Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

 Denizlispor'un Mali Durumu Açıklandı

 Denizlispor'un Mali Durumu Açıklandı
Yukatel Denizlispor Kulüp başkanı Ali Çetin, kulübün mali durumu ile ilgili yaptığı açıklamada, yeşil-siyahlı ekibin 31 milyon 151 bin 342 TL borcunun, 14 milyon 800 bin TL ise nakit parasının olduğunu söyledi.

Çetin, Haluk Ulusoy Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında kulübün gelir ve giderleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kulübün toplanan bağış ve sponsorluk bedellerin 37 milyon 280 bin TL topladıklarını ifade eden Çetin, kulüp borcunun ise 31 milyon 151 bin 342 TL olduğunu vurguladı. Çetin açıklamasında, “Kulübün 14 milyon 800 lira parası, 281 bin TL’lik çeki ve 297 bin TL’de senedimiz var. Bu kulübün kasada olan parası. Bunu tüm yönetim her gün kontrol edip bakabiliyor.
Yönetime geldiğimiz gün yaklaşık 400’e yakın icra vardı. İlk geldiğimizde kulübün 36 Milyon 508 bin 543 lira borcu vardı. Bunun içine geçen sezon sonuna kadar, tahakkuk edecek rakamların hiç birisi dahil değil. Yani bununla beraber borcumuzun tamamı 63 Milyon 650 bin 400 TL. Geçen sene tahakkuk eden primlerin toplamı. Bunun yerli futbolcularımıza 15 milyon 729 bin TL, yabancı futbolcularımıza 38 milyon 997 bin lira. Geldiğimiz gün itibariyle aldığımız bağış ve sponsorluk bedellerinin tamamı 37 milyon 280 bin TL. Şu anda kulübün bu gün itibariyle yaptığımız transferlerden ödeyeceğimiz peşinatlar ödendikten sonra ve 2 aylık maaşlar tahakkuk ettikten sonra ödediğimiz paralardan sonra kalan borcu 31 milyon. Geri kalan borcumuz bu gün itibariyle 31 milyon 151 bin 342 TL” diye konuştu.

Yönetime ilk geldiklerinde verdikleri şeffaflık sözünü hatırlatan Başkanımız Ali Çetin,   “İlk geldiğimizde şeffaf olacağız, herkes her şeyi bilecek, görecek diye söylemiştik ve bununla ilgili sanırım insanların kafasında soru işareti kalmamıştır çünkü kimin ne para verdiğini ve paranın nereye gittiğini web sitemizden görebiliyoruz. Tüm günlük hareketlerimiz nakit, çek, senet, kredi kartı gibi tüm hareketler yönetim kurulu ile günlük rapor halinde paylaşılmaktadır. Biz geldiğimizde fırıncı bize ekmek vermiyordu. Futbolcular antrenmana çıkmıyordu. İcra kapıda dolaşıyordu. O dönemden bu döneme nasıl gelindiğini anlatacağız”

 

Reklam ve Sponsorluk Gelirlerinin Herkes Tarafından Görülebilmesi

Toplanan tüm sponsorluk ve bağışların kayıt altında olduğunu vurgulayan Başkanımız Ali Çetin, “Bunu zaten görüyorsunuz. Kim ne kadar para verdiyse faturasını, makbuzunu kendisine ulaştırıyoruz.  İlk geldiğimizde Kulübün 36 Milyon 508 Bin 543 Lira borcu vardı. Ancak şampiyonluk primi ve son tahakkuk edecek olan diğer futbolcu alacakları hariç. Geldiğimiz günden beri topladığımız bağış ve reklam gelirlerinin tamamı dün itibari ile 37 Milyon 280 Bin Lira. Bu herhalde Denizlispor tarihinde ilk defadır. 7 milyon 280 Bin lira isim hakkında, sırt reklamı, bayram, çakmak, kupa satışından elde edilen, geri ödenmeyecek paradır. Bu Kulübün, borç paraya ihtiyacı yok demiştik. Şu anda Kulübün yaptığımız transferlerin peşinatları ödendikten sonra ve tahakkuk ettikten ve 2 aylık maaşları tahakkuk ettikten sonra ödediğimiz paralar ödendikten sonra kalan borcu 31 Milyon Liradır. Bu şu demek oluyor. Yaklaşık 20 Milyona yakın bu yıl için para ödedik. Aylık ödemelerimiz 1 Milyon EURO. Bildiğiniz gibi 10 Milyon EURO transfer bütçemiz vardı. İlk taksitini ödedik. Web sitemizde yayınlıyoruz. Bizim her şeyimiz açık. İsteyen kardeşlerimiz de girip görebilirler. Biliyorsunuz sosyal medyada birkaç grup var, sülük gibi yapışıp hala düşüremediklerimiz. Aslında düşürdük de yapışmaya çalışıyorlar.Ama ne yaparlarsa yapsınlar bu camia doğru yapılan her şeyi çok iyi biliyor.  Onları da çok iyi biliyor. Takım şampiyon olmuş halen konuşuyorlar. Aslında konuşmaya çalışıyorlar ama bahane bulamıyorlar.

