Denizli
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Fransa Çalışma Vizesi

Fransa Çalışma Vizesi

Fransa çalışma vizesi, Fransa’da oturma izni ile yakından ilgili olmaktadır. Fransa’da oturma iznine başvuru yapılmadan önce Fransa’da çalışmak için bir işle ilgili işlemlerin yapılması gerekir. Fransa çalışma vizesi başvurusunda bulunacak kişiler ekonomik durum yönünden iyi olduklarını kanıtlamaları zorunludur. Çalışma izni başvurusunda sorumluluk yalnızca başvuruyu yapan kişi de değil aynı zamanda işveren de de sorumluk bulunmaktadır. İşveren vize başvurusunu yapan kişinin yanında çalışmayı kabul ettiğinin kanıtlanması için davet mektubu olması gerekir. Fransa hükümeti, yabancılara çalışma şartı ile ülkede oturma izni vermektedir. Fransa’da çalışma iznine başvuru yapan kişilerin, çalışma sürelerini belirten bir iş sözleşmesinin olduğunu belirten bir belge sunması gerekir. Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı ve İsviçre vatandaşları Fransa çalışma izni almalarına gerek yoktur. Fransa çalışma izni yapacak kişiler, gerekli evrakları hazırlayıp başvuru da bulunacakları yere teslim etmeleri gerekir. Fransa’da çalışmak için vize başvurusunda bulunacak kişiler seyahat sağlık sigortası yaptırmaları zorunludur. Fransa’da çalışacak kişilerin herhangi bir suça karışmayacaklarını da kanıtlamaları gerekir.

Fransa Çalışma Vizesi Başvurusu

Fransa çalışma vizesi başvurusu Avrupa Ekonomik Bölgesi, Avrupa Birliği ve İsviçre vatandaşları dışında olan ülkelerden Fransa’ya çalışmak için gelen kişiler Fransa çalışma vizesine başvurmaları zorunludur. Fransa çalışma vizesi Fransa oturum izninden önce verilmesi gerekir. Bu işlemler işveren tarafından yapılmaktadır. Fransa’da çalışma izninin alınması için bir sözleşmenin olması gerekir. Fransa ülkesinde 90 günden az kalınması durumunda çalışmak isterseniz işveren size Fransa Çalışma Bakanlığı tarafından onaylı olan geçici çalışma iznini alması gerekir. Alınan bu çalışma izni Türkiye’de vize başvurusunda bulunacağınız Fransa Konsolosluğu ve Fransa Büyükelçiliği’ne verilmesi gerekir.

Fransa’da 90 günden fazla kalmayı planlamış iseniz, oturma izni vizesi olarak bilinen uzun süreli Fransa vize başvurusunda bulunmanız gerekir. Uzun süreli olan çalışma vizesi için gerekecek evraklar şunlardır.

  • Fransa vize başvuru formu
  • Pasaport
  • Fransa çalışma izni
     

Fransa Çalışma İzni Vizesi Randevusu
 

Fransa çalışma izni vizesi randevusu Türkiye’den ve Fransa’dan yapılacak başvuru sırasında Büyükelçilikler veya Konsolosluklar sizinle görüşmek isteyebilirler. Bu yapılacak görüşmelerde sizden iş yapabilme yeteneğiniz hakkında bilgiler alabilirler. Sizin Fransızca dil bilginizin seviyesini ve Fransa’da oturma izni almanızın nedenlerini size sorabilirler ve vermiş olduğunuz bilgilerin ne kadar doğru olduğunu kontrol edebilirler.

Fransa çalışma vizesi başvurularınızı işin niteliğine göre hazırlanan evrakları Türkiye Fransa Büyükelçiliği veya Konsolosluğu’na verilir. Fransa’ya gittiğiniz zaman Fransa göç idaresi birimine kayıtlarınızı yaptırmanız gerekir. Fransa çalışma vizesi için hazırlanan evraklar vize başvurusu yapılırken teslim edilir. Fransa çalışma vizesi işlemleri Fransa ve Türkiye’deki Konsolosluklar tarafından yapılacağı için evrakların bir kopyalarını yanınızda bulundurun.

Fransa Çalışma Vizesi İçin Dikkat Edilecek Hususlar

Fransa çalışma vizesi için dikkat edilecek hususlar, Fransa çalışma vizesi için gerekli evrakların yanında vize başvurusu yapacak kişiden ek evrak talep edilebilmektedir. Fransa çalışma vizesinde bulunan evrakların tamamı eksiksiz ve güncel bilgiler olması gerekir. Fransa vize başvuru günü yani randevu tarihinde Fransa Konsolosluğu içinde parmak izi alınır. Fransa vize başvurularının karar verilmesine Fransa Büyükelçiliği ve Fransa Başkonsolosluğu yetkilidir. Fransa ve Türkiye resmi günlerinde konsolosluklar hizmet vermezler. Bu nedenle Fransa vize başvurularını tatil günlerini hesaplayarak yapmak uygun olur.

 

 

 

 

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!