Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Güney Belediye Başkanı'na Hak Mahrumiyeti Cezası

Güney Belediye Başkanı'na Hak Mahrumiyeti Cezası
Denizli’de Güney Belediye Başkanı AK Partili Halil Ayhan'ın Antalya Bölge İdaresi Mahkemesi tarafından görevinden uzaklaştırıldığı öğrenildi. Ayhan'ın 2017'de işten çıkarılan Raif İ.'nin açtığı davada Antalya Bölge Mahkemesi tarafından 150 gün hak ve yetki kısıtlaması cezası verildi. Kasım 2020'de alınan karara rağmen Ayhan'ın görevine devam ettiği öğrenildi.

Güney Belediyesi’nde tekniker olarak çalışan Raif İ., 2017’de haksız yere işten uzaklaştırıldığı gerekçesiyle idare mahkemesine başvurdu. Denizli İdare Mahkemesi çalışanın başvurusunu haklı bularak göreve iadesini istedi. Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan ise mahkemenin kararına uymak yerine, Raif İ. İsimli çalışanın işe dönmemesi için mecliste karar alıp tüm partilere imzalattı. Mahkeme kararını meclis imzalarıyla devre dışı bırakmaya çalışan Halil Ayhan’a ‘Görevi Kötüye Kullanma’ suçunu işlediği için dava açıldı. Yerel mahkeme Güney Belediye Başkanı Halil Ayhan’a 1 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme bu cezayı önce 10 aya düşürdü ve daha sonra 6 bin para cezasına çevirdi.
Üst mahkemeye başvuran Raif İ. ise daha sonra Antalya Bölge Mahkemesi’ne başvurdu. Üst mahkeme Yerel Mahkemenin verdiği cezayı yeterli görmedi ve Halil Ayhan’a 150 gün hak ve yetki kısıtlaması yönünde karar verdi.
Kasım 2020'de verilen karara rağmen Ayhan'ın Belediye Meclisine başkanlık etmeye devam ettiği öğrenildi. 

İYİ PARTİ AKIŞIK'TAN TEPKİ 
İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık tüm bu olanların üzerine bir açıklama yaptı. Devletin kanunları her şeyin üzerindedir diyen Akışık, Halil Ayhan’ın görevinden istifa etmesini istedi. Akışık, “Devletin kanunları kurumların düzenli işlemesini sağlar. İnsanlar kafasına göre istediği her şeyi yapmasın diye caydırıcı etkinliği vardır. Bazen kurumlar ve o kurumların başındaki insanlar kanuna aykırı hareket eder. Fakat öyle bir belediye başkanı var ki, mahkemenin verdiği karara uymaz, hukuk tanımaz, hakkında verilen kararı bile yok sayar. Bir belediye başkanının bu rahatlığı nerden aldığını merak ediyoruz. İlçe halkına örnek olacak şahsın adeta kendi başına adaleti tayin edercesine tavırlarını şaşkınlıkla izliyoruz. Bir çalışanının hakkını usulsüzce elinden alan ve belediye meclis üyelerini buna alet eden Halil Ayhan’ı kınıyoruz. Ayhan’ın mensubu olduğu partinin adında bile Adalet başta yer alırken, şahsının bunu idrak edemeyerek bu partiden başkan olmasına da bir türlü anlam veremiyoruz. Halil Ayhan’ın kanun tanımaz tavırlarına devam edeceğinden hiç şüphemiz yok. Bu olay artık kanuni değil, ahlakidir, vicdanidir. O koltukta rahat rahat oturup cezasını çekmeyen bir başkanın geçmişte neler yaptığı ve gelecekte neler yapacağı ise meçhuldür. Bugünden itibaren bu konunun takipçisi olacak, her platformda bununla ilgili açıklamalar yapacak ve kanuni suç işlediği ortada olan AKP Belediye Başkanı Halil Ayhan’a o cezayı çektireceğiz. Kusura bakma başkan, o koltuk kimsenin babasının malı değildir. Hak mahrumiyetin varken aldığın kararların hiçbir hükmü yoktur. Altına attığın her imzanın peşinde olacak, cezanı çekinceye dek bu işin takipçisi olacağız. Yaptığın hatadan dön, personelinden özür dle, sonra ‘İstifa et’. O koltuğu hak eden kişilere bırak.” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!