 

Stadyum Yenileme Giderleri

Stadyum çalışmalarının maliyeti hakkında da bilgi veren Başkanımız Ali Çetin şu sözleri kaydetti: “Stadyuma üst kapamanın haricinde 5 Milyon 450 Bin Lir para harcadık. Bunun içinde zeminin ve koltukların tamamının değişmesi, gördüğünüz bütün her yerin içinin dışının yapılması dahil. 47 gün gibi bir sürede bitirdik. Herhalde bütün Türkiye’nin takdir ettiği gibi Denizli de takdir eder. Gece gündüz çalışılarak başarılan bir proje. Bazı sayfalarda bir haber gördüm. İş adamlarından 10 Milyon para aktarıldığı söylenmiş bir vekilimiz tarafından. 10 Milyon değil 10 kuruş bile para aktarılması yok. Sadece Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, Allah bin kere razı olsun, hafriyat grubundan tüm alet edevatta bize destek oldu. Başka da hiçbir yerden bir kuruş para almadık. Sadece 3 Milyon, Nihat Özdemir Bey başkan olmadan önce -yıllardan beri Allah razı olsun hep bana sahip çıkmıştır- başkan olmadan önce söz almıştım 4 Milyon Lira. Onun 3 Milyonunu gönderdi. Geriye kalan 1 Milyonu da 1 Milyon 300 Bin olarak gönderdi. Biliyorsunuz Galatasaray maçında çok ciddi sıkıntı yaşadık. Turnikeler ve kamera sisteminde yardım etti Denizlispor adına. Federasyondan sadece 3 Milyon geri ödemesiz destek aldık.”

 

Kredi alırsak faizini Kulübe ödetmeyiz, yönetim olarak biz karşılarız

Bankaların kredi teklifinde bulunduğunu ifade eden Başkanımız, “Geldiğimizde hesaplarımızda 400’e yakın icra vardı. Hiçbir hesabımızdan ne maaş ne personel maaşı, prim ödeyebiliyorduk. Sebebi de biz parayı yatırdığımız an hepsine icra el koyuyordu. Bir elinde para bir elinde işlem, 4-5 ay burada işlem yaptı arkadaşlarımız. Çok kolay değil. Burada çalışan 90-100 kişi var. Bunun yanında hocalarımız, futbolcularımız var. Şu anda icralık olan dosya 5 -6 tane kalmıştır. Bırakın bankaların bizimle çalışmasını çek yaprağı vermiyorlardı. İtibar fırıncının gözünde bile sıfırdı. Şu anda, bu yapılandırma değil özellikle söyleyeyim, devlet bankaları dahil tüm bankalardan 10 Milyon, 20 Milyon bize kredi teklif eden bankalar var. Dursun, bir gün lazım olur diye çalışması yaptırıyoruz. Faiz oranları da ciddi miktarda düştü. Bu güne kadar kredi almadık ama eğer alırsan faizini Kulübe ödetmeyiz, yönetim olarak biz karşılarız. Bu sene bir kararımız oldu uçak biletimizi Kulüp karşılıyor. Gittiğimiz yerlerde otel masraflarımız dâhil kendi cebimizden ödüyoruz. Biz bu bayrağı biraz daha yukarı götürmek için çabalıyoruz” sözlerine yer verdi.

 

Yaşlı değil; Süper Lig’i bilen futbolcu

Kulübümüz Profesyonel Futbol Takımına yapılan eleştirilere de değinen Başkanımız, “Takım kurulurken futbolcularla ilgili yaşlı diye konuşuldu. Biz bir bütçe ayarlamıştık, 10 Milyon. Hocalar ve teknik ekip dahil bizim bütçemiz 10 Milyon EURO diye Futbol Şubeye bildirdik. Ben iddia ediyorum, 10 Milyon EURO ile kurulan en güzel, en güzide takımlardan birisi artık Denizlispor. Bunu zamanla da göreceğiz. O 32, 33, 35 yaşında diye aldığımız Süper Lig tecrübesi olduğu için tercih edilen arkadaşlarımızdı. Onların da Kulübe çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. 3 maçta gerçekten mücadele ettiklerini düşünüyoruz” dedi.

