3ü
Denizli
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.15
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2246.4
  • BIST
    9140.7
  • BTC
    66452.8$

Hemsball Avrupa sahnesine çıkacak

Hemsball Avrupa sahnesine çıkacak
Denizli merkezli Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği (USED), yine Türkiye’yi temsil edecek, Milli Sporumuz Hemsball Avrupa sahnesine çıkacak.

Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği (USED), Merkezi Brüksel’de bulunan Yürütme Ajansı tarafından kabul edilen, Yunanistan’ın PATRAS Üniversitesi koordinatörlüğünde yürütülecek olan “Herkes İçin Eşit Spor” İşbirliği Ortaklıkları projesinin ortağı olacak. Milli Sporumuz Hemsball’un da yer alacağı dev projede özel ihtiyacı olan bireylerin spor ve sanat yoluyla toplumsal hayata kazandırılması hedefleniyor ve 500 bin Euro bütçeli projede Alzheimer hastaları ve obez olan genç kadınlara yönelik olacak.

Smumenski Üniversitesi (Bulgaristan), Rijeka Spor Derneği (Hırvatistan) Padova Üniversitesi Spor Merkezi (İtalya), Chieti Üniversitesi (İtalya), Birmingham Üniversitesi (İngiltere), San Antonio Üniversitesi (İspanya), Palermo Üniversitesi (İtalya), Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği (Türkiye), Haloyon Derneği (Yunanistan), Enoros Eğitim Kurumu (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi), Enoros Eğitim Kurumu (Yunanistan) gibi kuruluşların ortaklığında geliştirilen proje uluslararası nitelik taşıyor.

HEMSBALL ALHEİMER’A ÇARE OLACAK

Türkiye’de ve dünyada hızla yaygınlaşan Milli Sporumuz Hemsball, Türkiye’ye kazandırdığı katma değerin yanında dikkat, odaklanma, hafıza, matematiksel zeka ve refleks gelişimi, el, göz ve ayak koordinasyonuna olumlu etki yapması sebebiyle akademik çevrelerce araştırmalar yapılmış ve Hemsball’un insan sağlığına katkıları bilimsel nitelik kazanmıştır. Uluslararası Sanat Eğitimcileri Derneği (USED)’in girişimleriyle de Türk ekibi olarak çeşitli ülkelerde “Herkes İçin Eşit Spor” projesi kapsamında tanıtımlar yapılacak.

ALZHEİMER HASTALARINI TOPLUMSAL HAYATA HEMSBALL İLE KAZANDIRACAĞIZ

USED Başkanı Umut Hallaç, projenin başarıya ulaşacağına inandığını belirterek Milli Sporumuz Hemsball’un özellikle Sanatçı Alzheimer hastaları için çare olabileceğini söyledi:

“Kültür, sanat, edebiyat gibi alanlarda aktif olarak çalışan ve daha sonraki süreçte kendini bu alandan koparıp toplumumuzda uygulamak için sanatla ilgilenen bireyleri spor aracılığıyla tekrar hayata bağlamayı amaçlıyoruz. Buna yönelik projemizde Milli Sporumuz Hemsball’u ön plana çıkarıp buradaki deneyimlerimizi Avrupa’daki ortaklarımızla paylaşarak ortak çözüm önerileri oluşturacağız. Son zamanlarda Alzheimer hastalığında artış görülmesi nedeniyle bu konuya önem vererek Alzheimer hastalarının aktif hayata katılımını desteklemek için Avrupa’daki dernek ve spor kuruluşlarıyla işbirliği yapacağız. Hemsball’un hafıza ve matematiksel zekanın gelişiminde katkı sağladığı çeşitli araştırmalarla kanıtlanmıştır. Yaşamsal aktivitelerde azalma ve bilişsel yeteneklerde gerileme ile ortaya çıkan Alzheimer hastaları için de Hemsball çare olabilir. Derneğimizin misyonu gereği de özellikle Sanatçı Alzheimer hastalarının toplumsal hayata uyumunu arttırmayı hedeflediğimiz projenin başarılı olacağına inanıyorum.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!