Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

DTO’dan Kadın Kooperatiflerine Destek

Denizli Ticaret Odası (DTO), Uluslararası Kooperatifler Günü dolayısıyla Denizli’deki 11 kadın kooperatifine ürünlerini tanıtma fırsatı verdi. DTO hizmet binası önünde stant açan kooperatifleri, Denizli Valisi Ali Fuat Atik ile ziyaret ederek Kooperatifler Günü’nü kutlayan Başkan Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak Uluslararası Kooperatifler Günü’nde kadın kooperatiflerimize ürünlerini satma, pazarlama ve tanıtma noktasında destek veriyoruz. Bunun dışında yerel market sahipleriyle de görüşüp, kooperatiflerimizin ürünlerinin satışının yapılmasını sağlamayı planlıyoruz. Bu konuda da yardımcı olmak, pazar paylarını artırarak destek olmak istiyoruz” dedi.

DTO, Uluslararası Kooperatifler Günü dolayısıyla Denizli ve ilçelerindeki 11 kadın kooperatifinin stant açtığı önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Başkan Erdoğan, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Sanayi ve Teknoloji Denizli İl Müdürü Sefa Gökalp, Denizli Ticaret İl Müdürü Cihat Özdemir, KOSGEB Denizli Müdürü Dr. Aziz Acar, İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, Denizli Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Melek Kartay ile kooperatifleri ziyaret edip,üyelerine kolaylıklar diledi.

Başkan Erdoğan, stant ziyaretleri sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Uluslararası Kooperatifler Günü

ERDOĞAN: KADIN KOOPERATİFLERİMİZİN ÜRÜNLERİNİ TANITABİLMELERİ İÇİN İMKÂN SAĞLADIK

Erdoğan, Denizli iş insanlarının her geçen gün şehrin kalkınması, ihracatı ve istihdamı için gece gündüz demeden çalıştığına dikkat çekti. Denizli’nin örnek çalışkanlığının, kadınlarının iş dünyasında bilfiil yer almasından kaynaklandığınıvurguladı. Erdoğan,“Kadınlarımızı önemsiyoruz. Kadınlarımızın hem iş alanında hem idarecilikte olmasını canı gönülden isteyen kurumların başındayız. Örneğin, Denizli Ticaret Odamızdaki çalışanlarımızın yüzde 55'i kadınlardan oluşuyor. Denizli’mizde de kadın istihdamı Türkiye ortalamasının üzerinde” diye konuştu

Uluslararası Kooperatifler Günü

BAŞKAN ERDOĞAN: TÜRKİYE’YE MODEL OLACAK BİR PROJEMİZ DAHA VAR

Başkan Erdoğan, Türkiye’ye model olabilecek yeni bir projeyi daha uygulamaya geçirmek istediklerini de belirtti. Erdoğan, “Denizli'nin kalbinde, Denizli Ticaret Odamızda, kadın kooperatiflerimizin el emeği, göz nuru ürünlerinin tanıtımı için bir araya geldik. Uluslararası Kooperatifler Günü kutlu olsun. Denizli Valiliğimiz, Ticaret İl Müdürlüğümüz ve KOSGEB iş birliğiyle Acıpayam, Serinhisar, Babadağ, Baklan, Buldan, Çal, Çameli, Kale ve Merkezefendi ilçelerimizdeki kadın girişimi üretim ve işletme kooperatiflerimiz ile kadın girişimcilerimizin el emeği göz nuru ürünlerini, Denizli Ticaret Odamızın önünde hazırladığımız alanda halkımızla buluşturduk; vatandaşımızın beğenisine sunduk. Kadınlarımızın güç birliği sağladığı kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifleri, vatandaşın emeğinin, el emeği göz nuru ürünlerin, ekonomiye kazandırılabildiğinin iyi birer örnekleridirler. Hazırladığımız alanda stant açan kooperatiflerimiz, iyi yönetilirlerse bu türdeki girişimlerin ne kadar verimli olabildiklerinin de güzel birer göstergesidirler. Kooperatiflerimiz önemlidirler; milletimizin bir araya gelince neler yapabileceğinin, çok güzel işler ve ürünler ortaya çıkarabildiğinin vücut bulmuş, gözler önüne serilmiş halidirler.Tüm mesleklerimizin yanında kadın kooperatiflerimizin de artık söz sahibi olup, kendi ürünlerinin satışını, pazarlamasını ve tanıtımını yapması için Denizli Ticaret Odası olarak destekliyoruz. Bu desteğimizi daha daartıracağız. Onların ürünlerinin sergilenmesi ve satışı noktasında da destek sağlayacağız. Yerel mağaza ve marketlerle görüşüp, kooperatiflerin ürünlerinin satışının yapılmasına olanak sağlamayı planlıyoruz. Bu da Türkiye'de ilk kez uygulanıp, model olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Uluslararası Kooperatifler Günü

Uluslararası Kooperatifler Günü

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!