Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Güneş Kremleri Kaç Saatte Bir Yenilenmeli?

Güneş Kremleri Kaç Saatte Bir Yenilenmeli?

Uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak, ilk be kısa süre içerisinde fark edilemeyen ancak uzun vadede geri dönüşü zor birçok olumsuz değişime sebep oluyor. Özellikle güneş ışınlarının sebep olduğu ve cildin en derinliklerine ulaşabilen UVA ışınlarının sebep olduğu bu durum, yaz aylarında değil her mevsim etkileyebiliyor. Güneş ışınları yağmurlu, bulutlu hatta karlı havalarda iken bile Cilde temas edip zarar verebiliyor. Bu sebeple yılın her döneminde güneş koruyucu krem kullanımının ihmal edilmemesi gerekiyor.

Doğru şekilde uygulanan güneş kremleri cilt bariyerini çevreler ve zararlı ışınların cilde nüfuz etmesini önler. Bu etkiyi içerdikleri ışın filtreleme sistemleri sayesinde sağlayan güneş kremleri, koruma düzeyleri ne kadar yüksek olursa olsun, uygulandığı saatten itibaren belirli bir süre sonra koruyucu özelliklerini kaybedebiliyor. Güneş kremlerinin ne kadar sürede bir yenilenmesi gerektiğinin cevabı; kişilerin bulunduğu mevsim ve şartlara göre değişkenlik gösteriyor.

Gün içerisinde yalnızca 1 kere uygulanan güneş kremleri ciltte istenilen korumayı sağlamayabilir. Güneş koruyucu kremlerin etkisini görebilmek ve en iyi şekilde faydalanabilmek için güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce sürülmesi gerekir. Sürekli olarak güneşe maruz kalınacaksa iki saatte bir yenilenmesi, eğer aralıklarla kapalı bir ortamda bulunulacaksa dört saatte bir güneş kremlerinin tekrar uygulanması gerekir.

Güneş Kremi Nasıl Sürülmeli?

Her cilt için üretilen özel güneş kremleri bulunur. Güneş koruyucu kremler seçilirken mutlaka dermatolog önerisi altında cilt tipine uygun nitelikte kremler seçilmelidir. Örneğin yağlı cilt yapısına sahip kişiler yağlı ciltler için güneş kremi tercih etmeli ve bu standartlarda koruyucuları kullanmalıdır. Kullanacak kişilerin cilt yapısına uygun olarak seçilen ve en az 30 ve üzeri faktör içeren güneş koruyucuların her mevsim kullanılması, her cilt için gereklidir. Dışarı çıkmadan 20 dakika önce cilde uygulanan güneş koruyucular, mutlaka eşit miktarda edilmeli, terleme ve suyla temas halinde mutlaka yenilenmelidir. Koruyucu güneş kremleri kapalı ya da bulutlu havalarda da mutlaka kullanılmalıdır. Yalnızca yüze değil ellere de uygulanması gereken güneş koruyucular cilde yeterli miktarda yedirilerek sürülmelidir.

Cilt tipinize uygun güvenle kullanacağınız suncare güneş kremi ürünlerini incelemek için Bioxcin web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!