3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun İsmi Pamukkale’de Yaşatılacak

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun İsmi Pamukkale’de Yaşatılacak
Pamukkale Belediyesi, 2015 yılında şehit edilen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Ege Üniversitesi temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismini ölümsüzleştirdi. Çakıroğlu’nun ismi Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan parka verilirken düzenlenen törende konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu tarih okurken tarih yazdı” dedi.

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumunda 2015 yılının 20 Şubat tarihinde İzmir Ege Üniversitesi’nde PKK terör örgütünce gerçekleşen bıçaklı saldırıda şehit edilen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Ege Üniversitesi temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin, Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan parka verilmesi karara bağlanmıştı. Ölümünün 5. yıl dönümünde Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen isim verme törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cafer Birtürk, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Murat Aydınlı, MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Belediye Başkanları, Pamukkale mahalle muhtarları, çok sayıda ülkü ocakları üyesi ve vatandaşlar katıldı.

 

“ÖLÜMÜNÜN 5. YILINDA PAMUKKALE’DE ADI YAŞATILIYOR”

Törende açılış konuşmasını yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun şehit edilişinin 5. Yıl dönümünde parka isminin verilmesinin anlamının büyük olduğunu ifade etti. Başkan Örki, “Türkiye’yi bölmeye, parçalamaya ve yok etmeye çalışıyorlar. Ancak bu çalışmalar beyhude. Bizler birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece kimse bizi bölüp parçalayamaz. Çünkü bu ülkede civan gibi gençlerimiz var. Canını, kanını seve seve vermeye hazır yiğitlerimiz var. Bundan 5 yıl önce hepimizi üzen, içimize oturan olayda bayrağımızı yere indirmemek için şehit olan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun anısını yaşatmak istedik. Bunun için Pamukkale Belediye Meclisi’nde alınan kararla bu parka şehidimizin adını verdik. Tarih okurken tarih yazan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını sonsuza dek yaşatacağız. Bu ülke için canını veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet dilerim” dedi.

 

HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ise Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun son ülkücü şehit olduğunun altını çizerek, “Geçen yıl Merkezefendi’de Alparslan Türkeş’in isminin ölümsüzleşmesini sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkür ediyorum. Pamukkale Belediye Başkanımız Avni Örki’ye şehidimizin adının yaşatılması konusunu görüştüğümüzde hiç düşünmeden ‘olur’ dedi. Pamukkale Belediye Meclisi’nden geçen kararla Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı bu parkta ölümsüzleşmiş oldu. Bu yiğidimizin şehadetinin 5. yılında adının ölümsüzleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“VATANA SAHİP ÇIKMAZSAK ŞEHİTLER O ZAMAN ÖLÜR”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise şehitliğin en üst mertebe olduğunu belirterek, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu da bu ülkenin bayrağı için canını vermiştir. Çakıroğlu bayrağımızı savunmak isterken şehit edildi. Bizler şehitlerimizin bize emanet ettiği bu cennet vatana sahip çıkmak zorundayız. Eğer bunu yapmazsak şehitlerimiz işte o zaman ölür. Bu konuda Pamukkale Belediyesi’nin çok değerli başkanı Avni Örki Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını yaşatmak için bu güzel adımı attı. Bu sayede şehidimizin adı sonsuza dek yaşatılmış olacak. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi. Konuşmaların ardından tüm şehitler için Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil’in okuduğu duanın ardından Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun anıtının açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol üyeleri Çakıroğlu’nun anıtını açılışı gerçekleştirdi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!