Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Eğitim İş: "Denizli'de okullar çaresiz, tuvalet kağıdını veliden isteyen okullar var"

Eğitim İş: "Denizli'de okullar çaresiz, tuvalet kağıdını veliden isteyen okullar var"
Denizli Eğitim İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın tedbir aldık açıklamalarına rağmen okullarda tedbirlerin yetersiz olduğunu açıkladı. Okulların hiç bu kadar çaresiz bırakılmadığını aktaran Aydoğan, “temizlik malzemesi, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu gibi malzemeleri velilerden isteyen okullarımız var. Okullarımız hiç bu kadar çaresiz bırakılmadı. Bu mudur tedbir almak, bu mudur okullarımıza sahip çıkmak” dedi.

Eğitim İş Denizli Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde eylem düzenledi. Yardımcı Hizmetler Sınıfının yok sayılamayacağını belirten sendika, basın açıklaması yaparak işsiz gezen yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının derhal atanmasını talep etti. Grup adına basın açıklamasını yapan Sendika Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “Milli Eğitim Bakanı bütün tedbirleri aldık, okulları açtık dedi. Ama gelin görün ki hiçbir tedbir alınmamış durumdadır. Eğer bugün okullarımız yüz yüze eğitim yapıyorsa bu okul idarelerimizin becerisi, öğretmenlerimizin özverisi, emekçi arkadaşlarımızın gayreti ve velilerimizin iyi niyetiyle devam etmektedir.

DEVLET SORUNU TAŞERONLA ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR

Yıllardır okullarımıza kadrolu yardımcı personel ve memur alınmamaktadır. Devlet bu hizmeti ya taşeron işçiler ya da İŞKUR üzerinden kısa süreli çalışmalarla karşılamaktadır. Bu doğru bir çözüm değildir. Taşıma suyla değirmen dönmez. Okullarımızın temizlik, boya badana işlerinin yapılacağı yaz tatilinde bu çalışanlar yok. 1 Ekim’de görevlendirilen bu arkadaşlarımız en kritik dönemde işsiz beklemektedirler. Eğitim öğretime Okullarımızın ihtiyacını karşılamaktan uzak, “mış” gibi yaparak sağlanan bu tür günlük çözümler yaraya derman olmamaktadır. Her okula bir çalışan bile veremeyen bakanlık yalan söyleyip halkımızı yanlış bilgilendirmektedir. Sorunları görmezden gelmektedir. Kadrolu çalışmak herkesin hakkıdır” dedi.

VELİLERDEN TUVALET KAĞIDI İSTEYEN OKULLAR VAR

Başkan Aydoğan, “Eğitim kurumlarımızdaki problemleri çözerken okul idaresi, veli, öğretmen karşı karşıya getirilmektedir. Sosyal devletin gereği yapılıp okullarımıza yeterince ödenek ayrılmalıdır. Velinin sırtından bütçe oluşturma zulmüne son vermelidir hükümet. Olayın bir diğer acı yönü bu çalışanlarımız 9 ay çalışabilme adına kapı kapı dolaştırılmakta, onurları zedelenmekte, iş güvenceleri olmadığı için gelecek kaygısı taşımaktadırlar.  Denizli’yi okul okul, karış karış gezip okullarımızı ziyaret ederek problemleri yerinde tespit ediyoruz. Bugün birçok okul yeterince dezenfektana sahip değil, maskeler yetersiz. Duyuyoruz ki temizlik malzemesi, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu gibi malzemeleri velilerden isteyen okullarımız var. Okullarımız hiç bu kadar çaresiz bırakılmadı. Bu mudur tedbir almak, bu mudur okullarımıza sahip çıkmak. Bir diğer önemli konu güvenlik sorunudur. Milli Eğitim Bakanlığı okullarımızın giriş çıkış kontrolünü yapacak güvenlik görevlilerini kadrolu olarak barındırmalıdır. Okullarımızın dış çevre güvenliği de İç işleri Bakanlığı tarafından okul polisi uygulamasıyla sağlanmalıdır. Eğitimin güvenliğini sağlamak devletin temel görevidir. Eğitim-iş olarak bu konuların takibini sürdürecek, emekçilerimizi yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!