Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Havayolu Taşımacılığının Diğer Taşımacılık Türlerine Göre Avantajları

Havayolu Taşımacılığının Diğer Taşımacılık Türlerine Göre Avantajları

Dünya ticaretinin tamamında ürünlerin, hammaddenin, ekipmanların veya donanımların taşınmasında lojistik çözümlerden yararlanılır. Denizyolu, karayolu, demiryolu veya havayolu taşımacılığı kullanılarak tüm dünyaya taşınan yükler, dünya ticaretinin devamlılığını sağlar.Ülkemizin jeopolitik konumu dolayısıyla birçok önemli ticaret bölgesinin ulaşım yolunda bulunması, lojistik alanında büyük bir çeşitliliğe sahip olmasını sağlar.
Havayolu Taşımacılığının Avantajları
Taşımacılık yöntemlerinin en yenisi olan havayolu taşımacılığı, kullanım alanı giderek genişleyen ve sıkça tercih edilen bir taşımacılık türüdür. Küreselleşme ve teknolojik imkanların ilerleyişi havayolu taşımacılığının ulaşılabilirliğini de artırır. Bu sebeple yüksek kıymete ve düşük ağırlığa sahip yüklerin taşınmasında en çok tercih edilen yöntem havayolu taşımacılığı olur.

Havayolu taşımacılığının hızlılık, kolaylık ve güvenlik açısından avantajlar yaratan özellikleri bulunur. Dünyanın herhangi bir yerine yük, eşya veya yolcu taşımak için kullanılabilen havayolu taşımacılığının öne çıkan avantajları aşağıdaki gibidir;

Kapıdan Kapıya Taşıma Hizmetleri
Bir yükün dünyanın herhangi bir yerindeki hedef noktasına ulaştırılması sırasında, havayolu taşımacılığı kullanılmasının yanı sıra diğer taşımacılık yöntemlerinden de destek alınarak yüksek kalitede hizmet sağlanabilir.

Güvenlik
Aşı veya ilaç gibi hayati öneme sahip materyallerin yanı sıra yüksek kıymete sahip yüklerin, fiziksel ve kimyasal sebeplerle hassas olan ürünlerin taşınmasında da havayolu taşımacılığı avantaj sağlar. Nazik ve güvenli çalışma sistemi, hedef noktaya hızlı ve sarsıntısız ulaşabilme kabiliyeti gibi özellikleri sayesinde diğer taşımacılık yöntemlerine nazaran daha yük açısından çok daha güvenlidir.

Hızlı Taşıma Sistemi
Havayolu taşımacılığında diğer yöntemlere nazaran kolaylaştırılmış gümrük işlemleri bulunur. Esnek planlama imkânı da bulunan havayolu taşımacılığı, her anlamda taşıma sürecini daha hızlı şekilde gerçekleştirir.

Envanter Maliyetlerinin Düşürülmesi
Yüklerin olabilecek en hızlı şekilde ihtiyaç duyulduğu hedef noktaya taşınması, depolanması için gereken maliyetin ortadan kalkmasını sağlar. Stoklanma sürecinde ortaya çıkan maliyetlerin düşürülmesi veya envanter maliyetlerinin de düşürülmesi anlamına gelir.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!