Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Deva Partisi Lideri Babacan: ‘Beştepe de Duysun’

Denizli’de ziyaretlerde bulunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın Gazi Bulvarı üzerindeki standında konuşma yapmak istemesine polis, ‘İzniniz yok’ diyerek izin vermedi. Polis ile partililer arasındaki kısa süreli konuşmaların ardından görevli polislerin amirlerine durumu aktarması ve amirlerin izni sonrası konuşmaya izin verildi. Babacan, Delikliçınar Meydanında partililere seslendi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Denizli’de temaslarda bulundu. Dün Ankara karayolu üzerinde partililer tarafından karşılanan Babacan, ilk olarak Kuşpınar Mahallesi’nde kurulan Çarşamba Pazarını gezdi. Esnaf ve vatandaşlarla buluşan Babacan, daha sonra Gazi Bulvarı ve Delikliçınar Meydanında vatandaşlarla buluştu. Partisinin Gazi Bulvarı üzerinde kurduğu standı ziyaret eden Babacan, burada konuşma yapmak istedi.

POLİS İZİN VERMEDİ

Alanda görevli polisler ise konuşmaya izin vermek istemedi. Parti otobüsünün trafiğe kapalı alanda bulunduğunu aktaran polis, “Burada konuşma yapmaya izniniz yok. Sadece stant için izin var. Konuşmaya izin veremem” dedi.

deva

81 İLDE ÖRGÜTLENDİK

Polisin izin vermemesin ardından partililer ile polis arasındaki kısa gerginliğin ardından görevli polisler, durumu amirlerine bildirdi. Amirlerin izin vermesi sonrası Babacan, Delikliçınar Meydanında kısa bir konuşma yaptı. Deva Partisi’nin 81 ilde örgütlendiğini aktaran Babacan, “Türkiye'de sıkıntıların çok büyük olduğunu belirten Babacan, “Ülkemiz kriz arkasından kriz yaşıyor. Gerçekten sıkıntılar çok büyük. Sadece bir ekonomik kriz yaşamıyoruz. Aynı zamanda hukuk ve adalet krizi yaşıyoruz. Aynı zamanda eğitim krizi yaşıyoruz. Aynı zamanda dış politika krizi yaşıyoruz. Şu anda ülkenin başında bu krizleri çözecek bir ekip de yok” dedi.

deva

‘ENFLASYON YÜZDE 200'

Türkiye'nin sağdan soldan temel gıda ürünleri ithal ettiğini ve varlık içinde yoksulluk çektiğini belirten Babacan sözlerini şöyle sürdürdü; “Dünyada enflasyon var mı var… Ama ne kadar? Yüzde 3, yüzde 5 bilemedin yüzde 7. Bizde TÜİK'in açıkladığı rakamlar en son yüzde 70'lere çıktı. Makyajlanmış, üstü örtülmeye çalışılan rakamlar. Gerçek enflasyon yüzde 200'e yaklaştı. Herkes görüyor ki enflasyon yüzde 200'e dayanmış durumda. Fakat emeklinin, asgari ücretlinin, memurun, çalışanın maaşı bu arda artmadı. Uydurma enflasyon kadar arttı. Bu adalet değil. Şu anda Türkiye'de yakın tarihimizin en büyük gelir transferdi yaşanıyor. Yakın tarihimizin en büyük servet transferi yaşanıyor. Ama nereden nereye? Yoksuldan zengine”

deva

‘ELİNİ TUTAN VAR MI?'

Erdoğan'ın faiz ve enflasyonla mücadele edeceğini söyleyerek oy topladığını hatırlatan Babacan, “Faizle, enflasyonla mücadele edeceğiz diye sizden oy aldılar. ‘Bana desek verin, tek imza tek yetkili olayım faizle enflasyonla nasıl mücadele edeceğim' demedi mi? Şu anda tek imzayla aklına gelen her şeyi yapıyor mu? Yapıyor. Elini tutan var mı? Yok. Bende diyorum ki; at imzayı düşür faizi… Düşür şu enflasyonu. Yapamaz. Çünkü faiz talimatla düşmez. Enflasyon talimatla düşmez. Faiz ve enflasyon da güvenle düşer güvenle. Güven olmadan asla olmaz. Mümkün değil” ifadelerini kullandı.

deva

‘BEŞTEPE DE DUYSUN'

Gençlere seslenen Babacan güven ortamının 8 maddede sağlanabileceğini “Gençlere söyleyeceğim ama Beştepe de duysun. Çünkü onların da öğrenmeye ihtiyacı var. Bilmiyor. Bilmediğini de bilmiyor. Bilenlerle de çalışmıyor. Zaten sorun burada” diye konuştu.

Babacan güven ortamını sağlayacak maddeleri de şu şekilde sıraladı:

* Konuşunca doğruyu söyleyeceksin. Yani enflasyon yüzde 200'e dayanmışken yüzde 70 açıklamayacaksın.

* Söz verince tutacaksın.

* Emanete hıyanet etmeyeceksin. Devlet yönetimi bir emanettir. Emaneti doğru kullanacaksın.

* Devleti her zaman hukuk ve adaletli yöneteceksin. Adalet sadece yargının, hukukun değil… Aynı zamanda adalet, sosyal adalet… Adalet, fırsat eşitliği. Gençler işe girerken ki fırsat eşitliği. Çalışanlar terfi alırken fırsat eşitliği. Adalet aynı zamanda eşit vatandaşlıktır. Yani her zaman adalet ve hukukla hareket edeceğiz.

*Ehliyetli, liyakatli kadrolarla çalışacaksın. İşi ehline telsim edeceksin. Dürüst ve emin insanlarla çalışacaksın. Devletin üst kademe yöneticileri, üst düzey siyasetçiler, üst düzey bürokratlar hem dürüst hem de ehil insanlarda oluşacak. Yoksa olmaz.

* İstişareyi elden bırakmayacaksın. Bilmiyorsan bir bilene soracaksın. Bilenlerle çalışacaksın. Dertleri, sıkıntıları bizzat yaşayanlarla konuşacaksın.

* Şeffaf olacaksın. Açık olacaksın. Merkez Bankası'nın arka kapısında 190 milyar doları gizli saklı satmayacaksın. Niye gizli yapıyorsun? İlk önce damatla el ele verip 2019-2020 yıllarında 130 milyar doları sattın. O gün bugündür soruyoruz ya, kime sattın, kaça sattın arkadaş açıkla. Yetmedi Aralık'tan bu güne kadar 60 milyar doları yine gizli saklı sattılar.  Hiçbir yerde açıklamıyorlar bunları… Açıklayın diyoruz, ses yok.

* Güven kazanmak istiyorsan, her zaman hesap vermeye hazır olacaksın.

Kaynak: Sözcü

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!