Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'ye 2 Dev tahıl Deposu Kurulacak

Denizli'ye 2 Dev tahıl Deposu Kurulacak
2005 yılında Denizli Ticaret Borsası'nda yönetim kurulu başkanlığı görevine seçilen ve 17 yıldır aralıksız görevini sürdüren İbrahim Tefenlili, 1 Ekim tarihinde gerçekleşecek seçimde yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Denizli Ticaret Borsası(DTB) 1 Ekim'de seçime gidiyor. Borsa'nın 17 yıldır kesintisiz yönetim kurulu başkanlığını yürüten İbrahim Tefenlili bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni dönemde de aday olduğunu açıkladı.

DTB toplantı salonundaki toplantıda konuşan Tefenlili; "4 senede bir gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği seçimleri dolayısıyla DTB olarak seçim müraacatında bulunduk. 1 Ekim tarihinde seçimlerimizin gerçekleştirilmesi için tarih verildi. Burada basın mensupları vasıtasıyla tüm üyelerimizi seçime davet ediyoruz. Üyelerimize şuana kadar hizmet vermeye çalıştık önümüzdeki 4 sene daha hizmet vermek için adayız." dedi.

SEÇİM SİSTEMİ NASIL?
Başkan Tefenlili, çarşaf liste ile seçimin gerçekleşeceğini ve 600 üyenin oy kullanabileceğini belirtti. Binin üzerinde üyenin olduğunu söyleyen Tefenlili  ancak 2 senesini doldurmayan oy kullanamadığını açıkladı. Tefenlili 600 üyenin seçeceği 14 kişilik meclisin, organları ve 5 kişilik yönetimi seçeceğini söyledi.
 

DENİZLİ'YE 2 DEV DEPO KURULACAK
Başkan Tefenlili, '17 yıl sonunda yapamadığınız, yapmak istediğiniz proje var mı?' sorusuna; "Bizim son 5 senedir Denizli'de yapamk istediğimiz lisanslı depoculuk çalışmamız var ve devam ediyor. Dünya olarak pandemi bize bir şey öğretti. Tarımın ve gıdanın önemini anladık. Ukrayna-Rusya savaşı da ürünlerimizi sağlıklı depolamamızın önemini gösterdi. Her sene sıfır stok ile üretime geçmemeliyiz. Hedefimiz Denizli'de lisanslı depoculuğu artırmak. Ülkemizin rahat etmek için zaruri ürünlerde en az yüzde 20-30 stok ile yeni üretime geçmemiz gerekiyor. Bunun halkımıza enflasyonun düşmesi açısından büyük faydası olur. Lisanslı depoculuğu Denizli'de yapacağız. 2 bölgemizde çalışmalarımızı yaptık. Merkez depomuzu Cankurtaran da bir de Çivril'de yapacağız. 25 bin ve 20 bin tonluk depolar olacak. Bunun tarıma büyük katkısı olacak." dedi.

GIDA OSB HEDEFİ
Gıda sektörünün sağlıklı bir şekilde büyütülmesi gerektiğini belirten Tefenlili; "Denizli'de gıda sektörü büyüyor ama bir arada değil. Büyük firmaları toplayıp Gıda OSB gibi toplamamız gerekiyor. 2 seneden bu yana çalışmamızı yapıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız buna büyük destek veriyor. Lisanlı depoculuktaki desteği gıda bölgesi için de veriyorlar. Projesini Büyükşehir yapıyor. Biz yerimizi belirledik ve gıdacıları bir araya toplamak istiyoruz. Bu bizim ana hedeflerimizdendi. Bir ara tohumculuk konuşuyorduk, şimdi önemli yol katettik. Leblebiciler için yerel nohuta ihtiyacımız vardı. 5 yıllık çalışmamız sonucunda bir tohumun lisans iznini bakanlığımıza sunduk. İnşallah bu sene ekimi yapılacak. 3 ürün daha bakanlığın onayına sunulacak. Yine kekiği ile anılan Denizli'yi cevizi ile anılır hale getirmeye çalışıyoruz. Büyükşehir desteği ile 500 bin ceviz fidanı dağıttık. Denizli ceviz şehri olacak." şeklinde konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!