3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Egebil Okulları Hibrit Eğitim Modeli Anlatılacak

Egebil Okulları Hibrit Eğitim Modeli Anlatılacak
Egebil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tatar, pandeminin 'eğitimde devrim' için bir fırsat olduğunu dile getirerek, yaklaşık 1 yıldır uyguladıkları Hibrit Eğitim Modeli hakkında açıklamalarda bulundu. Pandemi süreciyle birlikte eski köye yeni adet geldiğini belirten Tatar,"Bu süreç eğitimde bir devrim fırsatıdır ve bizim bunu kaçırma şansımız yok. Yeni okulculukta eğitimde artık zaman sınırı yok ve eğitim eskiden olduğu gibi 180 gün değil 12 aydır."dedi.

Egebil Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tatar ve Egebil Okulları Efebey Kampüsü Kurucusu Mehmet Budak Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Tatar,”Pandemi sürecinin Türkiye’deki eğitim sistemin değişmesi için tarihi bir fırsat olduğunu söyleyerek, “Pandemi süreciyle birlikte eski köye yeni adet geldi. Bu süreç eğitimde bir devrim fırsatıdır ve bizim bunu kaçırma şansımız yok. Yeni okulculukta eğitimde artık zaman sınırı yok ve eğitim eskiden olduğu gibi 180 gün değil 12 aydır. Sadece eğitim modeli değil, öğretmen ve veli modeli de değişti. Artık çocuğuyla birlikte öğrenen bir veli profiliyle karşı karşıyayız” dedi.

HİBRİT EĞİTİM MODELİ ANLATILACAK

Yaklaşık bir yıldır uyguladıkları Hibrik Eğitim Modeli hakkında konuşan Tatar,”Denizli’de işini en iyi şekilde yapan Efebey Koleji ile güçlerimizi birleştirdik. Artık Egebil Okulları Efebey Kampüsü adıyla hizmet vereceğiz. Biz yaklaşık 1 yıldır zaten hibrit eğitim üstüne çalışıyoruz ve olumlu sonuçlarını da alıyoruz. Bu eğitim modelini özel okul devlet okulu ayrımı yapmaksızın tüm eğitim kurumlarıyla paylaşmaya hazırız. 15 Ağustos’ta Merkezefendi Kültür Merkezi’nde konu ile ilgili sunum yapacağız” dedi.

“TÜRKİYE GİBİ GENÇ NÜFUSU OLAN ÜLKELER EĞİTİME ARA VEREMEZ”

Faruk Tatar, okulların açılıp açılmayacağıyla ilgili olarak da, “Okullar açılacak mı? dünün sorusu. Türkiye’de 20 milyon öğrenci var. Bu sayı 143 ülkenin nüfusundan fazla. Bizim gibi genç nüfusa sahip ülkeler eğitime ara veremez. Ben Türkiye’yi karış karış gezdim ve Denizli’nin eğitim alanında da lokomotif bir kent olduğunu biliyorum. Denizlililer eğitimin önemini biliyor ve eğitime yatırım yapıyor” diye konuştu.

Egebil Okulları Efebey Kampüsü Kurucusu Mehmet Budak da pandemi sürecinin yeni modelin uygulanmasını hızlandırdığını belirterek, “Yeni model eğitime geçmek normal şartlarda belki de 10 yıl sürecekti. Ama pandemi süreci özellikle uzaktan eğitim konusunda mecburiyetleri beraberinde getirince yeni model hızla eğitim sistemine girdi. Bunu pandeminin pozitif yanı olarak değerlendirebiliriz.” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!