Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'den eski Bakan'a kuraklık suçlaması

Denizli'den eski Bakan'a kuraklık suçlaması
Denizli’de çiftçinin su sorunu için bölge sakinleri eski Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nu sorumlu tuttu. CHP Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, Eroğlu’nun bakanlığı döneminde yapılan göletler nedeniyle bölge çiftçisinin susuz kaldığını iddia etti. Bölgede Büyük Menderes’in kuruması nedeniyle sulama sıkıntısı yaşanıyor.

Afyonkarahisar’da doğan ve 584 kilometre boyunca Denizli ve Aydın ovalarını sulayan Büyük Menderes kuraklık nedeniyle kurudu. Işıklı Gölü’nde yaz sulama dönemi için su depolama çalışmaları devam ederken, nehrin gölden sonraki kısımlarında ise su yok. 53 yıldır Dinar’dan Çivril ovasına akan suyun kesilmesine tepki gösteren Tekke Mahallesi sakinleri ‘Tarlalarımız yandı, çiftçinin hali ne olacak. Halimizi gören yok mu? Bu kadar da duyarsız olunmaz. Gümüşsu’dan evli belediye başkanımız orada sulamalar yapılırken burada neden su verilmiyor. Biz Çivril’in üvey evladımıyız” diyerek eleştiride bulundu. 

AÇIK KANALI KAPATMIŞLAR
Su sıkıntısının Çivril ovası için büyük olumsuz sonuçları olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi( CHP) Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş; “Dinar’dan 1968 yılından bu yana gelen açık olan kanalı kapatmışlar. Tekke mahallemizde ciddi bir şekilde sulama ile ilgili bir sorun var. Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak daha öncede Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca ve milletvekillerimizle Çivril ovasında ciddi bir sulamayla ilgili çalışma başlatmıştık. Bir nebzede olsa biz sesimizi duyurduk. Âmâ ne yazık ki hala aynı hata devam ediyor. Kendisini seçimden seçime Çivrilliyim diye lanse eden Çivrilli olduğunu iddia eden sadece kendi çevresine Çivrilli olduğunu beyan eden AKP Grup Başkanvekili seçimden seçime Çivril’e geldiği için çiftçimizin, vatandaşlarımızın sıkıntılarını özellikle sulama sıkıntısını maalesef biz dile getiremedik. Genel Başkan yardımcımız geçtiğimiz günlerde bu sorunu TBMM’de dile getirdi.

“SU SIKINTISININ TEK NEDENİ VEYSEL EROĞLU’DUR”
Ama ne yazık ki karnınız ekmek yediğiniz için toktur diyen bir zihniyetin almış olduğu bir karardan bahsediyoruz. Çivril ovası sadece Çivril’e ait değil, Bekilli, Baklan ve Çal’a da hitap ediyor. 6 ay kadar bir süre önce bent çekildi. Bu sıkıntının tek nedeni Veysel Eroğlu’dur. Veysel Eroğlu’nun Sandıklı ve Akdağ tarafında 8 tane göleti besleyen Çivril’e akması gereken gölü besleyen kanalları kapattığı için biz o suyu alamıyoruz. O suyu alamadığımız gibi çiftçilerimizin de mağduriyetini gideremiyoruz. Burası daha öncede bir önceki dönem belediye başkanı Gürcan Güven döneminde de Aydın Bölgesine ait iken şu an Isparta Bölgesine ait olduğunu Veysel Eroğlu’nun bakan olduğu dönemde bu suyun Dinar’a verilmesine Sayın Gürcan Güven imza atmıştır ”şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!