Denizli
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Honaz Gerilim Tırmanıyor Eski Başkan İle Şimdiki Başkan Arasında Gerginlik

Honaz Gerilim Tırmanıyor Eski Başkan İle Şimdiki Başkan Arasında Gerginlik
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin ret oyu ile Kapalı Pazaryeri için gereken arsa satışı engellendiğini söylemişti. Kepenek’in bilgileri kamuoyu ile paylaşmasının ardından Honaz Belediyesi AK Partili Eski Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ile karşılıklı atışmalar başladı. Yaşanan gerginlik bugün yeni boyut kazandı. 

Kepenek’in gerginliğe dönüşmemesi için yaptığı çağrıya rağmen Devecioğlu'nun sert paylaşımları ile ilçede siyasi arena iyice gerildi. 
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek sosyal medya hesabından “Bir haftadan beri süren gergin ortam bazılarını sevindirmiş görünüyor” diyerek; “Bir arsa satışı üzerinden oluşan bu durum herkese zarar verir duruma geldi. Amacımız en iyi hizmeti vermek. ben bu konuların tekrar geri gelmemek üzere kapatılması tarafındayım” ifadelerini kullandı. 

“ARTIK ÖRNEK OLMA VAKTİ”

“30 yılı aşkın dostluk oturmuş kalkmışlığımız var” diyen Kepenek; “Seçimler öncesi hangimiz belediye başkanı olursa rahatsız olmayacağımızın sözü var. Her ikimizin de hizmetleri var. Bu durumlardan dolayı geçmiş dönemlerde bir arkadaşımız yok yere öldü. Artık örnek olma vakti. Gerginlikten beslenmek isteyen gruplara fırsat vermeyelim” çağrısında bulundu.

Kepenek'in paylaşımının ardından Honaz Belediyesi Eski Başkanı Turgut Devecioğlu ise  “Çok şükür şahsım adına huzurumda ve sinirlerimde en ufak bir sıkıntı yok. Ortamda ki yaratmış olduğunuz gerginlik içinde Honaz söz konusu ise huzursuzluğa sevinecek kadar karakter yoksunu değilim... Kimlerin nasıl el ovuşturarak sevindiklerini bu millet görüyor” dedi. 

“SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇ HONAZ’A HİZMET İÇİN”

“Ak Parti meclis üyelerimizi hedef alarak karalama kampanyası başlatıp, bu durumun doğrusunu değil tamamen yalan halini anlatarak halka açıklamalar yaptın” diyen Devecioğlu şöyle devam etti; “Dostluk iftira atmakla, seçim kampanyası sürecinde sahte hesaplardan yapılan çirkin paylaşımlarla, özellikle şahsıma ve yaptığım hizmetlere dil uzatmaya çalışmakla olmuyor. Halk seni seçti ve 1,5 yıldır oradaysan Honaz’la ilgilen... Sandıktan çıkan sonuç senin Honaz’a hizmet etmen için... Ki bu sonuca saygımız sonsuz... Ama sen sonucu yanlış anlayıp yetkilerinle zehirlenmeye başlamışsın... Aynı yalanlarınla zehirlendiğin gibi... Ayrıca bu yetki sana göreve geldiğin süreçten itibaren yapamadığın her işte, beceremediğin her görevde Turgut Devecioğlu ve Ak Parti Meclis Üyelerini kötülemen içinde verilmedi” Devecioğlu ayrıca 15 yıllık başkanlığı boyunca yapılan bir usulsüzlük varsa ortaya çıkarılması hatta suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Devecioğlu tarafından yapılan açıklama ve ithamlara sessiz kalamayacağını belirten Kepenek ise; “Ben ne kadar iyi niyet göstersem de “şerefsiz, yalancı”  gibi düzeysiz yazılara devam ediyorsun” sözleriyle tepki gösterdi. 

“SATTIĞIN ARSALARLA HONAZ, PARİS OLURDU”

Öncelikle belediyenin Devecioğlu tarafından devredilmediği hatırlatmasında bulunan Kepenek; “Mart 2019 da verdiğin 1,5 milyonluk 3 tane vadeli çeki bana ödettin. 1,4 milyonluk bir firmaya borcu bana ödettin. 1,6 milyonluk zamanında ödemediğin kurumlara olan borçları bana ödettin. TOKİ’de satmadığın tek arsa kalmış kıyıda köşede ona ret verdirdin. Üniversite gelecek o arsa değerlenecek dedirttin diğerlerini sen satarken bunu neden düşünmedin. O pazaryerini halkımla birlikte yapacağım. 15 yıl sen yapamamış olsan da. Üniversiteyi de yapacağım... Yaptım dediğin mahallenin yarısı sana ve adamlarına ait zaten. Sattığın arsalarla Honaz, Paris olurdu. Cebinden almadın. Honaz’ın arsalarını satarak aldın. Kıyıdaki arsa 10 milyon ise senin sattıklarını kendin hesapla” ifadelerini kullandı. 

“ARSANIN DEĞERİ 10 MİLYON TL”

Kepenek’in satılan arazileri paylaşması üzerine Devecioğlu; “O gösterdiğin arazilerin tümünü Honaz Belediyesi hazineden bedelini ödeyerek aldı. Kıyıda köşede dediğin arsanın değeri 10 milyon TL. Benim dönemimde alınan iş makinaları kamyonların değerini araştır” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!