Denizli
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Deri Çanta Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Deri Çanta Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Çantalar, kadınlar için en önemli aksesuarlar içinde yer alıyor. Deri çantalar ise zamansız bir şıklık sunması ile her dönemin favorisi olarak öne çıkıyor. Deri çanta satın almayı düşünenler için dikkat edilecek bazı konular, çantayı uzun yıllar boyunca keyifle kullanabilmek adına son derece önemli. Deri çanta alırken nelere dikkat edilmeli sorusuna, bloomsbury.com.tr’den Gizem Yalçın Akan, yanıt verdi.
Çantanın büyüklüğü nasıl olmalı?
Akan, konuyla ilgili şunları söyledi:

Çanta satın alırken ilk dikkat edilen konular içinde tabii ki çantanın büyüklüğü, genişliği geliyor. Deri çantalar eşsiz konseptleri, uzun kullanım ömürleri ve dikkat çekici tarzları ile herkese hitap eden alternatifler barındırıyor. Çantanın büyüklüğü konusu ise, biraz kullanım alanı ve beklentilerle ilgili. Çantaların şık bir aksesuar olmalarının yanında, çeşitli eşyaları taşımak için fonksiyonel birer yardımcı olduğu da unutulmamalı. Büyük çantaları satın almanın bir motivasyonu da, geniş bir saklama alanı sunması. Ancak kadın deri çanta modellerinde küçük ve minimal modeller de son yıllarda ilgi görüyor. Cüzdan ya da makyaj malzemesi gibi parçalar, deri çantada rahat bir şekilde saklanabiliyorsa hem büyük hem de küçük çantalar rahatlıkla tercih edilebilir.

Gerçek deri çanta nasıl anlaşılır?
Her tarza hitap eden çanta modellerinde deri çantalar zamansız bir görünüme sahip. Bununla birlikte, suni deri modeller de piyasada yaygın. Uzaktan bakıldığında, gerçek bir deri ile suni deriyi ayırt etmek kolay olmayabilir ancak belli noktalar, orijinal deri çantayı anlamayı daha kolay hale getirebiliyor. Gerçek deriler, çok uzun yıllar kullanılabilen parçalardır.

Suni deriler, PVC gibi materyallerden elde edilir ve her şeyden önce sağlık için zararlıdır, bunun nedeni suni derinin hava geçirgenliğinin olmaması. Kolay bir şekilde deforme olabilen suni deriler aynı zamanda kanserojen özellik de barındırabilmekte, bu nedenle uzak durulması gerekmektedir.

Gerçek derilerde kendine has bir koku vardır, suni deri ve gerçek deri kokusundan ayırt edilebilir. Suni deriler ateşle etkileşime girdiğinde hızlı bir şekilde yanar, suni deri ise ateşle temas ettiğinde hemen yanmaz. Gerçek deriler içinde simetrik olmayan izler barındırır. Nitekim deri yaşayan bir malzemedir, suni deriler de ise gözenekler çok daha düzgün görünür.

Deri çantada hangi renk?
Çantalar, tercih edildiği alana göre ve konsepte göre farklı renkler içerebilir. Yazlık çanta konseptli deri çantalarda canlı renklerin ön plana çıkmasına tanık olabiliyoruz. İş yaşamına ya da davetlere hitap eden deri çanta modellerinde ise siyah her zaman ön planda. Deri çantada her bir rengin farklı bir duygu durumuna hitap ettiği de ifade edilebilir, siyahın güç, beyazın saflık, grinin ise olgunluk ile ilişkilendirildiği görüşü yaygındır.

Moda açısından bakıldığında da kombinlerde çanta önemli bir noktadır. Kadınlar için de tercih edilen elbisenin yanında, ayakkabı ve çantanın rengi uyum içinde tercih edilebilir. Bu nedenle genel elbise seçimlerine ve tarza hitap eden bir deri çanta modeli düşünülebilir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!