Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizlili Kadınlar: İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz

Denizlili Kadınlar: İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz
Denizli’de kadın örgütünün bir araya gelerek kurduğu ‘İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyen Denizlili Kadınlar’ basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin önemine vurgu yapılarak tüm kadınlar mücadele etmeye davet edildi. 

Denizli’de birçok kadın örgütünün biraraya gelerek oluşturduğu ‘İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmeyen Denizlili Kadınlar’ platformu basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması Delikliçınar Meydanı’nda düzenlendi. Açıklamaya yoğun olarak katılan kadınlar İstanbul Sözleşmesi’yle  ilgili sloganlar atarak ‘İstanbul Sözleşmesi’nden Vazgeçmiyoruz’ yazılı dövizler taşıdı. 
“Bu hukuksuz kararı tanımıyor ve kabul etmiyoruz”
Açıklamayı platform adına okuyan Ayşegül Odabaşıoğlu, “20 Mart 2021’de gece yarısı çıkarılan  ve onaylanan kararla Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden çekileceğini duyurdu. Kadınların ve LGBTİ+’ların şiddetten korunması ve eşitlik haklarımızın güvenceye alınması için temel önemde olan İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılmaya dönük, bu hukuksuz kararı tanımıyor ve kabul etmiyoruz!
Çünkü biliyoruz ki eşitlik hakkımız için verdiğimiz mücadelenin belgesi olan İstanbul Sözleşmesi’ni yok etmek isteyenler, eşitsizliğe, şiddete, cinayetlere, tacize, çocuk istismarına, ayrımcılığa, nefret diline, düşmanlaştırmaya, savaş politikalarına, kutuplaştırmaya, emeğimizin gaspına, evlerin, sokakların, işyerlerinin hapishane haline getirilmesine karşı verdiğimiz mücadeleyi de yok etmek istiyor. Ve  erkek şiddetinin bir kez daha teşhir olduğu bu günlerde görüyoruz ki İstanbul Sözleşmesi’ni bir gece yarısı ortadan kaldırmak isteyenler hayatlarımıza kast etmek, bizi olan bitene “seyirci” kılmak istiyor” dedi. 
“İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi haykıracağız”
Kadın haklarına yönelik saldırıların gündeme geldiği ilk günden beri sosyal medya eylemlerinde ve sokak eylemlerinde itirazlarını yükselttiğini söyleyen ….. “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek isteyenlerin, erkek  şiddeti ve çocuk istismarını “tolere edilebilir” görenlerin, yaşamlarımızı bir sözlerine bağlı zannedenlerin karşısında haklarımızı ve hayatlarımızı savunuyor, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi ilan etmek için ülkenin dört bir yanında İstanbul sözleşmesi yaşatır diyerek  bir araya geliyoruz!
Biz, evlerde, sokaklarda, meydanlarda, işyerlerinde, balkonlarda, sosyal medyada ses çıkaran, haklarına sahip çıkma kararlılığında olan milyonlarız. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının yürürlüğe gireceği 1 Temmuz günü yaklaşırken itirazımızı, isyanımızı, kararlılığımızı en güçlü haliyle, hep birlikte ortaya koymak için  bir araya geldik. Hep birlikte bir kez daha haklarımızdan, mücadelemizden ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmediğimizi haykıracağız” diye konuştu. 
“Tek bir hakkımızdan bile vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyoruz”
Açıklamanın sonunda “Erkek şiddetinin ve çocuk istismarının faili ve aklayanı olanların İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine; haklarımıza ve hayatlarımıza yönelik saldırılarına karşı birlikteyiz ve çok güçlüyüz! Biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik bu saldırılar, kazanılmış diğer haklarımıza yönelik saldırıların da önemli bir adımı. Tek bir hakkımızdan bile vazgeçmeyeceğimizi ilan ediyor, hayatlarımıza sahip çıkıyor, Türkiye’nin her yerinden birlikteliğimizi ve gücümüzü ortaya koymak için bir kez daha buluşuyoruz” ifadelerini kullanıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!