3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Gümrük İşlemlerinde Sıkça Karşılaşılan Cezalar Nelerdir?

Gümrük İşlemlerinde Sıkça Karşılaşılan Cezalar Nelerdir?

Dış ticaret alanında faaliyet gösteren şirket ve kurumlar açısından gümrük işlemleri son derece hassas konuların başında gelir. Dış ticaret işlemlerinin uygulama ve sürdürülebilirliği ulusal kanunların yanı sıra uluslararası kuralları da kapsar. Bu sebeple ister ithalat, ister de ihracat alanında olsun fark etmeksizin uluslararası taşıma işlemlerinde ilgili kanun ve uluslararası kurallara riayet ederek, çalışmaların gerçekleştirilmesi gereklidir. Profesyonel desteğin büyük önem taşıdığı gümrük işlemlerinde sıkça karşılaşılan cezaların temelinde de bu husus bulunur. Gümrük ihracat işlemlerinde cezaya maruz kalmamak için bu işlemlerin takip ve uygulaması konusunda profesyonel hizmet alımı önerilir.

Gümrük İşlemlerinde Sıkça Karşılaşılan Cezalar

Gümrük işlemlerinde uygulanan ceza hükümleri temel olarak “kabahatlar” ve “suçlar” olarak iki gruba ayrılmaktadır. Cezaya neden olacak durumun oluş ve niteliklerine göre bu iki kapsamdan birisine girmektedir. Günümüzde şirketler tarafından özellikle gümrük idarelerine gerçekleştirdikleri beyanlarında “eksik” veya “farklılık” ortaya çıkması söz konusu olabilir. Bu tip durumlarda ağırlıklı olarak vergi kaybına yol açtığından gümrük işlemlerinde ceza alınmasına neden olabilir.

Türkiye’de 4458 sayılı Gümrük Kanunu çerçevesinde “kabahatlar” sınıfı kapsamda bulunur. Bu kapsamda kanunda yer alan hükümlerin ihlal edilmesi durumunda Gümrük İdaresi tarafından cezai uygulama gerçekleştirilir. Gümrük İdaresi tarafından uygulanan cezai yaptırımlar para cezalarından oluşur.

Şirketlerin bilinçsizce veya kasıtlı olması fark etmeksizin yapacakları bazı ihlaller, hatalar veya eksiklikler cezanın 5607 sayılı Kaçakçılık Mücadele Kanunu kapsamında uygulanmasına neden olur. Adli suçlar sınıfında bulunan bu tip eylemler, Ceza Mahkemesi bünyesindeki adli makamlar tarafından cezai yaptırımlar şeklinde uygulanır. Gümrük işlemlerinde şirketlerin çok sık karşılaştıkları bu tür durumlarla karşı karşıya kalmamak ve sorunsuz ticaret işlemleri için Seray Logistics profesyonel taşımacılık hizmet ve çözümlerinden destek alabilirsiniz.

Gümrük İşlemlerindeki İdari Para Cezası Türleri

Gümrük işlemlerinde sıkça karşılaşılan idari para cezası türleri iki farklı gruba ayrılmaktadır. İlk grubu kanun kapsamında belirtilmiş olan usullere uygun hareket edilmemesi durumunda uygulanan usulsüzlüklere ilişkin cezalardır. İkincisi ise vergi kaybına neden olan işlemlerde uygulanan idari para cezaları dır. Usulsüzlük ve vergi kaybına neden olmadan kaynaklı idari para cezası yaptırımları ile karşı karşıya kalınmaması için uluslararası ve ulusal kanunlara uygun hareket edilmesi büyük önem taşır.

Profesyonel Komple Taşımacılık Hizmetinin Avantajları

Son yıllarda dış ticaret işlemlerinde komple taşımacılık hizmetleri tercih ediliyor. Diğer usuldeki taşımaların yaratmış olduğu tüm sıkıntılar, bu taşıma stiliyle ortadan kaldırılıyor. Gönderimin farklı noktalarda aktarım vb. işlemlerden geçmesi kayıp, hasar görme ve hatalı teslimat gibi çok ciddi sorunlara yol açma riski artmaktadır. Ancak komple taşımacılık hizmeti yüklerin hiç durmadan ve tek seferde ilgili noktaya ulaşması sağlanabilmektedir. İster ulusal, ister de uluslar arası yüklerinizin sorunsuz ve en güvenli şekilde taşınmasını sağlayacak Türkiye’nin en güvenilir uluslararası taşımacılık firmasından Komple Taşımacılık için hemen bilgi alabilirsiniz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!