3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizlili sporcu Lara Göçgeldi Alp Kayak Ligi'nde

Denizlili sporcu Lara Göçgeldi Alp Kayak Ligi'nde
Denizli Büyükşehir Belediyespor Kayak Takımı Sporcusu Lara Göçgeldi büyük bir başarıya imza atarak Alp Kayak Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Hayaline, Denizli Kayak Merkezi ile kavuştuğunu anlatan genç sporcunun başarı hikayesi takdir topladı.

Denizli’de küçük yaşta kayak sporuna gönül veren Lara Göçgeldi’nin başarıya uzanan hikayesi büyük takdir topladı. Denizli Büyükşehir Belediyespor Kayak Takımı Sporcusu Lara Göçgeldi’nin Alp Kayak Ligi’nde mücadele etmeye hak kazanmasının hikayesi henüz 8 yaşındayken başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında Ege’nin en büyüğü olan Denizli Kayak Merkezi’ni hizmete aldı. Pamukkale’nin ardından Denizli’nin ikinci beyaz cenneti olan dev tesis, kısa sürede kayak sporunun yeni gözdesi olurken, kentte kış sporlarına ilgi her geçen gün daha da arttı. Denizli’nin kış sporlarında da şampiyonlar çıkaracağını öngören Denizli Büyükşehir Belediyesi ücretsiz Kış Spor Okulları kapsamında Denizli Kayak Merkezi’nde kayak kursları düzenlemeye başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kayak kursları özellikle çocuklar ve gençler tarafından yoğun ilgi ile takip edildi.

KAYAK SPORU İLE 8 YAŞINDA TANIŞTI

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kurslarına katılan isimlerden biri de Lara Göçgeldi oldu. Kayak ile 8 yaşında tanışan genç sporcu her yıl kış mevsimini iple çekmeye başladı. Denizli Kayak Merkezi ile kayak sporu Denizlili çocuklar ve gençlerin tutkusu haline gelirken, Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında Büyükşehir Belediyespor Kayak Takımı’nı kurdu. Başarılı bir şekilde kayak yapmaya devam eden Lara Göçgeldi de takımın ilk sporcuları arasına girdi. Alp Kayak Ligi’ne girmek için uzun yıllardır çalışan Lara Göçgeldi, geçen hafta hayaline kavuştu. Genç sporcu 13-14 Ocak’ta Erzurum / Palandöken’de katıldığı Alp Disiplini Eleme Yarışmasını geçerek Alp Kayak Ligi’nde yarışmaya hak kazandı.

BAŞKAN ZOLAN’A TEŞEKKÜR

Antrenmanlarını Denizli Kayak Merkezi’nde yapmaya devam eden Lara Göçgeldi, 6 yıldır kayak sporu ile ilgilendiğini anlattı. Denizli Kayak Merkezi’nde kaymaktan büyük zevk aldığını kaydeden Göçgeldi, “Kayağa burada başladım, uzun süredir kayıyorum. Şimdi de Alp Kayak Ligi’nde yarışacağım, mutluyum. Buradaki atmosfer çok iyi. Bize bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Hayaline Denizli Kayak Merkezi ile kavuştuğunu belirten genç sporcu Göçgeldi, bundan büyük bir mutluluk duyduğuna dikkati çekerek başarılı sonuçlar almak için elinden geleni yapacağını söyledi.

DENİZLİ’DE KAYAK SPORU GÜÇLENİYOR

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Denizli’nin kış turizminde söz sahibi olması için hayata geçirdikleri Denizli Kayak Merkezi ile birlikte kentte kayak sporuna ilginin de arttığını söyledi. Türkiye’nin dört bir tarafından kayakseverleri ağırlamayı sürdüren Denizli Kayak Merkezi’nin çok önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Dünya standartlarında hizmet veren tesisimiz de aynı zamanda kayak sporu da giderek güçleniyor. Burada yetenekli sporcularımız kendilerini geliştirerek daha üst seviyelere yükselmek için çaba harcıyor. Bunlardan birisi de uzun yıllardır sporcumuz olan Lara Göçgeldi. İnşallah daha nice başarılara imza atacak, şehrimizi ve ülkemizi farklı kulvarlarda başarıyla temsil edecektir. Kendisini yürekten tebrik ediyorum.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!