Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ege Yanıyor Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa Ormanlar Yanıyor

Ege Yanıyor Denizli, Muğla, Aydın, İzmir, Manisa Ormanlar Yanıyor
Denizli, İzmir, Aydın, Muğla  ve Manisa'da ormanlar alevlere teslim oldu. Yangında birçok alan zarar görürken Ege'nin bazı illerinde yangınlar devam ediyor.

Denizli’de Pamukkale İlçesi, Gözler Mahallesi ile Cindere Mevki arasında orman yangını çıktı. İddiaya göre, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı V.M. İdaresindeki traktör devrildi. Devrilen traktör yanmaya başlayınca Alevler kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Yangın esnasında traktör hurdaya döndü ve kullanılamaz hale geldi. Durum hemen orman ve itfaiye ekiplerine bildirildi. Olay yerine çok sayıda arazöz ve itfaiye aracı sevk edildi. Alevlerin hızla yayılmasıyla çıkan ormn yangını büyüdü. Bölgeye yakın başta Güney olmak üzere diğer ilçelerden de takviye ekip istendi. Hızla yapılan müdahale sonrası sabaha yakın alevler kontrol altına alındı ve soğutma işlemi uygulandı. Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

denizli yangın,

İZMİR MENDERES YANGIN

İzmir'in Menderes ilçesine bağlı Çamönü mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman alanda yangın çıktı. İki helikopter ve çok sayıda arazöz yangına müdahale için bölgeye sevk edilirken, takviye ekip de istendi. Dumanlar, İzmir'in pek çok noktasından görülüyor.

izmir menderes yangın

BORNOVA YANGIN

İzmir'in Menderes ilçesinde çıkan orman yangınının ardından Bornova'da da makilik alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangınlara müdahaleleri sürüyor.
Menderes ilçesine bağlı Çamönü Mahallesi mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. 2 helikopter, 1 uçak, 6 arazöz, 3 dozer yangına müdahale için bölgeye sevk edilirken, takviye ekip de istendi. Dumanlar, İzmir'in pek çok noktasından görüldü.
Öte yandan Bornova ilçesi Homeros Vadisi yakınlarında da henüz belirlenemeyen bir nedenle makilik alanda yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 yangın söndürme helikopteri ile 4 arazöz sevk edildi.
2 ayrı noktada çıkan yangınlara ekiplerin müdahalesi sürüyor.

bornova yangın

 MANİSA TURGUTLU’DA BÜYÜK YANGIN

Manisa’nın Turgutlu ve Ahmetli ilçe sınırında çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alınırken, havadan ve karadan soğutma işlemleri devam ediyor.
Yangın, Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Akçapınar Mahallesi ile Ahmetli ilçesine bağlı Hacıköse Mahallesi arasındaki ormanlık alanda çıktı. 35 hektar alanda etkili olan orman yangını sabaha karşı kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarında 8 helikopter, orman ve itfaiye arazözünün yanı sıra çok sayıda orman ve itfaiye personeli müdahale etti.
Bölge Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, Manisa Büyükşehir İtfaiye ekipleri, Turgutlu Belediyesi ekipleri yangın alanında çalışmalarını sürdürüyor.

manisa yangın

AYDIN’DA BÜYÜK YANGIN

Aydın'ın Çine ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın da şiddeti ile büyüyor.
Çine ilçesi Akçaova Mahallesi Gökbel Dağı eteklerinde saat 13.15 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan 5 helikopter, karadan ise 12 arazöz, 5 su tankeri ve 2 dozer müdahale ediyor. Bölgeye DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü tarafından dozer takviyesi yapılırken, alevlerin yanan sahanın hemen alt kısmında bulunan Akçaova Mahallesi yerleşim alanına sıçramaması için ekipler yoğun çaba harcıyor.

aydın yangın

Fethiye’de orman yangını

Muğla’nın Fethiye ilçesinde başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Edinilen bilgiye göre, Fethiye ilçesi Faralya koyunun hem üst tarafında Kelebekler Vadisi’ne yakın ormanlık alanda orman yangını başladı. Yangına havadan 2 helikopter, karadan 3 ilk müdahale aracı, 6 arazöz ve 2 su tankeri müdahale ediyor.
Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

fethiye yangın

BODRUM’DA YANGIN

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Bayraktepe olarak adlandırılan bölgede yangın çıktı. Araç ile ulaşımın olmadığı bölgedeki yangında Bayraktepe ve çevresi yandı.
Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi yakınlarında bulunan Bayraktepe’de saat 15.45 sıralarında çıkan yangın, aşırı sıcak ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek bölgeyi sardı. Otluk ve makilik alandaki yangına araç ile ulaşım olmadığı için karadan müdahale edilemedi. Bayraktepe ve çevresi yanarken, yayılma riski bulunmayan yangına karşı alana araçla ulaşılan bölgelere kadar gelinerek tedbir alındı.

bodrum yangın

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 6
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!