Denizli
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ege ve Marmaralı Başkanlar Bozkurt'ta buluştu

Ege ve Marmaralı Başkanlar Bozkurt'ta buluştu
Denizli'nin Bozkurt ilçesi, Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARCEP), şubat ayı encümen toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıya çok sayıda ilden başkanlar ve meclis üyelerini katıldı.

Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği (EMARCEP), şubat ayı encümen toplantısı için Bozkurt’a geldi. Encümen toplantısı için Bozkurt’a gelen olan birlik üyesi belediye başkanları, Babadağ, Honaz ve Dazkırı Belediyelerini ziyaret ettikten sonra Bozkurt’a geçtiler. Bozkurt Belediyesi’ne ait Güneş Santrali, Ceviz Bahçeleri ve İş Atölyesi’ni inceledikten sonra, encümen toplantısı için Bozkurt Belediyesi Toplantı Salonu’nda bir araya gelen olan birlik üyeleri, şubat ayı toplantısını burada gerçekleştirdi.

Türkiye’deki çevre sorunlarına dikkat çekmek için kurulan EMARCEP, doğa ve doğal kaynakların korunması konusunda yaptığı çalışmalarla biliniyor. Bu birliğe üye olan Bozkurt Belediyesi, çevre konusundaki duyarlılığı ve temiz enerji üzerine yaptığı projelerle birliğin en önemli üyelerinden biri olarak bu toplantıya ev sahipliği yaptı.

BİRLİK BAŞKANI’NDAN BAŞKAN ÇELİK’E ÖVGÜ DOLU SÖZLER

EMARCEP’in başkanlık görevini yürüten Balıkesir/Edremit Belediye Başkanı S. Hasan Arslan, Başkan Birsen Çelik’in Bozkurt’ta hayata geçirdiği projelerin tanıtım filmini izledikten sonra, “Şimdi anlıyoruz ki bir belediyenin yapabileceklerinin sınırı yok. Bozkurt, nüfus ve yüzölçümü olarak küçük bir ilçe ama yaptığı projeler ile en büyük belediyeler ile rahatlıkla kıyaslanabilir bir vizyona sahip. İyi bir belediye başkanı, halka dokunan, yaptığı her işi halk için yapan bir belediyedir. Bugün Bozkurt’ta bunun en somut örneğine şahit olduk. Başkan Birsen Çelik’i ve belediye çalışanlarını canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarınız daim olsun” dedi.

Bozkurt Belediye Başkan’ı Birsen Çelik, toplantıda söz alarak, “Sizleri ağırlamaktan büyük keyif ve onur duyuyoruz. Bu birliğin amacı olan çevre duyarlılığını önemsiyor ve tüm çalışmalarımızı insan-doğa merkezli bir şekilde yürütüyoruz. Buradan birlik başkanı ve encümenlerine bir teklifim var. Bu duyarlılık adına, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında yapacağımız etkinlik için, sizleri tekrar Denizli’ye davet etmek istiyorum. Jeotermal Enerji Santralleri’ne karşı Menderes Havzası’nı korumak amacıyla kurulan Büyük Menderes İnisiyatifi (DMİ)’ne destek olalım. Havamıza, toprağımıza ve suyumuza sahip çıkalım. Bu sebeple de bu birliği Dünya Su Günü’nde burada aramızda görmekten onur duyacağız” dedi. Başkan Çelik’in bu önerisi encümene sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. 

Bu önerinin ardından söz alan encümen üyesi belediye başkanları, Bozkurt, Babadağ, Honaz ve Serinhisar belediye başkanlarına, misafirperverliklerinden ve sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür ettiler.

Başkan Çelik, encümen toplantısı için Bozkurt’a gelen; Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Afyon/Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Balıkesir/Edremit Belediye Başkanı S. Hasan Arslan, Tekirdağ/Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ/Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Yalova/Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Çanakkale/Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Baklan, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, Foça Belediye Meclis Üyesi Alp Atay, Burhaniye Belediye Meclis Üyesi E. Oya Özarkon, Küçükkuyu Belediye Meclis Üyesi Selçuk Şahin, EMARCEB Birlik Müdürü İ. Bakır Damar ve EMARCEB Birlik Personeli Semanur Pastırma’ya Bozkurt hatırası hediyeler takdim etti.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!