3ü
Denizli
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Hamilelikte Göbek Çizgisi

Hamilelikte Göbek Çizgisi

Tıbbi terim olarakLineaNigra olarak adlandırılan Hamilelikte göbek çizgisi ya da gebelik hattı, hamilelik sırasında karnınızda gelişen karanlık çizgidir. Ancak çizginin daha önce orada olması mümkündür, çünkü fark edilmeden rengi çok daha açıktır. Hamilelik öncesi çizgi aslında vardır hafif veya soluk çizgiye lineaalba (beyaz çizgi) denir. Göbeğinizden kasıklara kadar uzanan lineaalba, hamilelik sırasında kahverengi veya siyaha varan bir renk yelpazesinde değişerek lineanigra (siyah çizgi) adını alır. Genellikle yaklaşık  1 cm. genişliğindedir ve karnınızdan pubisten göbek deliğine dikey olarak uzanır. Hamilelik hattı veya lineanigra genellikle hamileliğiniz geliştikçe koyulaşır. Daha erken ortaya çıksa da, bu gebelik çizgisi tipik olarak gebeliğin 5. ayında ortaya çıkar.

Hamilelikle ilgili daha ayrıntılı makalelere www.asuman.net adresinden ulaşabilirsiniz.

LineaNigra veya Göbek Çizgisinin Sebebi Nedir?

Spesifik nedeni bilinmeyen ve hamileliğin doğal bir parçası olan Lineanigra, gelişmekte olan bebeğinizin bir sonucu olarak değişen hormonlar veya hormon dengesizliği ile ilişkili olduğuna inanılmaktadır. Bir teori, plasenta tarafından oluşturulan melanosit uyarıcı hormonun ana katkıda bulunan faktör olmasıdır. Aynı zamanda melanosit denilen bu uyarıcı hormon yine hamilelik esnasında meme uçlarının da koyulaşmasına neden olduğuna inanılmaktadır.

Hamilelikte Göbek Çizgisini Önlemek İçin Ne Yapabilirsiniz?

Hamilelik göbek çizgisini önlemek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Ancak bebeğinizi kucağınıza aldıktan kısa bir süre sonra genellikle kendi kendine azalır ve zaman içinde kaybolur.Hamilelik sırasında göbek deliğiniz ile kasık bölgesi arasında koyu renkli dikey bir çizgi fark ettiniz mi? Bu sizin lineanigra'nız ve aslında her zaman oradaydı ve hamileliğiniz geliştikçe koyulaşır.

Hamilelik Sırasında Göbek Çizgisine Ne Sebep Olur?

Aslında, vücudunuzun her tarafındaki cilt hamilelik sırasında hiperpigmenteolur veya koyulaşır. Yüzünüzdeki cildin de melazma veya “hamilelik maskesi” olarak da bilinen koyu renkli areolalar da karardığını görebilirsiniz. Daha koyu bir cildiniz varsa lineanigra'nın daha belirgin olması muhtemeldir.

Bilim tarafından desteklenmese de yaşlılarımızın inanışlarına göre göbek çizgisi sadece göbeğinizde netleşirse, kız bebek, göbek deliğinizin yanından kaburgalarınızın yakınına kadar ilerlerse oğlan bebek sahibi olacağınız rivayet olunur.

Hamilelik Sırasında Göbek Çizgisi Hakkında Neler Yapabilirsiniz?

Birkaç hızlı ipucu, lineanigra'yıyani göbek çizgisini daha az belirgin hale getirmeye yardımcı olabilir:

Göbeğinizi örtün: Bronzluğunuzuarttırmak için güneşte çok fazla zaman harcamak hamilelik sırasında cildin renk değişikliğini yoğunlaştırabilir. Bu nedenle güneş kremi kullanın (en az SPF 30) ve karnınızı mümkün olduğunca örtmeye çalışın.

İyi yiyin: Bir folik asit eksikliği hiperpigmentasyon ile ilişkili olabilir, bu nedenle yeşil yapraklı sebzeler, meyveler ve kepekli tahıllardan bol miktarda folat ile sağlıklı bir hamilelik diyeti yediğinizden emin olun ve doğum öncesi vitamininizi aldığınızdan emin olun.

Hamilelikte Göbek Çizgisi yani Lineanigra ne zaman kaybolur?

Göbek çizgisi, bebeğiniz doğduktan birkaç ay sonra yavaş yavaş kendi kendine solar.

Kaynak :www.asuman.net

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!