Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşümle AB Projesi Kabul Oldu

Denizli'de Teknik Tekstile Dönüşümle AB Projesi Kabul Oldu
DTO Başkanı Uğur Erdoğan, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ile yüzde yüz hibe desteğiyle ilgili önemli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Denizli'de Teknik tekstile dönüşümle ilgili AB projemiz kabul oldu. Bunun toplam değeri ise 5 milyon Euro. Hem şehrim hem de sanayiciler adına teşekkür ederim. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Dr. Christian Berger ve Türkiye’de görev yapan AB ülkelerine mensup Büyükelçilerden oluşan heyet Denizli Ticaret Odası’nda (DTO) düzenlenen toplantıya katıldı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Dr. Christian Berger ve beraberinde Türkiye’de görev yapan AB ülkelerine mensup Büyükelçiler ve eşlerinden oluşan heyet, bugün Denizli’ye geldi. Heyet, Denizli temasları kapsamında DTO’da düzenlenen toplantıya katıldı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri, heyeti kapıda karşıladı. Toplantıda, Denizli Valisi Hasan Karahan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’da yer aldı. Toplantı salonunda heyete, kentin sanayisi hakkında bilgilendirici bir video izletildi.

“5 milyon Euro’luk proje kabul edildi” Toplantıda konuşan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, “Şehrimize hoş geldiniz. Sizleri ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Sayın Berger ile DTO olarak yüzde yüz hibe desteğiyle ilgili kendisiyle çok ciddi çalışmalarımız oldu. Denizli'de Teknik tekstile dönüşümle ilgili AB projemiz kabul oldu. Bunun toplam değeri ise 5 milyon Euro. Hem şehrim hem de sanayiciler adına teşekkür ederim. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

“Denizli ve AB ülkelerinin işbirliğini görüşeceğiz” AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Dr. Christian Berger ise, “Öncelikle davetiniz için teşekkür ederiz. Bu toplantıda AB, AB ülkeleri ve Denizli arasındaki işbirliğini görüşme fırsatımız olacak. Benimle birlikte gelen birçok AB üye ülkesi büyükelçisi de var. Denizli ile Avrupa ülkeleri arasında yoğun bir ilişki var. Tekstil ve turizm denizli için önemli birer sektör bunun yanında sağlık turizmiyle ilgili projeler var. Geçen sefer geldiğimde proje onaylanmamıştı. Bu sefer geldiğimde onaylandığını duymaktan çok memnun oldum. Umarım tekstil sektörünün kapasitesinin artırılmasına yönelik katkı sağlayacaktır bu proje. Bugün ve yarın kentte yapacağımız temasları sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu. Heyetler daha sonra basına kapalı olarak, soru cevap bölümüne geçti. AB heyeti, geceyi kentte geçirecek ve yarın bir dizi temaslarda bulunacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!