3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizli'nin 13 yaşındaki yeteneği Süper Lig ekiplerini peşine taktı

Denizli'nin 13 yaşındaki yeteneği Süper Lig ekiplerini peşine taktı
Denizli’de Süper Amatör Lig ekibi İncilipınargücü altyapısında forma giyen 13 yaşındaki Abdullah Satılmış, Süper Lig ekiplerinin gözdesi oldu. 6-8 numara pozisyonlarında forma giyen genç yetenek şimdiden İstanbul ekipleri altyapısıyla adından söz ettiren kulüpleri peşinden koşturuyor. Kulüp Başkanı Behçet Arım, genç oyuncunun geleceğin yıldız adaylarından olduğuna dikkat çekti.

Denizli’nin son yıllarda yetiştirdiği ender yeteneklerden birisi olan Süper Amatör Lig ekibi İncilipınargücü altyapısında forma giyen 13 yaşındaki Abdullah Satılmış, Süper Lig ekiplerini peşinde taktı. Uzun süredir Denizlispor’un ilgilendiği genç yetenek, İstanbul ekiplerinin radarında. Denizli’nin en iyi 11’ine seçilen Satılmış, savunma önünde 6-8 numara pozisyonlarında forma giyiyor. U12, U13 ve U14 Liglerinde forma giyen Satılmış ile İstanbul ekipleri altyapısıyla adından söz ettiren kulüpler yakından ilgileniyor. 

İLERİDE ÜST LİGLERDE OYNAYABİLECEK YETENEĞE SAHİP
İncilipınargücü Spor Kulübü Teknik Direktörü ve Kulüp Başkanı Behçet Arım, “Kulübümüzün geleceği parlak aday oyuncularımızdan biri olan Abdullah Satılmış tüm futbol eğitimimi bizim alt yapımız ve futbol okulumuzdan mezun olarak U11-U12-U13 ve U14 liglerinde mücadele eden kadromuzda oynayarak gelişimini sürdürmektir. Alt yapımızdan yeteneğine güvendiğimiz bir futbolcu adayımız gelişime açık ve ileride üst liglerde ve de milli takıma aday oyuncularımızdan olan Abdullah Denizli TUFAD karmasına seçilmesiyle de göze iyice batmasından dolayı il içi ve il dışında ki hedefi olan profesyonel kulüplerin dikkatini çekmesiyle bizleri sevindirdi.

BİRÇOK KULÜP PEŞİNDE
İstanbul takımları ve büyük kulüplerin radarına girmeyi başararak bizlerde bu konuda yönetim ve antrenör olarak gelişimini en iyi şekilde devam edebilmesi amacıyla en uygun şartlar sunan kulüplerde oynamasını ve Milli takımlarımızda görev alabilecek yeteceğini olduğunu düşünüyorum. Tüm yaş gruplarında oynamasından dolayı her sezon 45 maçın altına düşmeden performansının artışının takibiyle yolunun uzun ve geleceği parlak bir sporcu adaylarımızın en iyi yerlere transfer olacağından şüphem yoktur” dedi. 

ÜSTÜN ÖZELLİKLERE SAHİP
Takım antrenörü Hüseyin Cumhur Acar ise, “Öncelikle oyuncumuz adına böyle bir transferden dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Savunma önünde oyun kurucu pozisyonunda oynayan kardeşimiz top tekniği, ilk dokunuş becerisi, çevre kontrolü, topu saklama, oyun görüşü, problem çözme yeteneği ve 2.toplarda topu kazanmak için gösterdiği savunma gayreti üst seviyede bu özellikleri sayesinde umut ediyoruz ki pozisyonunda ilerleyen dönemlerde elit seviyede herkesin bildiği bir oyuncu konumuna gelecektir. Oyuncuma başarılar diliyorum ve inanıyorum bu zorlu yolda zirveye ulaşacak yeteneğe, karaktere sahip ve son olarak futbola mahalle aralarından lisanslı oyuncu durumuna gelmesini sağlayan, sosyal anlamda da tüm ihtiyaçlarını karşılayan gelişimini destekleyen Behçet arıma teşekkür ve tebrik ediyorum böyle bir yeteneği futbola kazandırdığı için” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 2
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!