Denizli
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Hangi Taşımacılık Türü Daha Avantajlıdır?

Hangi Taşımacılık Türü Daha Avantajlıdır?

Taşımacılık; yük taşımada kullanılan ve yüklerin hasarsız, düşük maliyetli ve güvenli hareketini sağlayan ulaşım sistemidir.  Ürünün hareket yerinden varış yerine güvenli bir şekilde gitmesi ve bununla ilgili her türlü bilgi akışının verimli bir şekilde planlanmasıdır.

Taşımacılık lojistik firmaları tarafından yapılır. Ülkemizde ilk tercih edilen lojistik şirketi ise Batı Group’tur.

Ürünün hareket ve varış noktalarına göre en uygun taşımacılık türü seçilmelidir.

Taşıma türü; bir yükün denizyolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığı, boru hattı, demiryolu, karayolu,tanktaşımacılığıya da karma taşımacılık kullanılarak başlangıç noktasından varış noktasına ulaşmasıdır.

Herhangi bir taşıma türüne daha avantajlıdır demek pek mümkün değildir. Çünkü her taşıma türünün taşınacak yüke göre avantajları vardır ve bu sebeple her taşıma türü avantajlıdır.

Taşımacılık Türleri Nelerdir?

Havayolu taşımacılığı: Hava araçları aracılığı ile havayolu üzerinden yapılan taşımacılıktır. Taşımacılık türleri arasında en pratik olanıdır bu sebeple oldukça rağbet görmektedir.  Diğer taşımacılık türlerine kıyasla en büyük avantajı çok hızlı olmasıdır. Bu sebeple acil olan yüklerde ilk akla gelen taşımacılık hizmetidir.

Denizyolu Taşımacılığı: Bu taşımacılık için uluslararası taşımacılık pazarına hükmeden taşıma türüdür diyebiliriz.  Özellikle maliyetinde ki ucuzluk uzun yollarda tercih sebebi haline getirmektedir. Batı Group ile deniz taşımacılığında konteynerlerinizi her an takip etmeniz mümkündür. Ayrıca Batı Group dünyanın her yerindeki limanlara ulaşım sağlayabilmektedir.

ISO tank taşımacılığı: Yanıcı veya yanıcı olmayan kimyasal maddelerin taşınmasında tercih edilir. Batı Group ISO tank taşımacılığı alanında Pazar lideridir. Kendi ISO tankları ile dünya genelindeki tank acenteleriyle tehlikeli sıvı maddelerin taşımasını gerçekleştirebilmektedir.

Karayolu taşımacılığı: Motorlu taşıtlarla gerçekleştirilen taşıma türüdür. Altyapı ihtiyacını devletler tarafından özellikle de yolcu taşımacılığı ve yerleşim yerleri göz önüne alınarak yapıldığından ulaşımkolaylığı açısından bir zorluk teşkil etmemektedir.

Neden Batı Group Tercih Edilmeli?

Batı Group her kıtada lojistik çözüm ortağıdır. Kalabalık kadrosu ve erişim gücü sayesinde gidecek yükün güvenliği açısından sektörde lider konumundadır. Ayrıca Batı Group yük alımından, varış yerine ulaşana kadar ilerleyen süreçte alıcı ve göndericiyi bilgilendirme konusunda çok başarılı bir ağa sahiptir. Bu sebepler göz önüne alınarak Türkiye’de ilk tercih sebebi haline gelmiştir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!