Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Dikkat! Ağır telif bedellerine tepki içerir!

Dikkat! Ağır telif bedellerine tepki içerir!
Denizli’nin en deneyimli radyocu ve müzik yapımcılarından olan İskender Doğan, sahibi olduğu Doğuş Müzik’in yapmış olduğu albümlerde bulunan eserleri karşılıksız olarak kullanabilmesi için muvafakatname ile Radyo N’e teslim etti. Doğan yaptığı açıklamada, “Radyolar ve yayıncı kuruluşlar İstanbul’da bulunan meslek birliklerinin ‘telif bedeli’ diye, radyo ve televizyonlardan istedikleri aşırı fiyat taleplerini kınıyorum. Bu ağır talepler nedeniyle özel radyolar kapanma noktasına geldi. Anadolu’da bulunan 1.034 radyonun yarısına yakını aşırı telif bedelleri nedeniyle kapanma tehlikesi ile karşı karşıya” dedi.

Konuyla ilgili olarak Aydın’da Radyo ‘N’ Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Uludağ ile bir araya gelen ve yapımcılığını üstlendiği albümleri Uludağ’a teslim eden İskender Doğan, “Aydın'ın en kaliteli ve güçlü radyolarından RADYO N'in Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Uludağ'a Doğuş Müzik Yapımcılık A.Ş.’nin yapmış olduğu albümlerden, radyo yayınlarından çalınmak üzere, bedelsiz muvafakat verdik.Radyo N, özgürce Doğuş Müzik Yapımcılık A.Ş'nin tüm eserlerini yayınlayabilecek” dedi.

“ÖZEL RADYOLARIN YANINDAYIZ”

Doğuş Müzik Yapımcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İskender Doğan açıklamasının devamında, "Radyolar ve yayıncı kuruluşlar, İstanbul’da bulunan meslek birliklerinin telif bedeli adı altında, radyo ve televizyonlardan istedikleri aşırı fiyat taleplerini kınıyorum. Bu ağır talepler nedeniyle özel radyolar kapanma noktasına geldi.  Anadolu da bulunan 1.034 radyonun yarısına yakını aşırı telif bedelleri nedeniyle kapanma tehlikesi yaşıyor. Doğuş Müzik Yapımcılık A.Ş. olarak bizler tüm özel radyoların yanındayız. Onların yaşaması için üzerimize düşen göreve hazırız.Şirketimizin yaptığı tüm eserleri bedelsiz yayınlayabilirler.  Televizyonlar da , Doğuş Müzik Yapımcılık A.Ş.’nin yaptığı klipleri bedelsiz olarak yayınlasınlar. Radyo N de eserlerimizi özgürce yayınlasın" dedi.

İSKENDER DOĞAN’A YAŞAR ULUDAĞ’DAN TEŞEKKÜR!

Radyo ‘N’ Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Uludağ ise yaptığı açıklamada, “Doğuş Müzik Yapımcılık A.Ş ile anlaşma yaptık.Bu anlaşmaya göre, radyomuz, Doğuş Müzik’e ait tüm eserleri özgürce yayınlayabilecek. Bizlere bedelsiz yayın için muvafakat verdi. Anlaşmamız taraflara hayırlı olsun. Doğuş Müzik’e çok teşekkür ediyoruz" dedi.

----Serhat KÖSE

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!