Denizli
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ekimde 3 Eğitim Birden Firmalar, Geleceklerini Şekillendirecek

Ekimde 3 Eğitim Birden Firmalar, Geleceklerini Şekillendirecek
Denizli Ticaret Odası (DTO)’nın yıl sonuna kadar planladığı eğitimler, bir takvim dahilinde devam ediyor. Bu ay, DTO’da “Günümüzde Farklı Kuşakları Yönetebilmek”, “Firmalarda Maliyet Düşürme Teknikleri” ve “İngilizce Dış Ticaret Terminolojisi” eğitimleri verilecek.

Geçen ay, Denizli Ticaret Odası’ndaüç eğitim vardı.

EYLÜLDE YENİLİKÇİLİK, MALİYET İLE İŞLETME 4.0’I ANLATTILAR

Eylül ayındaki ilk etkinlikte,Dokuz Eylül Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Erkan tarafından “Yenilikçi İşletmelere Ar-Ge Destekleri ve Proje Süreci”anlatıldı.

İkinci eğitimde, Bağımsız Denetçi ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM) Esra Şengül ise “Karar Verme Aracı Olarak Maliyet Muhasebesi”üzerine önemli bilgiler paylaştı.Şengül, işletme yönetimlerinin yönetim kararları için gerekli sayısal verileri muhasebe sistemlerinden nasıl alacağı ve bu verileri nasıl kullanacağına yönelik temel bilgileri,katılımcılara örnekleriyle aktardı. Maliyet muhasebesinin farklı ve bütüncül bakış açısıyla anlaşılmasını sağladı. 

Eylül ayının son eğitimi ise, İşletme 4.0 Uygulamaları oldu. Kaykayoğlu Innovation Group Kurucusu Prof. Dr. C. Ruhi Kaykayoğlu,“Yakın gelecekte üretimin %80’i internet ve haberleşmeye dayalı üretim sistemleri olacak, bunları tasarlayabilmek, üretebilmek önemli. Yeni teknolojiler, daha fazla akıllı fabrikalara, yeşil ve birarada yaşama doğru sürdürülebilir üretim ve ürünleri ortaya çıkardı. Endüstriyel devrim, siber fiziksel ve internet sistemleri ile servislerine dayalı olacaktır. Bu süreçde, devasa veri büyüklüklerini yönetebilmeyi ve bunları kullanabilmeyi gerektirecektir.” dedi.

 

EKİMDE, FİRMALARGELECEKLERİNİ ŞEKİLLENDİRECEKLER

Nezahat Türköz,bugün (8 Ekim 2019 Salı günü) “Günümüzde Farklı Kuşakları Yönetebilmek” eğitimini verecek. Kuşaklar arası çatışmalardan uzaklaşılarak, işletmelere nasıl katkı sağlanabileceğinin ele alınacağı eğitim, Denizlili işletmelerin geleceğini belirleme konusunda rehber olacak.

15-16 Ekimde ise,Prof. Dr. C. Ruhi Kaykayoğlu,Firmalarda Maliyet Düşürme Teknikleri’ni anlatacak. Maliyet düşürmek için iyi bir planlanmanın nasıl yapılacağı ile satış süreçlerini örnekleriyle ele alacak. 

Ekim ayının son eğitimide,22 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek. Hakan Akın,“İngilizce Dış Ticaret Terminolojisi” eğitiminde,dış ticarette sıkça karşılaşılan İngilizce terimlerinden bahsedecek.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, eğitimlerine gösterilen ilginin her geçen gün artmasının kendilerini sevindirdiğini, bu arada yıllık eğitim takvimlerine de yeni başlıklar eklemeye çalıştıklarını dile getirdi. Başkan Erdoğan, “Her biri konusunda uzman isimlerden, bu tür eğitimleri alabilmek önemli bir fırsattır. Bu imkânı, üyelerimiz ile vatandaşlarımız iyi değerlendiriyorlar. Merak edenler, eğitim takvimimizi ve başvuru duyurularını, internet sitemizden takip edebilirler. Ekimdeki eğitimlerin de daha öncekiler gibi yoğun ilgiyle karşılanması bizleri mutlu etti. Başvuru kabulümüz devam ediyor; ilgi duyanlar lütfen bir an önce kayıtlarını yaptırsınlar.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!