları bu kötülüğü hak etmiyor. Sağlık sisteminin bu ve benzeri kötülüklerle, haksızlıklarla ayakta durması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!