3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

DTO Başkanı Erdoğan, İşletmeleri Ziyaret Ediyor

DTO Başkanı Erdoğan, İşletmeleri Ziyaret Ediyor
“İş makineleri üretenlerin büyümesi ve sayılarının artması, Denizli’nin sanayileşmesine ivme kazandıracak en önemli yapı taşlarından biri olacaktır” diyen Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, makina üreticisi üyeleriyle bu kez de iş yerlerinde bir araya geliyor; sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. Başkan Erdoğan, 55 ülkeye ihracat yapan Şevval Kuruyemiş Makineleri'ni ziyaretinde, üretim ve çalışma sistemleri hakkında bilgi de aldı.

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yazılımları da dahil her şeyiyle kuruyemiş makinalarını entegre bir şekilde üretip 55 ülkeye satan, sektörünün önemli temsilcilerinden Şevval Kuruyemiş Makineleri'ni ziyaret etti. İşletme Müdürü ve DTO Meclis Üyesi Engin Boyacı ile çalışanlarından işletmeleri ve ürettikleri makineler hakkında bilgi aldı.

BOYACI: “SEKTÖRDE, 62 YILI GERİDE BIRAKTIK”

Konuklarını kapıda karşılayan Boyacı ve ekibi, işletmeyi gezerken bugünlere nasıl geldikleri hakkında da bilgilendirdi. Kurucuları Hasan Boyacı tarafından 1957 yılında Türkiye'de ilk defa sarı leblebi makinesinin tasarlanıp imal edildiğini ve böylece kuruyemiş makineleri sektörüne ilk adımı attıklarını anlatan Boyacı, “1961’de de beyaz nohutun makinesini üretmeye başlamışız. Sarı leblebi ile beyaz nohut, tüm dünyada bugün dahi aynı ölçü ve modellerdeki makinelerle imal edilmektedir. 1964-65 yıllarında ay çekirdeği ile kabak çekirdeği de bu makinelerde işlenmeye başlanmış. Ülkemizde kuruyemiş sektörünün sorunlarını gidermek, çalışmalarını kolaylaştırmak ve uluslararası piyasada rekabet edebilecek seviyeyi yakalatmak amacıyla, 1980 yılında ise Mehmet Boyacı tarafından bantlı fırın tasarlanmış ve imal edilmeye başlanmıştır.Bantlı fırınlarımız, gıda tüzüğüne uygun çalışması, ürün çeşitliliğini desteklemesi, üretim hacmi ve güvenlik gibi avantajları bünyesinde barındırması nedeniyle, yurt içi ve yurt dışında yoğun talep görüyor.” dedi.

Şevval Kuruyemiş Makineleri

55 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORLAR

Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ise, 55ülkeye ihracat yapan Şevval Kuruyemiş Makineleri'niDenizli’nin önemli sanayi kuruluşlarından biri olduğunu dile getirdi. Başkan Erdoğan, “Böyle bir firmanın Denizli Ticaret Odası üyesi olması, Sayın Boyacı’nın da DTO Meclisi’mizde yer alması bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Bugün yerinde de gördük ki, makine sanayimiz, sanayileşmede kabuğunu kırmaya çalışan Denizli’mizin olmazsa olmazlarındandır. Bu gibi işletmelerimizle, makine sanayimizin ününü sınırlarımız dışına ulaştırmış olması bizi gururlandırıyor. Ülkemizin devlet politikası da olan milli ve yerli üretim, özellikle yüksek maliyetli makine sanayinde hayati önem taşıyor. O nedenle, dünya pazarındaki rekabette ancak gerekli koşulları sağlayabilen kuruluşların başarılı olabileceği gerçeğinden hareketle, teknolojiye yatırım yapan işletmelerimize özel önem vermekteyiz. Bu sektörün gelişmesi için elimizden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyoruz. Üyelerimizi yurtiçindeki ve yurtdışındaki önemli fuarlar ile organizasyonlara göndererek, hem günümüz teknolojisini takip etmelerine hem de kendilerini ifade edip tanıtmalarına imkan tanıyoruz.” diye konuştu.

Şevval Kuruyemiş Makineleri

DTO BAŞKANI ERDOĞAN, BOYACI İLE EKİBİNİ KUTLADI

Başkan Erdoğan ayrıca, tüm dünyada son tüketicinin hızla değişen beklentisi, ürün ve hizmet geliştirmek ile kişisel tercihleri de önceleyen özel üretimin önemini bir kez daha arttırdığına dikkat çekti. Şevval Makine’nin de ürettiği her üründe ve sunduğu hizmette beklentileri aşan kalite düzeyini yakaladığını görmekten son derece mutlu olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan, “Sayın Boyacı ile çalışanlarını kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Şevval Kuruyemiş Makineleri

BOYACI: “ÜRETTİKLERİMİZİN %80’İNDEN FAZLASINI, KENDİ MARKAMIZLA İHRAÇ EDİYORUZ”

Öte yandan, ürettiklerinin %80’inin üzerindeki önemli bir bölümünü ihraç ettiklerini ve kendi markaları olan Şevval Makina adı altında sattıklarını da anlatan Boyacı, “Teknolojik gelişmeler, teknik birimlerimiz tarafından yakından izlenmekte, tasarım ve üretim teknolojilerindeki gelişmeler doğrultusunda işletmemizde ve ürünlerimizde gerekli düzenlemeler hızla gerçekleştirilmektedir. Çalışanlarımız, kullanıcıların öneri ve beklentilerini titizlikle analiz etmekte, ürün kalitesi ile en yüksek çalışma hızını en üst düzeyde sağlayacak tasarımlar gerçekleştirmekteler.Ana amacımız, bize gelen talebi, daha düşük maliyetle, hatasız ve zamanında karşılamak. Bunu yaparken, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevrenin korunmasınıda önemsemekteyiz. İmalatımızı daha yakından görüp, çalışanlarımızı da tanımanız ve daha iyi ilişkiler kurmamız adına ziyaretinizden dolayı mutlu olduğumuzu belirtir, takdirle takip ettiğimiz çalışmalarınızda başarılarınızın kesintisiz sürmesini dileriz.” diye konuştu.

ŞEVVAL MAKİNE, CACA BEY ROKET TAKIMI’NIN DA SPONSORU

Genç beyinler ile yeni fikirlerin ülke ekonomisine kazandırılmasını önemseyen Şevval Makina, Teknofest 2019 Alçak İrtifa Roket takımları arasında finale kalanCaca Bey Roket Takımı’nın da sponsorlarından.Başkan Erdoğan, Boyacı ile ekibini, bu girişimlerinden dolayı da kutladı; takıma başarılar diledi.

MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI AKGÜN DE YER ALDI

Gezide, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Akgün de hazır bulundu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!