3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

En İyi Dedektör Markaları Nelerdir?

En İyi Dedektör Markaları Nelerdir?

Dedektör, radyo frekansı ile çalışıp bobinleri ile verdiği bu frekans sayesinde metal cisimleri tespit edebilen bir cihazdır. Dedektör cihazı genellikle arkeologlar, define avcıları ve bu işi hobi olarak yapan kişiler tarafından kullanılmaktadır. Ciddi anlamda belli arazilerde birtakım değerli parçalar bulmak isteyen kişiler, en iyi dedektörlere sahip olmak istemekte ve en iyi dedektörler hakkında birçok araştırma yapmaktadır.

 En iyi dedektörü tespit edebilmek için arama yapılacak olan arazinin yapısı ile cihazın özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi gerekmektedir. Ancak bu tek başına yeterli olmamakta, dedektör markaları da iyi dedektör seçimi konusunda önemli bir kriter oluşturmaktadır.

En iyi dedektör markalarından bahsedecek olursak en başta Reis Dedektör gelmektedir. Reis dedektör, sahip olduğu reisdedektor.com adresli web sitesi ile dedektör fiyatları ve dedektör özelliklerinin karşılaştırılmasına fırsat vermekte, dedektör almak ya da kiralamak isteyen kişilere geniş bir yelpaze sunarak istenen dedektör modellerinin seçilebilmesine katkı sağlamaktadır.

Birçok dedektör çeşidi, markası ve modeli bulunmaktadır. Bununla birlikte define avcıları tarafından sıkça tercih edilen belli başlı dedektör çeşitleri vardır. Bu dedektör çeşitleri genellikle bu alanda güvenilir olarak görülmekte, en iyi dedektörler kategorisinde değerlendirilmektedir. Dedektör çeşitleri gibi birçok dedektör modeli de bulunmaktadır. Bunlardan bahsedecek olursak bu modelleri üç grupta toparlayabiliriz:

İlk grup, define amaçlı kullanılan VLF dedektör modelleridir. Bu modeller arasında en çok tercih edilenler arasında Garrett AT Pro, Garrett Ace Serileri, XP Gmaxx, XP GoldMax, Nokta Fors Core, Nokta Velox One, Nokta Golden Sense, Fisher F5, Teknetics T2 sayılabilir.

İkinci grup ise Pulse dedektör modelleri olarak geçmektedir. Bu dedektör modelleri hem yüzeysel aramalar hem de derin defineler için uygundur. Bu modeller arasında en çok tercih edilen modeller ise Minelab GPX 5000, Minelab GPX 4500, Lorenz Z1’dir.

Son grup, yoğun mineralli topaklarda bile stabil şekilde çalışabilen dedektör modellerinden oluşmaktadır. Bu modeller genellikle en çok tercih edilen dedektör modelleridir. Conrad, OKM ve Treasurehunter3D modelleri; bu gruba dahil olan en iyi dedektörlerdir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!