Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Eğitim İş Denizli’den Seçmeli Ders tepkisi

Eğitim İş Denizli’den Seçmeli Ders tepkisi
Eğitim İş Denizli Şubesi 4. Sınıf ve 11. Sınıf öğrenciilerine verilen seçmeli derslerde dini derslerin dayatılmasını gündeme getirerek Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada dernek ve vakıf maskesi ile tarikatların eğitime arka bahçeden sokulduğunun altı çizilirken, bu konunun takipçisi olunacağı belirtildi.

Devlet okullarından çeşitli talimatnamelerle seçmeli derslerde dini derslerin dayatılmasına karşı basın açıklaması gerçekleştiren eğitim emekçileri, öğrencilerin ilgili olduğu konuda kendisini donanımla hale getirebileceği derslerin seçilmesi gerektiğini vurguladı.

Basın açıklamasını Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan yaptı. Aydoğan açıklamasında 4. Sınıf ve 11. Sınıfta verilen seçmeli derslerde “Kuran'ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler” derslerinin dayatıldığını belirtti.

 

“TARİKATLAR ARKA BAHÇEDEN EĞİTİME SOKULUYOR”

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan İl Milli Eğitim Müdürlüklerine ve ardından İlçe Milli eğitim Müdürlüklerinden Okul Müdürlüğüne kadar ulaşan dayatmanın altını çizen Aydoğan, “Talimatnamelerde bu 3 dersin öğrencilere zorla dayatıldıktan sonra ilgili STK'ların da sürece katılmasının sağlanması gerektiğine dair not düşülmesi de, dernek - vakıf maskesi altındaki tarikatların eğitime yine arka bahçeden sokulmaya çalışıldığının göstergesidir” dedi.

Dini derslerin dayatılması sonucunda yaşanan problem

Şube Başkanı Aydoğan açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Belli ki dayatılan 3 dersten başka dersleri almayı talep edecek çocuklarımıza yine "bu dersi verecek öğretmen yok" yalanı, tozlu raflardan çıkarılıp hazırda bekletilmektedir. Bilinsin ki biz bu filmi daha önce izledik ve mücadelemizle vizyondan kaldırdık! Bu yalanlarla velilerimizi, öğrencilerimizi belki yanıltabilirsiniz. Birçok öğrenci okul yönetimiyle ters düşmemek için bu dayatmalara boyun eğmek zorunda kalmaktadır. Öğrencilerimiz kendilerine hayati derecede fayda sağlayacak seçmeli dersleri alamamaktadır.

Velileri müşteri olarak gören bu zihniyet, onların iradesini de yok saymaktadır.

Normalde okulların önünden bile geçmesine izin verilmemesi gereken, sicilleri ağza alınmayacak suçlarla kabarmış, Cumhuriyet düşmanlıkları, söylemlerinden taşan yobaz topluluklar, STK adı altında eğitim sistemine enjekte edilmektedir.

Bu adaletsizlik, okullardaki norm dengesini alt üst ederek öğretmenlerimizi mağdur etmekte, Din Kültürü Ahlak Bilgisi öğretmenlerine haksız norm avantajı sağlamaktadır.”

“EĞİTİM İŞ OLARAK UYARIYORUZ”

Namık Kemal Aydoğan basın açıklamasının sonunda “Eğitim İş olarak bu hukuksuz talimatlara ilk ulaştığımız andan itibaren gösterdiğimiz kararlı tepkiyle, birçok İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne geri adım attırdık. Şimdi sıra tüm Türkiye'de!

Eğitim-İş olarak uyarıyoruz: Çocukların zihinsel yönelim ve becerilerine göre bir eğitimden geçmelerini sağlayacak sistem" lafını dilinden düşürmeyen Sn Ziya Selçuk, başında olduğu Milli Eğitim Bakanlığında kendi söylemiyle bu kadar çelişen bir uygulamanın nasıl gerçekleştiğini kamuoyuna açıklamalıdır. Eğer konuşmalarındaki "çağdaşlık" vurgusu "takiyye" değilse, derhal harekete geçmeli, seçmeli dersleri tüm okulları imam hatipleştirmenin bir aracı olarak kullanmaya çalışan bu yöneticilere yönelik idari soruşturma başlatmalıdır. 

Altını çiziyoruz: Seçmeli dersi belirleme süreci, velinin bilgisi dahilinde, öğrenci tarafından yapılır. Buradaki asıl amaç, öğrencinin kendini keşfetmesi, ilgili olduğu alanda donanımlı hale gelmesidir.

Türkiye'nin her ilinde konunun takipçisiyiz, olduğumuzu, mücadelemizi sürdürüp gerekirse hukuki yollara başvuracağımızı ilan ediyoruz.”

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!