3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizlili firma Kocaer Çelik halka açılıyor

Denizlili firma Kocaer Çelik halka açılıyor
Denizli’de temelleri atılan ve bugün dünyanın birçok yerine ihracat yapan Kocaer Çelik, 12 aylık dönemde 533 milyon ABD Doları satış hasılatı, 393 milyon ABD Doları ihracatı ile demir-çelik sektöründe Ege Bölgesinde 2018, 2019, 2020 yılları için en yüksek çelik profil ihracatı yapan firma oldu. Kocaer Çelik’in Genel Müdürü Tolga Demirkıran; “Çok yakın zamanda halka arz sürecimiz var. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda Sermaye Piyasası Kurulu onayıyla beraber halka arz sürecimizi işletmiş olacağız” dedi.

2021 yılında da hem demir-çelik sektöründe hem de çelik profil segmentinde Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçı Birliği (EDDMİB) birincilik ödüllerini alan Denizlili firma Kocaer Çelik, 2021 yılı İstanbul Sanayi Odası’nın belirlediği ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ özel sektör sıralamasında 96., ihracatta 62. sırada yer bulunuyor. 6 kıtada 140 ülkeye ihracat yapan Kocaer Çelik, satışlarının yüzde 93’ünü yabancı para cinsinden elde ediyor. Kocaer Çelik, 31 Mart tarihi itibari ile üretiminin yüzde 84’ünü ihraç ederek kendi ürün grubunda tüm Türkiye ihracatının yüzde 22’sini, Nisan 2022 itibariyle de yüzde 25’ini gerçekleştirdi. Demir-çelik sektöründe uzun çelik profil ürünlerinin üretimlerini 85 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 280 bin metrekare alanda gerçekleştiren Kocaer Çelik, yaklaşık bine yakın çalışanı, 800 bin ton/yıl toplam kapasitesi ile Türkiye’nin çelik profil segmentinde en büyük firmalarından olup, sahip olduğu 3 çelik profil fabrikasının yanı sıra 120 bin ton/yıl kapasiteli Çelik Servis Merkezi ve çelik profil üretimine entegre tek tesis olma özelliği gösteren 100 bin ton/yıl kapasiteli Galvaniz Fabrikası ve tükettiği elektriğin yaklaşık yüzde 30’unu karşılayan 13 milyon kWh elektrik üretim tesisine (GES) sahip.

Kocaer Çelik

HER YERDE KOCAER ÇELİK’İN İZİ VAR

 Kocaer Çelik, enerji nakil hattı, güneş enerjisi alt yapısı, yapısal çelik, ulaşım, madencilik, tünel, gemi inşa, tarım, makine imalat ve savunma sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren müşterilerine yüksek mukavemetli, özel kalitelerde, farklı ebatlarda, özel boy ve kesitlerde çelik profillerin üretimini yapmakta ve ihracat, yurt dışı ve yurt içi dağıtım kanalları vasıtasıyla satışlarını gerçekleştirmekte. Kocaer Çelik’in bağlı ortaklığı MyMetal LTD. Birleşik Krallık’ta kurulu şirket olup, 2015 yılından bu yana satış, pazarlama ve dağıtım faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, MyMetal’in Birleşik Krallık’taki depoları vasıtası ile ürünlerini Birleşik Krallık ve İrlanda’daki müşterilerine kısa sürede teslim edebilmekte.

Kocaer Çelik

HALKA AÇILIYOR

Demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Denizlili firma olan Kocaer Çelik halka arz edecek.

Kendi segmentinde ülkenin önder üretici firmalarından biri olduklarını belirten Kocaer Çelik Genel Müdürü Tolga Demirkıran; “Yaklaşık 800 bin tonluk üretim kapasitemizle ve 3 çelik profil fabrikamızla Türkiye’nin en büyük kapasitesine sahibiz. Çok geniş bir ürün gamına sahibiz. 60 farklı kalitede 12 bin çeşit ürün üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünlerle aslında hayatın her noktasındayız, hatta ‘Hayatın arkasında biz varız’ diyoruz. Diğer taraftan 6 kıtada 140 ülkeye ihracat yapan bir şirketiz, neredeyse sadece Antarktika Kıtası’nda yokuz diyebiliriz. Bir Türk markası olarak bu haklı gururu dünyanın her ülkesinde müşterilerimize sunuyoruz. Enerji sektörü bizim lokomotif sektörümüz, enerji nakil hatları, güneş enerji santrallerinin güneş paneli ve arazi arasındaki tahkimatı sağlayan profiller bizim ilk sıradaki sektörlerimiz. Yoğun ihracatımız olan ve ilk tercih edilen tedarikçilerden biriyiz.

Kocaer Çelik

HAYATIN HER YERİNDE

Diğer taraftan tabii maden ve gemi profilleri, yapı sektörü, gemi inşa ve petrol platformu gibi sayabileceğimiz aslında pek çok sektörde, hayatın her yerinde, otomotivde, raylı sektörlerde içindeyiz. Bu büyüklükte yaklaşık bine yakın çalışanımız var ama asıl katma değerli ürünlere yönelmiş Ar-Ge Merkezi’yle bu anlamda çok ciddi tasarım çalışmaları yapan bir firma olmakla birlikte ilk kuruluşunu 2015 yıllarında yaptığımız servis merkezimizi bugün büyüterek 120 bin ton kapasiteye ulaştırmış, ocak ayında da devreye soktuğumuz 100 bin tonluk galvaniz tesisiyle de tam entegre olmuş bir tesisiz. Birleşik Krallık’ta, İngiltere ve İrlanda pazarında da depolarımız ve satış dağıtım ağımız olan bir MyMetal’de kendi iştirakimiz olan şirketimizde de faaliyetlerimize devam ediyoruz. Çok yakın zamanda halka arz sürecimiz var. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda SPK onayıyla beraber halka arz sürecimizi işletmiş olacağız. Ülke ekonomimiz ve bizim sürdürülebilir geleceğimiz için önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz bunun. Kocaer markası ve Kocaer isminin ve bu güne kadar verilen emeklerin inşallah bir sonraki nesillere taşınması amacıyla da bu halka arz süreci bizim için kriter” şeklinde konuştu.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!