Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Dünyayı Kasıp Kavuran Bitcoin Nedir?

Dünyayı Kasıp Kavuran Bitcoin Nedir?

SatoshiNakamoto adı altında, kim ve de kimler tarafından üretimi yapıldığı bilinmeyen Bitcoin, deneysel olarak oluşturulduktan sonra hiç beklenmeden, hemen diğer sene içerisinde kripto para piyasasının ortasına sonradan parlayacak bir güneş gibi düştü. İlk yayımlanma tarihi olarak 2019 demek oldukça mümkün. Sonradan parlayacak güneş dememizin nedeni de bir sanal para birimi olan Bitcoin’in yayımlandığı senelerde aslında şimdilerde olduğu gibi değerli ve yaygın durumda olmaması. Öyle ki o zamanlarda bir kuruşun karşılığı bile değildi. Sonradan, özellikle de sekiz sene geçtikten sonra ani yükselişler göstererek kendi değerini arttırdı ve şimdilerde, tüm dünya tarafından bilinin bir para birimi.

Yani durup Bitcoin Nedir diye soracak olursak şayet, yakın geçmişten günümüze kadar yükselerek ilerleyen, merkezi bulunmayan bir para birimi demek gayet doğru bir tanım olabilir. Yönetimi merkezden yapılmamasının yanı sıra ayrıca en kolay şekilde para transferi sağlanmasına da yardımcı olmaktadır.

Yıldan Yıla Bitcoin’in Artan Işıltısı

 İlk yayımı sağlandığında oldukça az yatırımcısı olan Bitcoin, bir dönem sonrasında ani yükselişleri ve inişleriyle beraber dünyanın her yerinde kendinden söz ettirmeye başladı. Yatırımcılar buradaki kazanma oranlarından ötürü oldukça fazla şekilde kazanmış olmanın yanı sıra Bitcoin hisselerinde de oldukça büyük yer sahibi oldular. Bununla beraber Bitcoin dolar seviyesine ulaşmanın ardından biraz durulsa da son senelerdeki yükselişi ileriki dönemlerde de aynı bu şekilde ilerleyebileceğinin sinyallerini veriyor.

Dünya Bitcoin’i Benimsedi

Alıştığımızın düzenin dışında her alan, bakıldığında tüm dünyayı kapsamı altına almasının bir hayli zor olacağını düşündüren bu sanal para gerçekten de beklenilmeyeni meydana getirmiş durumda. İnsanlar artık yönetimi bizim elimizde olmayan, merkezi bulunan para değerlerinin aksine Btc kullanımını oldukça yararlı buluyor çünkü kaybetme oranları da aslında bir hayli düşük. Şu anda oldukça fazla olan yatırımcı sayısının yanında kurumlarda bu sisteme geçiş sağlıyorlar. Bitcoin, resmen geleceğin bir aynası olarak hayatımızdaki yerini almış misali. Ek olarak tüm bu yararlarının yanı sıra enflasyon oranı da bir hayli düşük.

 Kaynak: https://cointral.com/tr/bitcoin-nedir-nasil-odeme-yapilir/

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!