Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

DEVA Partisinde Denizli Kurucu İl Yönetimi Belli Oldu

DEVA Partisinde Denizli Kurucu İl Yönetimi Belli Oldu
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi kuruluş çalışmalarına devam ediyor. Ülke çapında Ali Babacan liderliğinde yürüyen parti çalışmalarının yanı sıra partinin Denizli için kurucu il yönetimi belli oldu. 6 kişilik çekirdek kurucu kadrosu oluşturulan DEVA Denizli Başkanlığı ise bugün gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile gazetecilerle buluştu.

DEVA Denizli Kurucu İl Başkanlığı görevini Özgür Erol yürütürken, yönetim kurulunda ise Kevser İnci Zor, Mehmet Onur Aslan, Erdi İlvan, Serdar Yumuk ve Mertcan Odabaşı yer aldı. Başkan Erol kurucu yönetim kurulunu “Denizli’yi hak ettiği yere taşıyacak Denizli İl Teşkilatının çekirdeğidir” diye tanımladı.

“DEMOKRASİMİZİ GÜÇLENDİRMEK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ”

Açıklamada konuşan İl Başkanı Özgür Erol, demokrasilerde meşru çözüm yolunun siyaset olduğunu ifade ederek, “Demokrasimizi güçlendirmek, Türkiye’mizi insan haklarına saygılı, adalet bilinci gelişmiş, daha huzurlu ve daha gelişmiş bir ülke yapmak üzere yola çıkıyoruz” dedi.

İLKELİ SİYASET SÖZÜ

Erol konuşmasında ilkeli siyaset sözü verdi. Erol, “Temel değerlerimiz, insan haklarına saygılı olmak, özgür bir ortamda, çoğulcu demokrasiyi hayata geçirmek ve hukukun üstünlüğünü sağlamaktır. Ülkemizde adaleti yeniden tesis etmek, işi ehline vermek, kararları istişare ile almak, kurumların itibarını korumak, şeffaf olmak ve en önemlisi ‘önce insan demek’ temel ilkelerimiz olacaktır.

KORKU SİYASETİ DEĞİL, ÜMİT SİYASETİ YAPACAĞIZ

Birlikte çalışacağımız insanları belirlerken de iki temel kriterimiz bulunmaktadır. Birincisi iyi insan olması, ikincisi de işinde iyi olmasıdır. Kişileri hiçbir zaman inancına, etnik kökenine, hayat görüşüne göre değerlendirmedik; bundan sonra da bu ilkelere titizlikle riayet edeceğiz. Ülkemiz uzun süredir gerginlik politikalarından yorgun düştü. Biz Yeni Parti olarak ümit siyaseti yapacağız, korku siyaseti değil. Dürüst, akıcı, serinkanlı, sakin ve incelikli bir dil kullanacağız” dedi.

“ORTAK KAYGIMIZ GELECEK KAYGISIDIR”

“Bu ilkede bir şeylerin değişmesi gerektiğine inandığım için buradayım” diyen il yöneticisi Kevser İnci Zor, “Farklı çevre ve düşüncelerden geliyoruz ama ortak kaygımız gelecek kaygısıdır. Gelecek kaygısını giderecek bir organizasyonla, farklılıklarımınız bir kenara bırakarak bir araya geldik” dedi.

“SİYASETİ ‘Y’ ve ‘Z’ KUŞAĞININ YAPMASINI İSTİYORUZ”

Daha önce siyasette bulunmadıklarının altını çizen İl Yöneticisi Serdar Yumuk, “Biz yeniyiz. Daha önce farklı partilerde bulunmadık. Bizim amacımız yeni bir soluk yaratmak. Bizler ülkedeki sorunlardan bıktık. Sorunların en büyüklerinden biri de liyakat sorunu. Biz bunun için DEVA gönüllüsü olduk. İnternetten başvurduk ve 3000 kişi arasından liyakatimize göre seçildik. Torpil yok, ayrım yok. Liyakat ve çalışma isteği ön planda olacak. Öyle yönetimlerimizde sansasyonel isimler de beklemeyin. Artık siyaseti ağırlıklı olarak y ve z kuşağının yapmasını istiyoruz” dedi.

“DENİZLİ İLE İLGİLİ HAYALLERİMİZ VAR”

Denizli ile ilgili hayalinden de bahseden Yumuk, “Denizli’nin vergisel bağlamda verdiğini geri alması bir şehir olmasını istiyorum. Denizli vergi ödediği kadar hizmet ve ayrıcalık alamıyor. Bunun değişmesini ve kentin sürekli gelişmesini istiyoruz. Ayrıca o kadar zenginliği içinde tüm dünyada ‘Denizli’ dendiğinde tamam diyecekleri bir marka bir vizyon inşa etmek istiyoruz. Öğrenci kenti lafta olunmaz. Kültür beşiği olmalı bu kent. Üretken bir öğrenci profili yaratmak için imkanlar sağlayarak bir öğrenci kenti olmasını istiyoruz Denizli’nin. Uluslararası turizm etkinliklerinin beşiği olmasını istiyoruz” dedi.

DENİZLİ’DE 3000 DEVA GÖNÜLLÜSÜ VAR

Denizli’de kuruluş aşamasında oldukları için henüz üye alımı yapamadıklarının altını çizen İl Başkanı Erol, “henüz üye alımı yapamıyoruz ama gönüllülerimiz var. Bizler de DEVA gönüllüsü olarak başladık, genel merkezimiz görevi gönüllü arkadaşlarımız arasında bizlere verdi. Şu anda Denizli’de yaklaşık 3000 DEVA gönüllümüz var. Bu arkadaşlarımızla ve kurucu ekibimizle birlikte partimizin yapılanmasını en hızlı şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!