Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de uyanık çiftçiler devlet arazisine çöktü

Denizli’de uyanık çiftçiler devlet arazisine çöktü
Denizli'de kuraklıkla birlikte su çekilmesi yaşanan Tavas Yenidere Barajında, su çekilmesi nedeniyle çekilen topraklar, bazı uyanık çiftçiler tarafından istimlak edildi. Devletin arazisine çöken uyanık çiftçilerin, buralara ayçiçeği ve mısır ektiği, kaçak olarak barajdan suladığı iddia edildi.

Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Güzelköy Mahallesi’nde bulunan Yenidere Barajı, 2010 yılında tamamlandı. Bölgenin en büyük sulama kaynağı olan barajın su tutmasıyla birlikte barajın çevresindeki binlerce dönüm arazi de DSİ tarafından istimlak edildi. Geçtiğimiz yıllarda suyun bastığı bu alanlarda bu yıl kuraklığa bağlı olarak ciddi bir su kaybı yaşandı. Kuraklık nedeniyle su seviyesinin düştüğü barajda, suların çekildiği alanlar ise uyanık çiftçiler tarafından istimlak edildi.

Denizli’de uyanık çiftçiler devlet arazisini istimlak etti

Sözcü Gazetesi’nden Selami Aydın’ın haberine göre, son yıllarda yaşanan kuraklıklar nedeniyle su çekilince eski tarım arazileri yeniden ortaya çıktı. Fırsatçılar da hiçbir izin almayıp bedel ödemeden devletin arazisinde üretim yapmaya başladı. Bölge köylüleri bu durumun 7 yıldır devam ettiğini söyledi.

KAFALARINA GÖRE TOPRAĞA SAHİP ÇIKTILAR

İlçenin Çalıköy, Karahisar ve Çiftlikköy köylerinde bazı uyanıkların DSİ'ye ait arazileri sahiplendikleri, bu bölgeye ayçiçeği, mısır ve hububat ektikleri gözlendi. Bu uyanıkların Tavas Ovasına su veren baraj suyunu izinsiz kullandığı, tarlalarına borularla su hattı döşedikleri belirtildi. Birkaç yıl içinde yaklaşık 20 metre düşen su seviyesi her geçen gün yeni arazilerin ortaya çıkmasına neden oluyor. Ortaya çıkan yeni alanlar da yine uyanıklar tarafından sahipleniyor. Bölgede tesisleri bulunan DSİ'nin ise şikayetlere rağmen işlem yapmadığı ifade edildi. Bölge köylüleri kaymakamlığa ve DSİ'ye defalarca şikayette bulunduklarını fakat sonuç alamadıklarını kaydetti.

Denizli’de uyanık çiftçiler devlet arazisini istimlak etti

GÖZLERİNİN ÖNÜNDEKİ TOPRAK GASPINI GÖRMEDİLER

Baraj alanında tesisleri bulunan DSİ kendi malına sahip çıkamadı. Bir uyanığın barajın taşma savağının altında, suyun tahliye yolu üzerindeki toprağı sürüp tarlaya çevirdiği görüldü. DSİ kendi tesislerine 50 metre mesafedeki bu durumu da göremedi. Köylüler bölgeye DSİ personelinin gelip gittiğini fakat bu uyanıklara müdahale etmediğini söyledi. Bölgedeki tarımsal faaliyetlerin aynı zamanda göl zemininin toprakla dolmasına neden olduğu da belirtildi.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

Denizli’de uyanık çiftçiler devlet arazisini istimlak etti

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 2
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!