3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli'den sadece bu illere seyahat edilebilecek!

Denizli'den sadece bu illere seyahat edilebilecek!
Denizli'de korona virüs önlemlerine karşı il dışı seyahat etmenin kuralları belli oldu. Denizli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, il dışı seyahat edilecek ve kurallar belirlendi.

Özel araçlarla seyahat edenlerinde sağlık kontrolleri yapılacak!

Denizli'de korona virüse karşı mücadele kapsamında il dışı seyahat etmrye sınırlama getirildi. Denizli İl Hıfzısıhha Kurulu toplantısında alınan karar göre il dışına seyahat etmek 3 şarta bağlandı. Şartları getiren vatandaşların başvurularını Pamukkale Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Seyahat İzin Kurulu'na başvurmaları gerekiyor.

İşte Denizli Valisi Hasan Karahan imzasıyla açıklanan o karar:

  1. Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilenler
  2. Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar.
  3. Son on beş gün içerisinde Denizli’ye gelen ve kalacak yeri bulunmayıp ikamet yerlerine dönmek isteyenler

Denizli Büyükşehir Belediyesi uhdesindeki 444 85 20 numaralı çağrı merkezini arayarak şehirlerarası seyahat taleplerini ileteceklerdir.

Yukarıdaki şartlara haiz vatandaşlarımıza Pamukkale İlçesi Seyahat İzin Kurulunca “Şehirlerarası Otobüs Seyahat İzin Belgesi” düzenlenecektir.

   Bu belge ile;

  1. Denizli-Aydın-İzmir
  2. Denizli-Antalya
  3. Denizli-Afyonkarahisar-/Ankara
  4. Denizli-Bursa-İstanbul

Güzergahlarında otobüsle seyahat edebileceklerdir."

ÖZEL ARAÇLARLA ZİYARET ETME

Alınan kararlarda en dikkat çekici konulardan biri ise sadece şehirlerarası otobüsler ile özel araçları ile seyahat edenlerin kontrol edilecek olmaları yönündeki karar oldu. Bu yönde alınan kararda ise şu ifadelere yer verildi:
“Seyahat İzin Kurulunca, şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi verilenler tarafından yapılan başvuruların dikkate alınarak otobüs seferi planlaması yapılacak ve ilgililere bilgi verilecek. Seyahat etmesine izin verilen otobüslerdeki yolcuların ve personelin sağlık kontrollerinin yapılması amacıyla otogar çıkışlarında sağlık kontrol noktaları oluşturulacak, yolcuların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra otobüsler seyahatlerine başlayacak.
Valiliklerce, toplu taşıma araçları ile illerine gelecekleri bildirilen yolcuların il girişlerinde kontrollerinin emniyet ve jandarma ekiplerince gerçekleştirilecek. Ateş ölçümü sırasında ateşi 37, 5 derecenin üzerinde olanların izole edilerek ilgili İlçe Sağlık Müdürlüğüne haber verilecek ve karantinaya alınmasını gerektirecek bir durumun tespit edilmesi halinde ilgili kişiler 14 gün süreyle karantinaya alınacak.
İl giriş çıkışlarında özel araçları ile seyahat edecek kişilerin emniyet ve jandarma ekiplerince durdurularak bilgilendirilecek, ateş ölçümünün yapılarak ateşi 37, 5 derecenin üzerinde olanların araçlarında izole edilip, gerek görülmesi halinde karantinaya alınacak.
İzinsiz yolculukların önlenmesi için valiliklerce yol kontrol noktalarında gerekli tedbirler alınacak.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 2
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!