3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Haberso Son Dakika Haberleri

Haberso Son Dakika Haberleri

Haberso.com son dakika haberlerine kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir sosyal medya gazeteciliğisitesidir. Sosyal medya gazeteciliği ortaya çıktığı andan itibaren birçok olumlu özelliğini de birlikte getirmiştir. Bu özelliklerden en önemlisi de haberleri anında tüm kitlelere ulaştırabilmesidir.Habersososyal medya gazeteciliğinin bu önemli avantajını çok iyi bir şekilde kullanabilmektedir. Haber değeri taşıyan, önemli görülen, hemen yayınlanması gereken haberleri haberso.com hiç vakit kaybetmeden yayınlamaktadır. Son dakika haberlerini ilk veren site haberso.com sitesidir.Hiç kimse okuduğu bir haberi tekrar okumak istemez ve bu da diğer sosyal medya gazetesi olan habersositesini önemli ölçüde ileri götürmektedir.Haberso, habercilik ilkelerine bağlı kalarak, yalın ve nesnel bir dille son dakika haberlerini okuyucularına iletmektedir.

Son Dakika HaberleriNedir?

Haberlergüncel, ilgi çekici, merak uyandıran ve insanları etkileyen şekilde olmalıdır. Duyulmamış, duyurulmamış her olay haber olabilir. Bu habercinin tecrübesi ile ilgilidir. Bazı haberler günlük, sıradan, merak uyandırmayan, acil olmayan olabilirken bazı haberler ise bunun tam tersi bir şekilde acil, herkesi ilgilendiren, önemli olabilmektedir. Bu şekilde anında yayınlanması gereken haberlere son dakikahaberleri denilmektedir. Haberso, en güncel en önemli haberlerianında kullanıcılarına iletmektedir.Haberso.com sitesinin en belirgin özellikleri arasında önemli son dakika haberlerini hemen yayınlaması vardır.

Dijital Gazetecilik Nedir?

Gazetecilik her geçen gün daha da dijital bir hal almaya başlamıştır. Gazetecilik anlayışı yeni dönemde oldukça farklılaşmaya başlamıştır. İnternet, gazeteciliğe farklı bir boyut getirmiş ve internet gazeteleri ortaya çıkmıştır. İnternet gazeteciliği, artık geleneksel gazeteciliğin yerini almaya başlamıştır. İnternet gazeteciliği ülkemize 1995 yılında girmiştir. Dijital gazeteciliğin en önemli özelliği arasında içinde video ve ses bulundurmasıdır. Geleneksel gazetecilik böyle bir imkana sahip değildir. Ayrıca dijital gazetecilikteyazarlar ve insanlar etkileşim içine girebilmektedir. Dijital gazetecilikte haberler olabildiğince hızlı bir şekilde işlenmektedir.İnternet gazeteciliği kullanıcılarına çoklu ortam sunmaktadır. Dijital gazetecilikte haberin bir önceki durumuna kolayca ulaşılabilir. Tüm bu durumlar göz önüne alındığında bütün geleneksel gazetecilik yapan firmaların dijital gazeteciliğe de geçmeleri gerektiklerini görmekteyiz.

Gazetecilik İle Sosyal Medya İlişkisi

Yeni iletişim alanı içinde yer alan sosyal medyanın her geçen gün etki alanı artmaktadır. Sosyal medya, bazı sektörler de ki çalışma yöntemlerini de değiştirmiştir. Bu durumdan belki de en çok etkilenen sektör gazetecilik ve habercilik olmuştur. Haberciliğin de sosyal medyaya taşınması beraberinde birçok etki ve katkı sağlamıştır. Haberciliğin ulaştığı sosyal medya gazeteciliğe yeni bir soluk getirmiştir. Sosyal medya gazeteciliği ,haberciliksektöründe ilgi uyandırmıştır.

 

Haber Metnini Oluşturan Bölümler Nelerdir?

Haber metinleri başlık, giriş, gövde ve sonuç kısımlarından oluşmaktadır. Bu kısımların her biri olaylar ile ilgili farklı bilgiler ve ayrıntılar içerebilir. Haber başlığı, dikkat çeken ve haberin okunmasını sağlayan kısımdır. Aynı zamanda haber başlığı, haberi aynı konularda yazılmış diğer haberlerden ayıran bölümdür. Haber başlığı mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır.

Giriş kısmı haberin en önemli ayrıntısını içeren özet cümledir. İlgi çekici olmalıdır ki, okuyucular haberin diğer kısımlarını da okumaya devam etsin. Giriş kısmı çarpıcı, dikkat çekici ve merak uyandıran cümleler ile yazılmalıdır.

Haberin gelişme kısmı olayla ilgili örneklerin verildiği, uzman görüşlerinin belirtildiği, ayrıntıların önem sırasına göre verildiği bölümdür. Bu bölümde varsa alıntılara da yer verilebilmektedir.

Haberin sonuç kısmı ise giriş ve gövde kısımlarında belirtilen haberle ilgili başka olaylar ile bağlantıya sahip ise bu tür olayların detaylı olarak eklendiği kısımdır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!