Denizli
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

“Her Gülümseme Bir Umut” Projesi Hasta Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyor

“Her Gülümseme Bir Umut” Projesi Hasta Çocukların Hayallerini Gerçekleştiriyor
Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri “Her Gülümseme Bir Umut” projesiyle hastanede tedavi gören hasta çocukların hayallerini gerçekleştiriyor.

PAÜ Hastaneleri Poliklinikler binasında zemin katta bulunan, çocukların el yazılarıyla istek ve hayallerinin yazılı olduğu zarfları dilek ağacından alan doktor, hastane personeli, hasta, hasta yakınları ve ziyaretçiler hediyeleri alıp çocuklara ulaştırılmak üzere stant görevlisi öğrencilere teslim ediyorlar.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Dilek Uludağ Kodal tarafından yürütülen ve Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri İrem Öztürk, Nazire Çelikkol, Dilara Akad’ın çabaları ve katkılarıyla organize edilen “Her Gülümseme Bir Umut” projesi, yoğun ilgi üzerine yeni yılın ilk ayında da çocukların hayallerini gerçekleştirmeye devam edecek.

Projeden sorumlu Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Kodal hastanede tedavisi süren çocukların yüzlerini gülümsetebilmek için bu projeyi geliştirdiklerini, bu kapsamda tedavi gören çocukların hayallerini küçük kağıtlara yazıp minik zarflara koyarak dilek ağacına astıklarını, zarfı alanların da bu dilekleri gerçekleştirdiklerini belirtti. 100’den fazla çocuğun hayalini gerçekleştirdiklerini ancak daha fazla çocuğun yüzünü gülümsetebilmeyi kendilerine hedef olarak belirlediklerini vurguladı.

Denizli Sağlık Hizmetleri MYO Md. Prof. Dr. Hülya Çetin, projeyle çocukların kalplerine dokunabilmeyi amaçladıklarını belirterek, hasta çocukların hastane ortamından bir nebze olsun uzaklaşmalarını ve yeni yıla hayalleri gerçekleşmiş girmelerinin mutluluk verici olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Çetin, projede emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür etti. Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç.Dr. Özlem Körükçü, “ Hastanede yatan çocukların bu dönemlerinde psikolojik olarak destek vermek amacıyla Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerimiz, onların yaş ve gelişim dönem özelliklerini göz önüne alarak zaman zaman programlar düzenlemekte ve etkinlikler gerçekleştirmektedirler. Bu etkinlikler sonucunda “Her gülümseme, bir umut“ adlı projeleriyle, istedikleri dileklerini toplayarak, karşılanmasını sağlamışlardır.

 

Bu gönüllü etkinlikte, özverili çalışmalarından  dolayı, katkı sunan ve destek veren tüm öğrencileri ve hocalarını yürekten kutluyorum” dedi.

PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Tükçüer de hastanelerinde tedavi gören çocukların morale ve motivasyona olan ihtiyaçlarını karşılamak için zaman zaman çalışmalar yaptıklarını ama hastane dışından gelen bu projenin memnuniyet verici olduğunu belirterek bu tür sosyal sorumluluk projelerinin yaygınlaşması temennisinde bulundu.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!