 

Biletler konusunda da açıklama yapan Başkanımı Ali Çetin, “Zaman zaman eleştiriler oluyor. Elbette olacak, eleştiriye açığız ancak belden aşağı olduğun zaman hassasız. Hala sülük gibi yapışıp, sıyırıp hala yapışmaya çalışan grup var. Biz yönetimde olduğumuz sürece bu Kulüpten hiç kimse gayrimeşru para kazanamayacak. Özellikle belirtelim. Kimseye ayrımcılık yapmadan, biletse bilet ne gerekiyorsa eşit şekilde yaklaşıyoruz. Bu arkadaşlar bize geldiğinde hiç bilet sayısı konuşmadık. Herkes bilet sayısını kendisi söyledi. Onlarla konuşarak ayarlandı. Daha çok talep edince daha çok istiyorlar. Biz de vermek istiyoruz ama bu Kulübün de bir şekilde dönmesi lazım. İnanın sadece Konya maçı için verilen güvenlik sayısı 975. Bize maliyeti 200.000 Lira. Şimdi biz b u parayı neyle çıkaracağız. 40 bin kişilik stada da aynı güvenliği alıyorsunuz 18 bin kişilik statta da. Aradaki fark çok az. Taraftarlarımızdan, Denizlispor aşığı insanlardan biraz daha anlayış bekliyoruz” sözlerini kaydetti.

 

Yeni proje Denizlispor Koleji

Süper Lig’de daha çok gelir getirecek projeler geliştirmek gerektiğinin altını çizen Başkanımız Ali Çetin, Denizlispor Kolejini yeniden açmayı istediklerini söyledi ve şu sözleri kaydetti; “Buraya kadar geldik ama bundan sonrası da önemli. Bu Kulübe gelir getirecek projeler üretmemiz lazım. Bununla ilgili de yönetim olarak sürekli araştırıyoruz. Biliyorsunuz, bizim geçmişte bir Kolejimiz vardı. Zamanında satılmış. Geçmişe dönük bir yorum yapmıyorum. Onla ilgili eğer arkadaşlar da onay verirse, Büyükşehir Belediye Başkanımız da bir arsa verirse borçları bitirdikten sonra yeni bir Denizlispor Koleji için elimizden gelen ne varsa yapmaya çalışacağız. Bunun yanında ekstra birkaç proje daha üretip hayata geçirmek için çalışacağız.”

 

Başkanımız Ali Çetin konuşmasında şu ifadelere de yer verdi: “Bu seneki hedefimiz ilk 5 ve borçsuz bir Kulüp. Şu an Federasyonda 19 milyona yakın paramız var. 7 milyon yakın da 2 galibiyet ve 1 beraberlikten alacağımız para var. yani 26 milyon gibi bir paramız var Federasyonda. 31 Milyon borcumuz var ama 7 milyon EURO’ya yakın bunun üstüne ilave olacak rakam var. Yani şu anda Kulübün borcu sezon sonuna kadar verdiğimiz prim ve bonuslar hariç 75 Milyona yakın borcu olacak Kulübün. Bunun 26 Milyonu Federasyonda hak ettiğimiz para. Geriye 49 Milyon gibi bir para kalıyor. Süper Lig’de çok büyük bir para değil. Biz 15maç kazansak, bu şekilde de çalışmamızı sürdürdükten sonra Süper Lig’de borçsuz olan Kulüplerin içine Denizlispor’u da sokabiliriz.”

 

“Stadyumda reklamlarımızın 1.sırası doldu, 2.sırayı yaptık. Bizim bile sırtımıza reklam verecek noktaya geldik. Stadın üstünü kapatmak için 1,5-2 Milyon gibi bir maliyeti var. Bakanlığımız küçük bir omuz verirse onu da yapacağız. Şehir bize sahip çıkıyor, devam da ediyor. Gittiğimiz hiçbir yerden eli boş çıkmadık. Reklam konusunda da beklediğimiz hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum.”

 

Kulüp Yönetim Kurulu Başkan Yardımcımız Taner Atilla Kulübümüz Mali Tablolarını basın mensupları ile paylaştı.

Ar-Ge Sorumlusu Asbaşkanımız Mahmut Akarsu da kapalı spor salonunun arkasında yer alan ve Büyükşehir Belediyesince Kulübümüze tahsis edilen yerde, modern bir store mağazası açılacağını, stadyumun yanında yer alan mevcut store mağazasının da maç günleri açılacağını, yürütülen çalışmayı da 1,5 ay gibi bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.Ali Fırat bey profesyonel şube hakkında bilgiler verdi.

Başkan Ali Çetin’in İyiye gidiyoruz, hatta çok çok iyiye gidiyoruz. Zaman zaman bu durum bazı kesimleri rahatsız etse de biz bu şekilde mali disiplini devam ettirip, ikili ilişkilerle kardeşçe bu işi götürüp bu seneki hedefimize ulaşmak için tüm gayretimizi göstereceğiz” kapanış konuşması ile sona erdi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!