3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

DSO’da Kazakistan İle İşbirliği Fırsatları ve Yatırım Olanakları Konuşuldu

DSO’da Kazakistan İle İşbirliği Fırsatları ve Yatırım Olanakları Konuşuldu
Denizli Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde ve Kazakistan Büyükelçisi, Sayın Yerkebulan Sapiyev’in katılımıyla DSO hizmet binasında gerçekleştirilen ‘Kazakistan ile İşbirliği Fırsatları ve Kazakistan'daki Yatırım Olanakları’ konulu toplantıya Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosu Okan Oğuz, Denizli’deki metal, makina ve kablo sektöründe faaliyet gösteren, sanayiciler ve iş insanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, bugün burada al bayrak ve gök bayrağı;işbirliği fırsatları ve yatırım olanakları için bir araya getirmek adına toplandık. Her zaman kardeş ülkemiz olan Kazakistan’ın konsolosluğunun ilimizde olması bizler için ayrı bir gurur kaynağı. Denizli’mizde açılmış olan konsolosluğun da bizlere güç vereceğine ve ticari iş birliklerini de beraberinde getireceğine inanıyorum.” dedi.

 

İlk Kazakistan Cumhuriyeti Denizli Fahri Konsolosu olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Okan Oğuz, “İki kadim Türk Devleti’ne hem al bayrak hem de gök bayrağa hizmet etmek çok büyük bir şeref. Denizli şehir tarihinin ilk fahri konsolosu olarak bu konuşmayı yapıyor olmaktan, gurur duyuyorum. Kazakistan bağımsızlığını ilan ettikten sonra Kazakistan’ın bağımsızlığını aynı gün içinde ilk tanıyan ülke Türkiye olmuştur. Kazakistan’a büyükelçi atayan ilk ülke de Türkiye olmuştur.Türkiye ile Kazakistan arasındaki güçlü manevi bağların yanı sıra ticari bağlar her geçen gün artmaktadır. Türk şirketlerinin Kazakistan’da 4.8 milyar dolar yatırımı vardır. Dünya siyaset sahnesinin iki güçlü Türk devletinin ekonomik ve ticari işbirliği artmalı, bu konuda oluşacak fırsatlardan Türk şirketlerinin payını almasını istiyoruz. Kazakistan nasıl bizim ata yurdumuzsa, Türkiye’de Kazak kardeşlerimizin ikinci evidir.” dedi.

 

Kazakistan’ın bağımsızlığını ilan etmesinin üzerinden 30 yıl geçtiğini ifade eden Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi YerkebulanSapiyev, “Diplomatik ilişkilerimizin kurulmasının 30. yıl dönümünde fahri konsolosumuzun Denizli’de açılmasının da ayrı bir sembolik önemi var. Denizli, Türkiye’nin en dinamik gelişen illerinden birisi.İki ülke arasındaki kardeşlik köprüsünün temelini daha da sağlamlaştıracağımıza inanıyorum. Kazakistan Türkiye kardeşliği ebedi olsun.” diye konuştu.

 

Toplantıda, metal, makina ve kablo sektörüne yönelik Kazakistan’daki yatırım potansiyelini ve avantajlarını anlatan Büyükelçi Sapiyev, konuşmasının ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplandırıldı.

 

Toplantının ardından Başkan Kasapoğlu, Büyükelçi Sapiyev’e Denizlili sanatçıların elinden çıkan,çeşm-i bülbül hediye etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!