Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’nin Kooperatifleri Ankara’da Görücüye Çıktı

Denizli’nin Kooperatifleri Ankara’da Görücüye Çıktı
Denizli’nin iki önemli kooperatifi olan Hayvancılık Kooperatifleri Denizli Üst Birliği iştiraki DNZ KOOP ile Acıpayam Çameli ve Serinhisar İlçeleri Kadın Kooperatifi, Ankara’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı 2020’ye katıldı. Fuarda Denizlili kooperatiflerine ve ürünlerine ilgi yoğun oldu.

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı 2020 geride kaldı. Türkiye’de kooperatifçiliğin geliştirilmesi için kooperatif ürünlerinin tanıtımı ve bu alanda farkındalık oluşturmak adına düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı 24-27 Eylül tarihinde ATO - Congresium’da gerçekleşti. ‘Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme’ temasıyla gerçekleştirilen fuara Türkiye genelinden yüzlerce kooperatif katıldı. Korona virüs pandemisi altında sıkı tedbirlerle düzenlenen fuara Denizli’den Hayvancılık Kooperatifleri Denizli Üst Birliği iştiraki DNZ KOOP ile Acıpayam Çameli ve Serinhisar İlçeleri Kadın Kooperatifi katıldı.

DENİZLİ STANTLARINA YOĞUN İLGİ

Fuarda hem DNZ KOOP hem de Acıpayam, Çameli ve Serinhisar İlçeleri Kadın Kooperatifi standlarına yoğun ilgi yaşandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un ziyaret ettiği Denizli stantlarına siyasilerden, STK başkanlarına kadar çok sayıda kişi ziyaret etti. Denizli’nin yerel ürünlerine ziyaretçilerin yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı.

Acıpayam Kadın Kooperatif

PANDEMİ ETKİSİNE RAĞMEN GÜZEL BİR FUAR GEÇİRDİK

Hayvancılık Kooperatifleri Denizli Üst Birliği Başkanı Mehmet Varol, DNZ KOOP olarak güzel bir fuar geçirdiklerini aktardı. Varol, “Kooperatif olarak Türkiye’deki çok sayıda fuara katılmaya çalışıyoruz. Pandemi etkisine rağmen güzel bir fuar geçirdik. Ziyaretçi kısıtlı kaldı ama fuarın amacı iş olanaklarını güçlendirmekti. ‘Birlikte Üretim, Birlikte Büyüme’ temasıyla düzenlendi. Ülkemizde son yıllarda kooperatifçilik yoğun olarak yapılmaya başlandı. Üretimin ana bandını kooperatifler üstlenmeye başladı. Güvenli gıda ve tüketim anlamında kooperatiflerin önemi büyük. Dünyada bu sistem uzun yıllardır sürdürülüyor. Ülkemizde de artık hak ettiği yere gelmek üzere. İş bağlantıları manasında verimli bir fuar oldu. Biz kooperatif olarak ürünlerimizi Ankara Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla Ankaralılarla buluşturuyorduk, bunu diğer illerle de geliştirmek istiyoruz. Denizli’miz ülkemizin en büyük tıbbi aromatik bitki üreticisi. Bu kaynaklarla daha da büyümek istiyoruz” dedi.

görsel 2

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!