3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Denizlispor 3. Lig’e düşebilir!

Denizlispor 3. Lig’e düşebilir!
Süper Lig dönemi dahil olmak üzere geçtiğimiz sezonu da içine alan bölümde kendisine defalarca ödeme taahhüdünde bulunulan 34 yaşındaki Portekizli Tiago Lopes, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK)’na giderek yargılama talep etti. Edinilen bilgiye göre, Lopes’e kısa süre içerisinde ödemeleri yapılmaz ya da bir şekilde anlaşılamazsa kurulun yeşil siyahlı kulübü bir diğer alt lig olan Spor Toto 3. Lig’e düşürebileceği ifade edildi.

Kabus gibi bir sezonu geride bırakan Denizlispor’da her yeni gün yeni sıkıntılar doğurmaya devam ediyor. 2021-2022 sezonunun başında kongrede dönemin başkanı Ali Çetin’den yaklaşık 79 milyon TL  borçla devralan yeşil siyahlı yönetim gelinen süreçte borcu azaltamadığı gibi sürekli olarak artmasına sebebiyet verdi. Özellikle Süper Lig’de mücadele ederken kadroda bulunan futbolcuların döviz üzerinden olan alacaklarının dolar ve euro kurunun zirve yapması ile birlikte adeta fırlama yaptığı kulüpte, yeni yönetimin kadroya dahil ettiği futbolcuların da ödemelerinin aksadığı ifade ediliyor. Kulübün tüm gelirlerinin bağlı olduğu ve oyuncuların ödemelerinin büyük bir bölümünün ödemelerini alamadan kulüpten ayrıldığı da öğrenilirken, hali hazırda borçlardan yana yüzü gülmeyen Denizlispor’un bundan sonraki süreçte de bu anlamda yüzünün gülmeyeceği, son iki sezon mücadele eden futbolcuların ödemelerinin de yapılmadığı takdirde 300 milyon TLnin üzerine çıktığı iddia edilen borcun daha da katlanacağı ifade ediliyor.

LOPES’E VERİLEN TAAHHÜTLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Yeşil siyahlı kulübün Süper Lig’e yükseldiği sezon transfer ettiği 34 yaşındaki Tiago Lopes, üst üste 2 sezon formasını giydiği Denizlispor’dan Spor Toto 1. Lig’e düşülmesi ile birlikte ayrılmıştı. O dönem alacaklarını alamadan kulüpten ayrılan Portekizli, sonrasında herhangi bir kulübe imza atmayınca, transfer yasağı bulunmasına rağmen geçtiğimiz sezon yeniden kendisini yeşil siyahlı renklere bağlayan sözleşmeye imza atmıştı. Oynadığı süreçte takımın ligde kalmasında önemli pay sahiplerinden biri olan Lopes, kendisine taahhüt edilen ödemelerin yine yapılmamasından dolayı yeşil siyahlı ekipten tekrar ayrıldı. Süper Lig dönemi dahil olmak üzere geçtiğimiz sezonu da içinde barındıran dönemlerde söz verilen ücretlerini alamayan ve defalarca federasyona giden Lopes’e yine aynı şekilde defalarca ödeme taahhüdünde bulunuldu. Ancak bu taahhütlerin hiçbirinden netice alamayan Lopes için verilen ve yerine getirilmeyen ödeme sözü bardağı taşıran son damla oldu.

UÇK’DAN KÜME DÜŞÜRÜLME KARARI ÇIKABİLİR!

İddiaya göre kulüpten en çok alacağı olan isimlerin başında gelen Tiago Lopes, TFF UÇK (Uyuşmazlık Çözüm Kurulu)’ya başvurdu. UÇK yargılama sürecinin başlayacağı da öğrenilirken, bilindiği gibi kısa sürede neticelenen bu yargılama süreci sonrası yeşil siyahlı kulübün bir alt lige düşürülmesi yönünde karar çıkabileceği belirtildi. Denizlispor için çıkacak olan bu karara kulübün itiraz etme hakkının da bulunduğu öğrenilirken yinede süreç içerisinde UÇK’dan çıkan karar yerine getirilmediği takdirde kurulun idari yaptırım uygulayabileceği, bu kararın da bir alt lig olan Spor Toto 3. Lig’e düşürülme olacağı ifade ediliyor. Serhat KÖSE

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!