3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Ekran Kartı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ekran Kartı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ekran kartı, ister iş ister oyun amaçlı olsun bir bilgisayarın en önemli parçaları arasında yer alıyor. Bu nedenle, iyi bir deneyim için ekran kartı seçiminde dikkat edilecek konular mevcut. gencergaming.com’dan Yönetici Semih Gençer, ekran kartı seçimine dair dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı.
Performansın en önemli belirleyicilerinden
Gençer Gaming’den Gençer, ekran kartı satın almayı düşünenler için şu ifadeleri kullandı:

Ekran kartı, bir bilgisayarda işlemci ya da diğer kritik parçalarla aynı önem seviyesine sahip. Yüksek performanslı bir oyun deneyimi için ekran kartının da ideal özelliklere sahip olunması gerekir. Özellikle performansın önemli olduğu oyun bilgisayarı gibi alanlarda ekran kartının doğru seçimi yüksek performans sunacak. Marka, model ve teknik ekstralarına göre ekran kartlarında birçok alternatif yer alır.

İş yerinde, ofis bilgisayarlarında destek amaçlı kullanılan ekran kartları ile oyun amaçlı ekran kartları arasında farklılıklar olabiliyor. Ekran kartı satın alacak kişiler için de ilk konu, ihtiyacın doğru bir şekilde belirlenmesi. Eğitim amaçlı, iş amaçlı ya da oyun amaçlı gaming bilgisayarlarda ekran kartının istenen özellikleri barındırması gerekiyor.

Hangi marka tercih edilmeli, nelere dikkat edilmeli?
Ekran kartı alma sürecinde, belli teknik donanımlar ekran kartından en iyi deneyimi alabilmek adına çok önemlidir. Kullanım amacı ilk öncelik olurken sonrasında ise farklı özellikler incelenmeli. VRAM, GPU, soğutma ve nesil ekran kartı alma sürecinde önemli. Tabii ki marka da ekran kartı seçiminde önemli konular arasında yer alır. AMD ve NVIDIA ekran kartı bu alanda kalitesini kanıtlamış seçenekler arasında. Bununla birlikte bu iki marka dışında XFX, Zotac, MSI, SAPPHIRE, Asus ve Gigabyte de öne çıkanlar arasında bulunuyor.

Ekran kartında, diğer bilgisayar bileşenlerinde olduğu gibi ihtiyaçları belirleyerek ekran kartı kaç GB olmalı ya da bellek hızı ne olmalı gibi sorulara yanıtlar verildiğinde doğru sonuca ulaşılabilir. Ekran kartının bellek seviyesi, özellikle gaming bilgisayarlarında çok önemli. Popüler ve yeni oyunlarda, 2 GB bellek seviyesine sahip ekran kartlarında iyi bir oyun deneyimi elde edilebilir. Öte yandan 8 GB ve üstü belleğe sahip ekran kartı modelleri de oldukça iyi sonuçlar veriyor ve üst segmente hitap ediyor.

Hazır sistem olarak sunulan seçenekler, ekran kartı ve diğer bilgisayar birimlerinde en iyi sonucu elde etmek isteyenlerin tercih edebileceği önemli bir alternatif. Gelişmiş ekran kartlarının yanı sıra işlemci, SSD kapasitesi gibi konular bakımından üst düzey sonuç veren hazır sistemler, gaming alanında ilgi görüyor.

DirectX sürümü uygunluğu
Ekran kartı modellerinde aranan özellikler arasında, Microsoft’un grafik arabirimi DirectX ile uygunluk da çok önemli. Windows işletim sisteminde iyi bir performans elde etmek isteyenler için gaming bilgisayarlarında DirectX 11 desteği sunulması oyuncuların önemsediği konulardandır. Öte yandan bazı oyunlarda, DirectX 12 uyumluluğu üzerinde çalışmalar yapılması ise ekran kartlarının bu açıdan destek sunmasının ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Ekran kartının GDDR5 performansı da üst düzey bir seçim yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken konulardan.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!