Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Eğitim İş’ten ‘Kamu görevlileri sahte evraklarla siyasi partilere üye yapılıyor!’ iddiası

Eğitim İş’ten ‘Kamu görevlileri sahte evraklarla siyasi partilere üye yapılıyor!’ iddiası
Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, son dönemde birçok kamu çalışanının iradeleri ve bilgileri dışında sahte evraklarla siyasi parti üyesi yapıldığını iddia etti. Aydoğan, konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığına yazı gönderdiklerini, cevap beklediklerini aktardı.

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, kamu görevlilerinin siyasi parti üyesi yapıldığı konusunu Milli Eğitim Bakanlığına taşıdıklarını aktardı. Yazılı bir açıklama yapan Aydoğan, “Son dönemde birçok kamu çalışanı iradeleri ve bilgisi dışında siyasi parti üyesi oldukları bilgisiyle karşı karşıya kalıyorlar. Sahte belgeler düzenlenerek yapılan bu işlemin perde arkasında farklı hesapların olduğu açık. Eğitim-iş olarak konuyu Milli Eğitim Bakanlığına taşıdık. Bu konuda tedbir alınmasını yazılı olarak talep ettik. Bakanlığa bağlı kamu görevlilerinin, bilgileri ve istekleri dışında sahte evrak tanzim edilerek siyasi partilere üye yapılmaları hakkında uyarıda bulunduk” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen yazının içeriğini da aktaran Aydoğan, “Son günlerde kamuoyunda da sıklıkla gündeme geldiği üzere, Bakanlığınız bünyesinde görev yapan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaşın, bilgisi ve istemi dışında sahte evrak düzenlemek suretiyle siyasi partilere üye yapıldıkları bilgisi sendikamıza da iletilmiştir. Bilindiği üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 7. maddesi gereğince devlet memurlarının siyasi partilere üye olması yasaklanmış olup, bunun karşılığı olarak idari yaptırımlara muhatap olacağı öngörülmüştür.

E-Devlet üzerinden yapılan bu üyeliklerin iptali mümkün olsa da sadece bu şekilde üyeliği sonlandırmış olmaları halinde kayıtlarda, bir siyasi partiye iradesi ile üye olmuş ve sonrasında da iradesiyle istifa etmiş olarak görüneceği için, idari anlamda soruşturmaya muhatap olmaları durumunda ispat bakımından zorluk yaşayacakları endişesini taşımaktadırlar. Bakanlığınıza bağlı eğitim kurumlarında bu durumda bulunan kamu görevlilerinin ne şekilde hareket etmesi gerektiği, E-DEVLET sistemi üzerinden bu üyeliklerin iptali yoluna gidip gitmemeleri ve bunu yapmaları halinde herhangi bir idari soruşturmaya muhatap olup olmayacakları konusunda, mağduriyet yaşanmaması adına ve ortaya çıkabilecek kaygıların giderilmesi hususunda gereği hakkında sendikamıza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında bilgi verilmesini talep ederiz” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!